0309.jpg - 11.57 kBمسئول پنل تخصصی " مدیریت خون بیمار " ( Patient Blood Management ) در پنجمین کنگره بین المللی قلب کاسپین، با اشاره به اهمیت مدیریت خون بیمار در اعمال جراحی قلب گفت PBM  یا مدیریت خون بیمار به پزشکان کمک می کند که استفاده بهینه از خون بیمار داشته و از کم خونی او جلوگیری کنند.

دکتر آزیتا چگینی، در حاشیه برگزاری پنل " مدیریت خون بیمار " ( Patient Blood Management ) در گفتگو با وبدا اظهار کرد: پنل تخصصی مدیریت خون بیمار با سخنرانی خانم اوزاکا از انجمن مدیریت خون بیمار آمریکا و با این موضوع که چه چیزی سبب شده تا دنیا به سمت مدیریت خون بیمار برود و چه کارهایی باید برای آن انجام شود، آغاز شد و در ادامه، در مورد کم خونی و اینکه این موضوع باعث مرگ و میر و عوارض چه در خانم‌ها و چه در آقایان می‌شود، صحبت شد. به گفته‌ی دکتر اُزاکا در امریکا از هر ۱۰ نفر بیمار بستری شده در بیمارستان یک نفر خون دریافت می کند که این امر مستلزم میزان هزینه‌ زیادی است؛ ضمن اینکه تزریق خون می تواند با عوارض مختلفی همراه باشد و در همین راستا اشاره کردند به این موضوع که چطور می‌توان جلوی این عوارض تزریق خون را گرفت.

دکتر چگینی با اشاره به سخنرانی خود در این پنل تخصصی نیز گفت: در این پنل در مورد کاری که ما از سال ۲۰۱۴ در بیمارستان شهید لواسانی (تهران) انجام دادیم و مدیریت خون بیمار(( PBM در این مرکز صحبت کردم. با توجه به اینکه در این بیمارستان (لواسانی) سال‌های زیادی  است که این کار را انجام می دهیم، اکنون نزدیک به یک دهه است که نتایج بسیار رضایت بخشی را به دنبال مدیریت خون بیمار و استقرارش در بیمارستان لواسانی بدست آورده ایم که در نتیجه آن مصرف خون و فرآورده‌های خون به شدت کاهش پیدا کرده، لذا در مورد اینکه چطور در آن بیمارستان توانستیم این مدیریت را انجام بدهیم و با توجه به اینکه بیمارستان لواسانی یک مرکز تخصصی جراحی قلب است، در مورد دستاوردهای مثبت این موضوع تجاربی ارائه شد.

وی افزود: پس از آن دکتر بروجردی که متخصص و مسئول انجمن گردش خون برون پیکری در ایران هستند، سخنرانی داشتند که صحبت های ایشان هم در خصوص عوارض تزریق خون بود و اینکه چگونه می‌توان از خونی که در محوطه اتاق جراحی است و به ظاهر بلا استفاده است، مجدداً برای بیمار استفاده کرد، چون اساساً مدیریت خون بیمار تمام تمرکزش بر بیمار است و اینکه برای بیمار چه باید بکنیم؟ همچنین راجع به دستگاهی که از طریق آن می‌توان این کار را انجام داد نیز بحث شد و اینکه عوارض تزریق خون چه می تواند باشد.

دکتر چگینی ادامه داد: خانم قنبری از بیمارستان قلب رجایی تهران نیز راجع به اینکه چنانچه تزریق خون حجیم یعنی با تعداد خون زیاد به بیمار بزنیم چه عوارضی می‌تواند داشته باشد، صحبت کردند و در نهایت خانم دکتر زادسر موضوع مشکلات تنفسی که به دنبال تزریق خون پیش می‌آید و صدمه جانبی آن صحبت کردند که چطور ما می‌توانیم آن را درمان کنیم و پیشگیری کنیم و علت آن چیست؟.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image