404.jpg - 17.43 kBاستاد گروه رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سرطان سینه(پستان) شایع ترین سرطان خانم ها در سطح جهان است اظهار کرد: خودآزمایی ها و غربالگری های منظم، می تواند کمک شایانی در تشخیص به موقع سرطان سینه و نتایج بهتر درمان باشد.

دکتر سودابه شهید ثالث در گفتگو با وب دا، ضمن بیان این مقدمه که اغلب افراد با شنیدن نام بیماری سرطان، دچار استرس و اضطراب می شوند خاطر نشان کرد: بر خلاف تصور فوق، اگر این بیماری با شناخت بموقع، کشف و تشخیص زودرس داده شود و درمانش به موقع آغاز گردد، قطعا علاج پذیر خواهد بود و می توانیم امیدوار به کسب نتایج  مثبت در درمانش باشیم.

وی با اشاره به برخی عوامل موثر در ابتلا به سرطان سینه گفت: اولین قاعدگی زودرس، یائسگی دیررس، قرار گرفتن در معرض اشعه در سنین پایین، سیگار، چاقی، سموم موجود در محیط، وراثت(ارثی)، الکل، مصرف قرص های ضد بارداری، سن حاملگی بالا، رژیم غذایی پرچرب ، سبک زندگی نامناسب، تغذیه نا سالم، عدم تحرک کافی، تغییرات هورمونی، و... می تواند نشانه هایی از بیماری سرطان باشد.

دکتر شهید ثالث اضافه کرد: همه ما باید به نکاتی برای کمک به پیشگیری از سرطان سینه توجه کنیم مثلا اینکه سیگار نکشیم، به نوزاد خود شیر بدهیم، ویتامین دی(D) بدن خودمان را تقویت بکنیم، وزن بدن را متعادل نگه داریم، از امواج مغناطیسی از موبایل گرفته تا دستگاه های وای فای و اسکن های مختلف پزشکی دوری کنیم، خواب کافی و کنترل استرس، ورزش روزانه با پیاده روی، رعایت سبک مناسب زندگی، رژیم غذایی مناسب، مصرف میوه و سبزی جات، غلات کامل و حبوبات داشته باشیم.

استاد گروه رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد: بر اساس تحقیقات انجام شده، سرطان های شایع در خانم ها در دنیا و ایران سرطان پستان، سرطان رحم و سرطان تخمدان است که سرطان سینه، شایع ترین سرطان در میان خانم ها است؛ سن شیوع این سرطان در کشورها و سایر جوامع حدود بالای 55 سال تا 60 سال است ولی در کشور ما سن شیوع بین 47 تا 48 سال هست و عواملِ قومی، نژادی، منطقه ای، عوامل محیطی و استرس زاهای محیطی و شغلی، زندگی ماشینی، کاهش تحرک، افزایش غذاهای آماده، آلودگی های محیطی و آب و هوا، عوامل ژنتیکی و خیلی از مواردی که با صنعتی شدن جامعه ها هستند از عوامل موثردر این شیوع هستند و نکته بسیار مهم اینکه، این سن، سن اوج توانایی ها و نقش مهم  یک خانم و همسر و مادرخانواده و یک فعال اجتماعی است، زن بنیان خانواده است و رمز نشاط و شادابی خانواده و جامعه در سلامتی زنان است، پس می توان  با تشخیص زودرس و بموقع،  میزان کار افتادگی ها را به حداقل رساند.

