855.jpg - 16.42 kBمتخصص میکروب شناسی  و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شیگِلا و سالمونلا دو نوع باکتری مهم، در ابتلا به بیماری اسهال خونی عفونی هستند که از طریق آب یا مواد غذایی آلوده و همینطور حیوانات خانگی به بدن منتقل می شود.

دکتر هادی فارسیانی در گفت و گو با وبدا، مسیر اصلی انتقال باکتری سالمونلا را مصرف آب و مواد غذایی آلوده از جمله؛ سبزیجات و میوه جات آلوده، مرغ و تخم مرغ نیم پز و لبنیات آلوده عنوان کرد و افزود: گاهی اوقات بازی کردن اطفال با برخی حیوانات خانگی از جمله مارمولک و لاکپشت و... منجر به انتقال باکتری سالمونلا می شود.

وی از باکتری شیگِلا به عنوان عامل دیگر اسهال خونی یاد کرد و افزود: این باکتری نیز با تهیه و مصرف موادغذایی آلوده از رستوران ها، فست فودها و ساندویچ ها به بدن منتقل می شود. لذا جهت پیشگیری از ابتلا به باکتری های سالمونلا و شیگلا، علاوه بر رعایت بهداشت فردی و استفاده از غذاهای سالم و بهداشتی، توصیه می شود از مصرف مرغ و تخم مرغ نیم پز جدا خودداری شود.

دکتر فارسیانی تاکید کرد: چنانچه اسهال خونی درمان نشود، احتمال ورود باکتری به جریان خون و در نتیجه آن کاهش فشار خون و قند خون  و در مواردی فوت بیمار وجود دارد. لذا با بروز علائم اولیه باید به متخصص عفونی یا  گوارش مراجعه نمود تا اقدامات درمانی به موقع صورت گیرد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image