متخصص میکروب شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: شیگِلا و سالمونلا دو نوع باکتری مهم، در ابتلا به بیماری اسهال خونی عفونی هستند که از طریق آب یا مواد غذایی آلوده و همینطور حیوانات خانگی به بدن منتقل می شود.
دکتر هادی فارسیانی در گفت و گو با وبدا، مسیر اصلی انتقال باکتری سالمونلا را مصرف آب و مواد غذایی آلوده از جمله؛ سبزیجات و میوه جات آلوده، مرغ و تخم مرغ نیم پز و لبنیات آلوده عنوان کرد و افزود: گاهی اوقات بازی کردن اطفال با برخی حیوانات خانگی از جمله مارمولک و لاکپشت و... منجر به انتقال باکتری سالمونلا می شود.
وی از باکتری شیگِلا به عنوان عامل دیگر اسهال خونی یاد کرد و افزود: این باکتری نیز با تهیه و مصرف موادغذایی آلوده از رستوران ها، فست فودها و ساندویچ ها به بدن منتقل می شود. لذا جهت پیشگیری از ابتلا به باکتری های سالمونلا و شیگلا، علاوه بر رعایت بهداشت فردی و استفاده از غذاهای سالم و بهداشتی، توصیه می شود از مصرف مرغ و تخم مرغ نیم پز جدا خودداری شود.
دکتر فارسیانی تاکید کرد: چنانچه اسهال خونی درمان نشود، احتمال ورود باکتری به جریان خون و در نتیجه آن کاهش فشار خون و قند خون و در مواردی فوت بیمار وجود دارد. لذا با بروز علائم اولیه باید به متخصص عفونی یا گوارش مراجعه نمود تا اقدامات درمانی به موقع صورت گیرد.