095.jpg - 23.54 kB  دوره آموزشي اکمو ( اکسيژنه کردن خون خارج پيکري)، با حضور اساتيد گروه قلب بيمارستان شهيد رجايي تهران، جراحان قلب، برون پيکري ( کساني که با پمپ کار مي کنند)، پرسنل ICU  و بيهوشي هاي قلب و ICU( پرستاران و متخصصان بيهوشي)، برگزار شد.

دکتر عباسي، فوق تخصص جراحي قلب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وبدا، هدف از برگزاري اين دوره را آموزش جراحان قلب، برون پيکري، پرسنل ICU  و بيهوشي هاي قلب و ICU( پرستاران و متخصصان بيهوشي)، در راستاي تشکيل يک تيم درماني مجرب اکمو عنوان و اظهار کرد: اکمو ( اکسيژنه کردن خون خارج پيکري)، يک وسيله کمک تنفسي و قلبي بوده و هنگامي که بيمار دچار مشکلات ريوي و قلبي شده و به درمان هاي معمول پاسخ نمي دهد، از آن استفاده مي شود.

وي افزود: از ديگر درمان هايي که مي توان با اکمو انجام داد، کارهاي حمايتي از بطن راست و چپ بوده و در صورتي که بيمار دچار نارسايي بطن راست و چپ گرديد، مي توان از اين دستگاه براي بيمار استفاده کرد.

دکتر عباسي در مورد عملکرد اين دستگاه نيز گفت: مکانيسم دستگاه اکمو و پمپ به يکديگر شباهت داشته، اما اکمو دستگاهي پيشرفته تر با کاربردي متفاوت  از دستگاه پمپ داشته، که درحال حاضر متخصصان و پرستاران با آن کار مي کنند. به عنوان مثال به علت محدوديتي که دستگاه پمپ دارد، نمي توانيم بيمار را، بيشتر از 4 الي 5 ساعت با آن نگه داريم، اما با دستگاه اکمو مي توان تا دو هفته بيمار را نگهداري کرد.

وي خاطرنشان کرد: اين دستگاه منحصر به فرد بوده و در بخش جراحي قلب، کاربرد بسياري دارد و در حال حاضر بيش از 20 الي 30 سال است، که در هر اتاق عمل در کشورهاي خارجي يک عدد از اين دستگاه ها وجوددارد و براي بيماراني که پس از اعمال جراحي، دچار افت فشار خون و در شرايط نامساعد قرار مي گيرند، استفاده مي شود.

فوق تخصص جراحي قلب بيمارستان امام رضا(ع) در رابطه با استفاده از اين دستگاه در دوره همه گيري کرونا نيز گفت: در دوران کرونا دستگاه اکمو توسط سازمان WHO  به بيمارستان امام رضا(ع) اهداء شد، که براي کمک به بيماران مبتلا به ويروس کرونا و مشکلات زجر تنفسي استفاده مي شد و خوشبختانه، با بهره گيري از اين دستگاه، آن دوران سخت را سپري کرديم .

دکتر عباسي همچنين گفت: دستگاه اکمو باعث افزايش دانش کادر درمان و نيز ارائه خدمات رساني بهتر به بيماران نارسايي قلبي شديد مي شود و با اين استفاده از اين دستگاه مي توان به  بيماران به طور موقت کمک کرد تا به زندگي عادي برگردند.

اكمو يکي از دستگاه هاي ضروري در پيوند ريه است که بيمارستان امام رضا(ع) مجهز به آن است

فوق تخصص جراحي ريه و فلوشيپ پيوند ريه مجتمع پژوهشي، آموزشي و درماني امام رضا(ع) با اشاره به برگزاري دوره آموزشي اكمو در اين مرکز گفت: اكمو يکي از دستگاه هاي ضروري در پيوند ريه است که هم اکنون بيمارستان امام رضا(ع) مجهز به آن مي باشد.

دکتر رضا باقری در گفت و گو با وبدا، با بيان اينکه دوره آموزشي فوق به درخواست مرکز پیوند قلب و ریه بیمارستان امام رضا(ع) و پیگیری های معاونت درمان دانشگاه برگزار شده است افزود: اين دوره ويژه اساتيد جراح پيوند قلب و ريه، متخصصان ICU، پزشکان گروه بیهوشی، پرستارانICU   دوره دیده پیوند قلب و ریه و پرفیوژنیست ها ( افرادی که با دستگاه های گردش خون خارج از بدنی کار می کنند)، و با هدف راه اندازی مجدد عمل پیوند ریه در بيمارستان امام رضا (ع) برنامه ريزي و اجرا گرديد.

وي خاطر نشان کرد: اکمو یکی از دستگاه های ضروری، برای پیوند ريه بوده که خوشبختانه بخش پیوند بیمارستان امام رضا(ع) مجهز به این دستگاه است و آموزش پرسنل یکی از ارکان اساسی کار، با این دستگاه است که دوره آموزشي برگزار شده نيز در همين راستا صورت گرفت.

شايان ذکر است؛ اولين دوره آموزشي عملي با دستگاه اکمو، ويژه متخصصان قلب و پرستاران  با ارائه گواهي نامه معتبر دوره آموزشي اکمو، در دپارتمان جراحي قلب مجتمع آموزشي، پژوهشي و درماني امام رضا(ع) برگزار گرديد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image