متخصص بیماریهای قلب و عروق و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: وجود دریچه میترال برای عملکرد قلب واجب و سلامت آن برای عملکرد این عضو حیاتی بدن مهم است.
دکتر عطا فیروزی در جریان برگزاری پنل مداخلات دریچه میترال در پنجمین کنگره بین المللی قلب کاسپین، اظهار کرد: قلب از دریچهها و حفرههای مختلفی تشکیل شده است که سلامت همه این بخشها برای عملکرد صحیح قلب ضروری است و یکی از این دریچهها میترال بوده که وجود آن برای عملکرد قلب واجب و سلامت آن برای عملکرد این عضو حیاتی بدن مهم است.
وی با اشاره به اینکه ساختار قلب انسان از ۴ دریچه (۲ دریچه در سمت راست و ۲ دریچه در سمت چپ) تشکیل شده است، بیان کرد: این دریچهها که جریان خون قلب را به سایر اندامهای بدن پمپاژ میکنند و یکی از این دریچهها، دریچه میترال قلب است که بین دهلیز چپ و بطن چپ قرار دارد.
مسئول پنل مداخلات دریچه میترال ادامه داد: دریچه میترال در حالت دیاستول (Diastole) که قلب در استراحت است، باز میشود و جریان خون را به سمت بطن چپ هدایت میکند، سپس در مرحله سیستول (Systole) که همان انقباض قلب است، کاملاً بسته میشود تا خون را از بطن چپ به آئورت بفرستد.
دکتر فیروزی افزود: وظیفه این دریچه کنترل جریان خون از دهلیز به سمت بطنها است و حرکت آزادانه و بدون انسداد جریان خون در یک جهت و بستهشدن دریچهها بهصورت درست برای جلوگیری از برگشت خون، از مشخصههای دریچه قلب سالم و طبیعی به شمار میآیند؛ همچنین باید بگوییم که کوچکترین اختلال در باز یا بستهشدن هرکدام از دریچههای قلب، موجب اختلال در عملکرد قلب و خونرسانی به سایر اندامها میشود و اینجاست که با بیماری دریچه قلب روبهرو میشویم.
وی با تاکید بر اینکه وقتی دریچه خوب کار نکند، قلب برای تامین خون بدن فشار بیشتری را تحمل میکند، گفت: درمان بیماری دریچههای قلب به عوامل مختلفی از جمله نوع دریچه قلب و شدت اختلال و نارسایی دریچه قلب بستگی دارد، گاهی اوقات درمان دارویی جوابگو است و در مواردی دیگری هم دارو پاسخ نداده باید جراحی انجام شود و یا اینکه دریچه قلب را تعویض کرد.