387.jpg - 15.52 kBاستاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بی اشتهای، بدخلقی، دندان قروچه و خارش می تواند از علائم ابتلا به انگل در کودکان باشد اظهار کرد: امکان مبتلا شدن همه اعضای  خانواده به انگل وجود دارد. والدین نباید از این بابت نگرانی داشته باشند و می توانند به راحتی به کودکان خود کمک کنند تا این بیماری درمان شود.         

دکتر سید علی جعفری در گفتگو با وب دا با بیان اینکه انگل یک موجود زنده است که بر رو یا درون یک میزبان زنده، زندگی می کند و غذای خود را از غذایی که میزبان مصرف می کند، به دست می آورد  خاطر نشان کرد: انگل های آغازین یا تک یاخته، کرم روده و انگل خارجی که در بیرون بدن انسان زندگی می کند سه دسته ی اصلی از انگل ها هستند که موجب بیماری در انسان می شوند.

وی تصریح کرد: شایع ترین انگل، کرمک است. اکسیور که نام علمی همان کرمک است بر اثر کرمی با ظاهری سفید و به شکل نخ های باریک هستند و اندازه طول كرم نر اكسيور ٢ تا ٥ ميليمترو كرم ماده ٧ تا ١٣ ميليمتر می باشند. این کرم ها در دستگاه گوارش زندگی می کنند و از راه دهان وارد بدن می شوند که می توانند به طور مستقیم و یا از طریق آب و خوردن مواد غذایی وارد شوند و پس از وارد شدن تخم کرم به معده و یا روده رفته و از مواد غذایی بدن تغذیه می کنند و به کرم های بالغ تبدیل می شوند. این کرم ها عمدتا در قسمت تحتانی  روده کوچک و یا روده بزرگ زندگی می کنند و با خود مشکلات و نشانه هایی را به همراه می آورند.

استاد گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه، انگل در کودکان با نشانه هایی همراه است که این نشانه ها به صورت یکسان نیست، خاطر نشان کرد: برخی از کودکان دچار خارش و سوزش مقعد می شوند و برخی دیگر که به کرم های آسکاریس مبتلا می شوند بی اشتها و یا بداخلاق می شوند. هر کدام از انگل ها علائم خاص خود را دارند. ولی از عوامل شایع آن می توان،  دندان قروچه در خواب (ممکن است عصبی نیز باشد)،  آبریزش دهان مخصوصا در موقع خواب،  دل درد هایی در اطراف ناف،  احساس ضعف و بی حالی، اسهال های متناوب، خارش مقعد، تب، حرف زدن در خواب،  کم حوصلگی و بی قراری و عصبانیت در کودکان،  کم خونی و بی اشتها بودن را نام برد.

دکتر جعفری با تاکید بر اینکه والدین در صورت مشاهده علائم در فرزندان خود به پزشک متخصص مراجعه کنند و از انجام درمان های خودسرانه پرهیز کنند تصریح کرد: نشانه‌های کرمک یک هفته بعد از درمان از بین می‌رود اما برای اطمینان از بین رفتن کرم‌ها به شما می‌گویند، درمان را تا دو هفته ادامه داده و بعد از درمان اگر در مدفوع کودک تعداد زیادی کرم دیده شد که بعضی در حال حرکت و تکان خوردن بودند، نباید نگران شد چون نشانه خارج شدن کرم‌ها از بدن کودک است.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image