متخصص بیماری های اطفال دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: آمادگی والدین جهت ورود دانش آموزان به مدرسه در خصوص رعایت نکات بهداشتی و درمانی یکی از اصول مهم در راستای افزایش ایمنی و سلامت کودکان محسوب می شود.
دکتر کشت مندی در گفتگو با وب دا گفت: آمادگی و آموزش والدین جهت ورود دانش آموزان به مدرسه از یک سو و رعایت قوانین بهداشتی در مدارس از سوی دیگر، نه فقط از بعد ارتقای سلامت عمومی، بلکه از نظر آموزش مسئولیت اجتماعی به بخش مهمی از جامعه کودکان کشور، از اهمیت بالایی برخوردار است.
مدیر بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر تصریح کرد: دانشآموزان برای اولین بار در مدرسه، وارد محیطی میشوند که والدین برای رفع نیازهای او، رسیدگی به موقع و محافظت از سلامتی کودک حضور ندارند، بنابراین کودک احتمالا برای نخستین بار رعایت نکات سادهای مثل شستن دست قبل از غذا یا تنهایی دستشویی رفتن در یک محیط غیر از خانه را یاد میگیرد یا تجربه میکند.
دکتر کشت مندی هدف از رعایت بهداشت در مدارس را حفظ و ارتقای سطح سلامت عمومی دانشآموزان دانست و افزود: انجام اقدامات موثر بهداشتی چه برای محیط و چه آموزش بهداشت فردی به دانش آموزان، حس مسئولیتپذیری آنها را نسبت به سلامت خود افزایش میدهد و از طرفی دانشآموزان با اجرای نکات بهداشتی در زندگی شخصی، یاد میگیرند که به عنوان عضوی موثر در جامعه، باید قوانین بهداشتی محیط خود را بشناسند، به آن حساس بوده و قدم در راستای اعتلای آن بردارند.
وی خاطر نشان کرد: بچهها باید قبل از سنین مدرسه درمورد نکات بهداشتی ضروری و خودمراقبتی، آموزشهای لازم را دریافت کنند. اما حضور در مدارس، نبودن والدین در کنار کودک و تعداد زیاد کودکان در کنار هم، موقعیتهای بالقوه جدیدی برای انتقال بیماریها ایجاد میکند. بنابراین آموزشهای رعایت بهداشت در مدارس برای نوآموزان باید متفاوت انجام شود.
متخصص بیماری های کودکان با اشاره به احتمال شروع پیک های آنفلوانزا در ایام شروع مدرسه با توجه به تجارب سال های گذشته یاد آور شد: تکمیل دورههای واکسیناسیون کودکان برای پیشگیری از بیماریهای واگیردار، چکاپهای سالانه از جمله بهداشت دهان و دندان، سنجش بینایی، سنجش شنوایی، سلامت ستون فقرات، بررسی کم خونی، بررسیهای هورمونی در دوران بلوغ، کمبود ویتامین دی و سایر مشکلات یا اختلالات رایج در کودکان از نکات مهم در بدو ورود به مدرسه و در راستای افزایش ایمنی کودکان در مقابله با بیماری های ویروسی است.
دکتر کشت مندی شستن دست ها، رعایت بهداشت فردی و اجتماعی، کوتاهی ناخن ها و تمیزی موی کودکان، استفاده از لیوان یا قمقمه شخصی برای دانش آموز، قرار دادن یک حوله کوچک و سبک، ، ضد عفونیکننده مناسب و صابون مناسب دست، استفاده از میوه، خوراکیهای سالم و جذاب برای میانوعده دانشآموزان، کوتاهی ناخنهای دانشآموزان، مصرف صبحانه کامل در خانه، استفاده از کولهپشتی و کفش استاندارد و متناسب با سن کودک برای حفظ سلامت پاها و ستون فقرات، اصول درست نشستن روی نیمکت و درست ایستادن و..... را از توصیه های مهم بهداشتی برای حفظ سلامتی دانش آموزان دانست.