071.jpg - 15.55 kBمدیر بیمارستان کودکان اکبر از مراکز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: دل درد یکی از شایع ترین بیماری های دستگاه گوارش است که به دلایل مختلفی و به دنبال آسیب هر یک از ارگان‌های داخل شکمی، مصرف دارو یا مصرف سموم و بیماری های ویروسی ایجادمی‌شود.

دکتر محمد رضا کشتمندی در گفتگو با وب دا خاطر نشان کرد: درد شکم ممکن است خفیف یا شدید، متناوب یا مداوم باشد. درد می‌تواند حاد و ناگهانی بوده و یا به‌صورت مزمن و طولانی با فرد همراه باشد. همچنین درد می‌تواند موضعی باشد و تنها در یک ناحیه از شکم ایجاد شود یا منتشر بوده و در تمام شکم احساس شود.

وی با اشاره به اینکه احساس دل‌درد در کودکان مشکل شایعی است و اغلب کودکان دچار آن شدند و اغلب جای نگرانی نیست، افزود: در برخی مواقع اگر دل‌درد با نشانه‌هایی نظیر درد شدید ،تب و لرز، عرق سرد، استفراغ طولانی مدت، امتناع از خوردن و نوشیدن، عدم دفع مدفوع، بزرگی شکم، وجود خون در استفراغ و مدفوع کودک و بثورات پوستی دردناک همراه باشد، می‌تواند خبر از مشکلات جدی در کودکان بدهد. 

متخصص بیماری های کودکان، دردهای شکمی در قسمت فوقانی و سمت راست شکم  را بیشتر مربوط به بیماری های کبدی،انسداد مجاری صفراوی و هپاتیت دانست و شایع‌ترین آنها را سنگ کیسه صفرا و کیست‌های کبدی برشمرد و خاطر نشان کرد: دردهای ناحیه فوقانی و سمت چپ بیشتر مربوط به معده است و شایع‌ترین آن گاستریت است. دردهای فوقانی و میانی شکم اکثرا ناشی از زخم اثنی‌عشر و التهاب آن و همچنین بر اثر بیماری‌های پانکراس که شایع‌ترین آنها التهاب و کیست‌های پانکراس است، به وجود می آید.

وی افزود: دردهای شکمی در ناحیه چپ و تحتانی شکم اکثرا ناشی از کولیت (التهاب روده بزرگ) و انباشتگی انتهای روده بر اثر یبوست ایجاد می شود و دردهای شکمی در ناحیه راست و پایین شکم اکثراً ناشی از آپاندیسیت است که در صورت پیدایش عوارضی همچون پاره شدن آپاندیس پریتونیت (چرکی شدن حفره شکم) این درد در همه جای شکم پخش می‌شود. دردهای ناحیه زیر شکم نیز می تواند ناشی از عفونت ادراری و مشکلات مرتبط در ناحیه لگن باشد.

دکتر کشت مندی دردهای ناحیه پهلو را بیشتر مربوط به سنگ کلیه، التهاب کلیه و انسداد حالب دانست و عنوان کرد: یکی از شایع‌ترین دردهای شکمی که در شیرخواران دو سه ماهه رخ می‌دهد درد های ناشی از نفخ شکم است.

مدیر بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر اظهار کرد: معاینه بالینی بیمار، انجام آزمایش خون ،آزمایش ادرار، نمونه مدفوع و استفاده از خدمات رادیولوژی از روش های تشخیصی علت دل درد در کودکان به شمار می رود و از همه والدین درخواست داریم تا از خود درمانی بپرهیزند و جهت درمان به پزشک مراجعه نمایند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image