فوق تخصص بیماریهای آسم و آلرژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بزاق، مو و شوره بدن حیواناتی مثل سگ و گربه و همچنین پر پرندگان می تواند آلرژی زا باشد و از همین رو بر اجتناب بیماران مبتلا به آسم و آلرژی از این نوع محرک ها تأکید میشود.
دکتر مریم خوشخوی در گفتگو با وبدا با تاکید بر اینکه بیماران مبتلا به آسم و آلرژی همانند سایر بیماران میتوانند به شرط رعایت توصیههای پزشکی و مصرف منظم دارو، فعالیتهای معمول زندگی خود را داشته باشند گفت: گاهی این بیماران محدودیتهای غذایی قابل توجهی را برای خود اعمال میکنند در صورتی که موضوع تغذیه تنها ۷ تا ۸ درصد در بیماریهای آسم و آلرژی و تشدید علائم آن تاثیر دارند. در مورد فعالیتهای ورزشی نیز تا زمانی که فرد آسم خود را تحت نظر پزشک کنترل میکند، میتواند ورزش را به طور منظم انجام دهد؛ البته در مورد برخی ورزشها مانند اسکی در هوای سرد، توصیه میشود که این بیماران از انجام آن خودداری کنند.
وی افزود: در خصوص آلرژیها نیز چنانچه تست آلرژی یک بیمار به مایت مثبت میشود بهتر است که در محیط منزل و اتاق خود وسایل پرزدار مثل عروسک و قالی و .... را نداشته باشد و دمای اتاق نیز مرطوب نباشد. همچنین در صورتی که در فضای بیرون از منزل با گرد و خاک و غبار و سایر مواد آلرژی زا مواجه است پس از بازگشت به منزل دوش بگیرد تا مواد آلرژن از بدن او دفع شود.
دکتر خوشخوی همچنین گفت: پر پرندگان از موارد آلرژی زا است و معمولاً در پرندگانی که پرهایشان میریزد، باید مراقب اثرات آلرژیک آن باشیم، البته سایر پرندگانی که پرهای آنها نمیریزد هم در بدنشان ذراتی به نام مایت و هیره وجود دارد که میتواند آلرژی زا باشد.
فوق تخصص آسم و آلرژی در بیمارستان قائم (عج) اضافه کرد: شوره و موی بدن حیواناتی مانند سگ و گربه و همچنین بزاق دهان آنها که معمولاً با آن بدن خود را لیس میزنند و تمیز میکنند، میتواند ایجاد کننده آلرژی باشد،لذا افرادی که دارای علائم آسم و آلرژی هستند باید از این موارد اجتناب کنند.
وی با اشاره به یکی از راههای مهم درمان آسم کنترل شده در بیماران گفت: در حال حاضر در مواردی که افراد دچار آسم ملایم و کنترل شده هستند اما ناچارند مدتهای طولانی دارو مصرف کنند، از طریق واکسن آلرژی یا ایمونولوژی میتوانیم بیماری آسم را در آنها ریشه کن کنیم و البته که این واکسن در بیمارانی که آسم شدید دارند کاربرد ندارد.