رئیس بیمارستان امید مشهد عنوان کرد: برخی عوامل خطر یا اصطلاحا ریسک فاکتور هایی است که فرد را مستعد ابتلا به سرطان می کند، 5 تا 10 درصد کل سرطان های سینه می تواند منشاء ژنتیکی داشته باشد، بنابراین به خانواده هایی که سابقه سرطان در آنها وجود دارد، توصیه  به غربالگری و مشاوره های ژنتیکی می کنیم. بیشتر سرطان ها با تغییرات ژنتیکی است که در طول زندگی یک فرد رخ می دهد و به عنوان یک نتیجه طبیعی همراه با افزایش سن و پیری  است؛ که دست  ما هم نیست و دیگر مواجهه با عوامل محیطی مانند دود تنباکو و تشعشعات مغناطیسی، نوع غذا، مقدار غذا، بحث تحرک بدنی، وزن بدن، افزایش وزن بعد از یائسگی، جراحی های زیبایی برای سینه و قرار گرفتن در معرض بیشتر هورمون های زنانه می تواند مستعد کننده برای ابتلا به این بیماری باشد. پس توصیه به خودآزمایی ها و غربالگری های منظم برای انواع مختلف سرطان می تواند، احتمال تشخیص سرطان را در مراحل اولیه  افزایش داده و درمان را موفقیت آمیز کند.

دکتر شهید ثالث در خصوص سن خودآزمایی سینه و سن غربالگری و معاینه توسط پزشک متخصص افزود:  شروع خودآزمایی سینه، از سن 20 سالگی است و باید به نکاتی توجه کرد؛ مثل سینه دچار تورم شده یا نه، اندازه سینه ها تغییر کرده یا نه، غیرقرینه شده باشد، در داخل آن توده لمس می شود، نوک آن ترشحات دارد خصوصا ترشحات خونی و یا قهوه ای، نوک آن دچار توکشیده گی شده و توکشیده گی تازه اتفاق افتاده که همه اینها از علائم خطر و حائز اهمیت هستند  و در سنین بین20  تا 40 سالگی توصیه هست که هر 2 تا 3 سال یکبار معاینه و غربالگری انجام بشود و بعد از سن 40 سالگی سالانه 1 بار معاینه شود و شروع غربالگری از نظر تصویربرداری(ماموگرافی) 40 سالگی است البته این سن برای افرادی هست که هیچ عامل خطر و ریسکی نداشته باشند.

استاد گروه رادیوتراپی و انکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به برخی باورهای غلط در خصوص سرطان پرداخت و گفت: مثلا اینکه محصولات گیاهی می تواند سرطان را درمان کند؟ خیر! تاکنون هیچ داروی گیاهی موثری برای درمان سرطان شناخته نشده است. آیا کسی که در خانواده من مبتلا به سرطان است من هم در معرض ابتلا به سرطان هستم؟ خیر! این طور نیست. آیا کسی که در خانواده من تا به حال به سرطان مبتلا نشده به این معنی است که من بدون ریسک هستم و به سرطان مبتلا نخواهم شد؟ خیر! حدود 40 درصد از مردان وزنان در طول زندگی، با تشخیص سرطان در نقاط مختلف بدنشان روبرو می شوند که سابقه سرطان در خانواده آنها وجود نداشته است.آیا خطوط برق باعث ایجاد سرطان می شود؟ خیر! باعث سرطان نمی شود.این عضو هیات علمی تصریح کرد: آیا شیردهی پیشگیری کننده  از سرطان سینه است و ما نیازی به غربالگری نداریم؟  قطعا هیچ اقدامی ما را از غربالگری منفک نمی کند. صحبت ها و مسایل زیادی مطرح است مبنی براین که مثلا من 3 تا فرزند دارم و شیردهی هم مناسب و کامل بوده است، چرا مبتلا به سرطان سینه شدم؟ شیردهی می تواند موثر در پیشگیری از سرطان سینه باشد اما عدد بزرگی نیست، پس شیردهی و شیر دادن به فرزند بهتر است از ندادن شیر به فرزند است و در حین شیردهی و دوران شیردهی غربالگری باید انجام شود، پس توده ها و علائم  در هر شرایطی در شیردهی و در حاملگی و مواقع دیگر مهم هستند  و باید جدی گرفته شوند.

رئیس بیمارستان امید، از آمادگی این مرکز جهت انجام غربالگری و معاینات و درمان های صفر تا صد این بیماری ها(سرطان ها) خبر داد و گفت: همشهریان جهت غربالگری، می توانند به سایر مراکز بهداشتی(مراکز خدمات جامع سلامت) مراجعه نمایند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image