استاد گروه بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیماری های پوکی استخوان، نقرس، لوپوس، اسکلرودرمی و آرتریت روماتوئید در زمرهی بیماری های روماتولوژی محسوب می شوند، راه های تشخیص و درمان هر یک از این بیماری ها را تشریح کرد.
دکتر سيده زهرا ميرفيضي، در گفت و گو با وبدا، از بيماري لوپوس به عنوان یکی از بیماری های مهم در دستهی بیماری های روماتولوژي نام برد و اظهار کرد: این بیماری با علائمي همچون مشکلات پوستي و کليوي، مغزي و درد مفاصل همراه است که در صورت مشاهده چنین علائمی باید به پزشک مراجعه شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بيماري اسکلرودرمي را هم از دیگر امراض مهم در دسته بيماري هاي روماتيسمي عنوان و در خصوص علائم آن گفت: سفت شدن پوست، تغيير رنگ انگشتان دست در مواجهه با سرما و استرس از جمله نشانه های این بیماری می تواند باشد که در این صورت نیز بیمار بايد به متخصص روماتولوژي مراجعه کند.
استاد گروه بیماری های داخلی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، همچنین بيماري نقرس را در زمرهی بيماري هاي روماتولوژي عنوان و تاکید کرد: در صورت عدم تشخيص به موقع اين بيماري، ممکن است فرد به بيماريهاي فشارخون، بیماری قلبي- عروقي یا کليوي با تغيير شکل در مفاصل مبتلا شود.
دکتر میر فیضی همچنین گفت: از زیر شاخه های بيماري هاي روماتيسمي مي توان به بيماریهای آرتريت روماتوئید نیز اشاره کرد که روماتيسم مفصلي نام داشته و بيمار از علائمي همچون، درد و تورم مفصل، خشکي و سفتي مفاصل شکايت دارد.
وی تصریح کرد: اين بيماري علاوه بر ايجاد مشکلات مفصلي، به ساير ارگان هاي بدن از جمله ريه هم آسيب وارد مي کند. بيماري پوکي استخوان که از آن به عنوان يک بيماري خاموش ياد مي شود و بين زنان بعد از سنين يائسگي شايع است هم در دسته بیماری های روماتیسمی باید مورد توجه باشد و لذا مراجعه به متخصص روماتولوژي، سنجش تراکم استخوان و ارزيابي آن توسط پزشک مربوطه، با توجه به سن و ميزان پوکي استخوان بيمار، رژيم هاي غذايي حاوي کلسيم D کافي، مصرف شير و يا درمان هاي دارويي ضروری است.