به گزارش وب دا ، دکتر فاطمه همايي با اشاره به اينکه جايگزيني هورمونهاي برونزا پس از يائسگي (HRT) با افزايش خطر ابتلا به سرطان پستان همراه است اظهار داشت : مطالعات اخير نشان داده است كه هورمون درماني با تركيب استروژن و پروژسترون ، خطر سرطان پستان را افزايش ميدهد.
عضو هيئت علمي گروه راديو تراپي يک و نيم تا 2 برابر افراد عادي است گفت: چاقي ميتواند باعث افزايش سطوح استروژن خون شود. و در بررسيهاي اخير اين نتيجه بدست آمده است كه چاقي بعد از يائسگي خطرابتلا به سرطان را بسيار ميافزايد.
دکتر فاطمه همايي با اشاره به اينکه پس از بيماريهای قلبی عروقی سوانح و حوادث، سرطان سومين عامل مرگ و مير در ايران است خاطر نشان کرد :در حال حاضر سرطان سينه شايعترين بدخيمي تشخيص داده در تمام طول عمر زنان و علت اصلي منتهي به مرگ در سنين 40 تا 79 سالگي در زنان ميباشد كه نقشي مشابه بيماريهاي قلبي عروقي در مردان بازي مي كند.
رئيس مرکز تحقيقات سرطان دانشگاه علوم پزشکي مشهد افزود: سرطان سينه از دسته سرطانهاي قابل پيشگيري و قابل تشخيص زودرس است كه با ارائه راهكارهايي ويژه مي توان منجر به کاهش مراجعه دير هنگام و ارائه درمان موثر به منظور افزايش بقاء، کاهش مرگ و ارتقاء کيفيت زندگی بيماران شد.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد تظاهرات سرطان پستان را به صورت توده، درد و با شيوع كمتر بزرگي پستان، ترشح از نوك پستان، تغييرات نوك پستان، عدم تقارن پستانها، تغييرات پوستي پستان و وجود تودة زيربغل برشمرد. دکتر فاطمه همايي با اشاره به اينکه اين علائم، امروزه به كمك معاينه شخصي پستان توسط خانمها زودتر قابل کشف است به بانوان توصيه کرد: معاينه شخصي پستان از 20 سالگي به صورت ماهانه توسط هر خانم انجام شود و علاوه بر آن از سن 20 سالگي تا 39 سالگي هر 3 سال اين معاينه توسط پزشك نيز انجام شود و از 40 سالگي به بعد به طور سالانه معاينه پستانها توسط پزشك انجام شود.