27.jpg - 7.82 kBکارشناس شنوایی شناسی مرکز آموزشی، پژوهشی درمانی قائم(عج) از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن اشاره به نقش مهم حس شنوایی در ارتقاء کیفیت زندگی افراد گفت: استفاده نامعقول از ابزارهای صوتی مانند هدفون و ایرپاد و عدم رعایت فاصله مناسب با منابع صوتی شدید می تواند آسیب های جدی را به گوش افراد و کیفیت شنوایی آنها وارد کند.

بهرام بهرامی‌نژاد در گفتگو با وبدا ضمن بیان این مقدمه که در جهان امروز، بیش از ۸۰ درصد نیازهای مربوط به مراقبت از گوش و شنوایی نادیده گرفته می‌شود و عدم توجه به این امر، سالانه حدود یک تریلیون دلار در سطح جهان هزینه به کشورها تحمیل می کند اظهار کرد: درک نادرست، عمیق و ریشه‌دار اجتماعی و نگرش‌های انگ کم شنوایی، عوامل کلیدی هستند که تلاش‌ها برای پیشگیری و رسیدگی به کم شنوایی را ناموفق می‌کنند، لذا تغییر نگرش‌های مربوط به مراقبت از سلامت گوش و شنوایی برای بهبود سطح دسترسی و کاهش هزینه‌های القایی به دلیل بی‌توجهی به کم شنوایی نیاز به نگاهی جدی دارد.

کارشناس شنوایی شناسی بیمارستان قائم (عج) همچنین با اشاره به نامگذاری روز 13 اسفند به عنوان روز جهانی شنوایی، اهداف این نامگذاری را تغییر در نگرش‌های نادرست رایج و مربوط به مشکلات گوش و شنوایی در میان مردم جامعه و ارائه دهندگان مراقبت‌های بهداشتی کشور و همچنین ارائه اطلاعات دقیق و مبتنی بر شواهد در خصوص تغییر نگرش مردم جامعه در مورد مشکلات گوش و شنوایی دانست و افزود: حمایت طلبی از سوی سیاست گذاران و جامعه مدنی در خصوص زودن نگرش های نادرست و ذهنیت های تحقیرآمیز مربوط به کم شنوایی، به عنوان گامی حیاتی برای اطمینان از دسترسی عادلانه مردم به مراقبت‌های گوش و شنوایی می‌باشد.

بهرامی نژاد در ادامه، با تاکید بر اینکه تغییر نگرش به مراقبت از گوش و شنوایی می‌تواند از اهمیت بالایی برخوردار باشد خاطر نشان کرد: برخی از راه‌هایی که می‌توانیم از آنها برای تبدیل مراقبت از گوش و شنوایی به واقعیت استفاده کنیم، عبارتند از: 1. آگاهی از اهمیت: آگاهی از اینکه شنوایی یکی از حواس حیاتی است و برای ارتقای کیفیت زندگی بسیار مهم است.2. آموزش و آگاهی: آموزش و آگاهی از عوامل خطرناک برای شنوایی و روش‌های پیشگیری از آنها می‌تواند به افراد کمک کند تا به مراقبت از گوش و شنوایی خود بپردازند.3. اعتنای مرتب: مراقبت مرتب و پیوسته از گوش و شنوایی، مانند بررسی دوره‌های شنوایی و استفاده از محافظ گوش در مواقع مناسب.4. همکاری و حمایت اجتماعی: ایجاد فرهنگی که افراد را به مراقبت از شنوایی و گوش‌های خود تشویق کند و از آنها حمایت کند.5. استفاده از فناوری: بهره‌گیری از فناوری‌های جدید برای پیشرفت در تشخیص و درمان مشکلات شنوایی و همچنین ارائه راهکارهای موثر برای مراقبت از آنها.

وی در بخش دیگری از توضیحات خود، با اشاره به خدمات مرکز شنوایی شناسی بیمارستان قائم (عج) گفت: اقداماتی که در این زمینه انجام میشود آموزش در مواردی همچون 1. استفاده معقولانه از ابزارهای صوتی مانند هدفون و ایرپاد.2. حفظ فاصله از منابع صوتی شدید مانند موسیقی با صدای بلند یا دستگاه‌های صوتی حرفه‌ای.3. مراجعه به یک متخصص شنوایی برای بررسی دوره‌های منظم و مشاوره.4. استفاده از سربه‌سری از شنوایی برای پوشش گوش در برابر آسیب.5. توجه به تغذیه سالم که می‌تواند به شنوایی کمک کند، مانند مصرف مواد غذایی حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مفید برای سلامتی شنوایی است.

کارشناس شنوایی شناسی بیمارستان قائم (عج) همچنین گفت: بیشترین مراجعین این مرکز، افراد مبتلا به کم شنوایی، وزوز و سرگیجه می باشند که بیشتر با متخصصین گوش، اطفال و مغز واعصاب در ارتباط می باشد و در حال حاضر بیمارستان قائم (عج) در خصوص تست های پایه شنوایی و مشاوره و راهنمایی های لازم در مراقبت از شنوایی و استفاده از وسایل کمک شنوایی خدمات می دهد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image