معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد توسعه تجهیزات پزشکی پیشرفته در راستای خدمت رسانی بهتر به زائران و مجاوران بارگاه منور رضوی را از مهمترین اقدامات این معاونت در یک سال اخیر عنوان کرد.
دکتر محمد دهقانی فیروزآبادی در گفتگو با وب دا با بیان اینکه در زمینه خرید تجهیزات پزشکی این دانشگاه گام های بزرگی برداشته است خاطر نشان کرد: خرید و راه اندازی دستگاه توموتراپی بیمارستان امید به ارزش ۲۵۰ میلیارد تومان، دستگاه آنژیوگرافی بای پلین مغزی به ارزش ۴۰ میلیارد تومان، ام آر آی هلیوم فری بیمارستان امام رضا(ع) به ارزش ۶۰ میلیارد تومان، سی تی اسکن فوق پیشرفته بیمارستان امام رضا(ع) به ارزش ۴۰ میلیارد تومان، اسپکت سی تی بیمارستان قائم(عج) به ارزش ۳۵ میلیارد تومان از جمله تجهیزات پزشکی پیشرفته ای است که در جهت ارتقا خدمات رسانی با تعرفه دولتی خریداری، نصب و راه اندازی شده است.
وی ضمن اشاره به احیا و بازچزخانی 500 مورد تجهیزات پزشکی به ارزش 5 میلیارد تومان در سال جاری تصریح کرد: از ابتدای سال تا کنون 160 قلم از تجهیزات بازچرخانی شده به مراکز دانشگاه علوم پزشکی مشهد به ارزش 4 میلیارد تومان تحویل داده شده است که این اقدام نقش موثری در صرفه جویی در منابع داشته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه یک هزار و 117 پزشک متخصص در مناطق تحت پوشش داشگاه در حال فعایت هستند، خاطر نشان کرد: در راستای توسعه عدالت در سلامت، از مجموع پزشکان متخصص 321 نفر در شبکه های بهداشت و درمان به عموم مردم در جای جای این استان خدمت رسانی میکنند.
دکتر دهقانی با اشاره به بهره مندی بیش از 51 هزار نفر گردشگر سلامت از 80 کشور جهان از خدمات بستری و سرپایی مراکز درمانی زیر پوشش این دانشگاه گفت: ارز آوری صنعت گردشگری سلامت از ابتدای سال 1402 در مجموع دولتی و خصوصی بیش از 6هزار 300 میلیارد ریال بوده که سه چهارم در بخش خصوصی و یک چهارم در بخش دولتی حاصل شده است .
دکتر دهقانی ضمن اشاره به 748 مورد بازدید صورت گرفته از اماکن ارائه کننده خدمات طب ایرانی افزود: از این تعداد 40 مورد مداخله گران سلامت منجر به پلمب و معرفی به مراجع قضایی شده که 390 مورد نیز بازدید از عطاری و 358 مورد بازدید از سایر اماکن بوده است .
وی بیان داشت : حدود 3 هزار بیمار پیوندی، 3 هزار و 391 بیمار دیالیز خونی و 109 بیمار دیالیز صفاقی، 507 بیمار تالاسمی، 5 هزار و 217 بیمار ام اس ، 67 بیمار ای بی ، 470 بیمار اوتیسم، 76 بیمار SMA، 279 بیمار سی اف، از جمله جامعه هدف حوزه بیماری های خاص هستند که خدمات رسانی به این گروه ها در اولویت اقدامات این معاونت است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به 153 مورد عمل پیوند عضو از ابتدای سال تا کنون در مراکز دیالیز و پیوند عضو منتصریه گفت: این میزان موجب نجات و ادامه زندگی 674 بیمار نیازمند عضو شده است.
دکتر دهقانی افزود: در روند پیوند عضو، اقدامات کمی و کیفی بسیار خوب و رو به رشدی صورت گرفته است به گونه ای که در حال حاضر شاخص اهدای عضو (PMP) در دانشگاه علوم پزشکی مشهد 18.15 در صد است.
دکتر دهقانی نظارت و سیاست گذاری بر حوزه پرستاری را مهمترین برنامه معاونت درمان عنوان و اظهار کرد: با توجه به تاکید رییس دانشگاه جهت پیگیری و پرداخت قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری ، تلاش کردیم تمامی مسئولان ذیربط اهتمام ویژه ای در ثبت عملکرد ها در سامانه مدیریت مراقبت های پرستاری داشته باشند.
وی با اشاره به خدمات اورژانس بیان داشت : در نیمه نخست امسال بیش از یک میلیون300 هزار نفر به اورژانس مراکز درمانی تحت پوشش دانشگاه مراجعه کردند که حدود نیمی از افراد در کمتر از شش ساعت تعیین تکلیف شده اند.
معاون درمان دانشگاه ضمن اشاره به رشد سرعت عمل کاشت حلزون در کودکان مبتلا به ناشنوایی از ایتدای سال تا کنون ، خاطر نشان کرد: از ابتدای اجرای طرح ملی کاشت حلزون تا به الان 400 مورد کاشت حلزون انجام گرفته است.