عضو هیات علمی گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: جذب دانشجویان فلوشیپ فوق تخصصی رادیوگرافی به منظور توسعه و تخصصی تر کردن خدمات رادیولوژی به بیماران ، از اهمیت بالایی برخوردار است.
دکتر جهانبخش هاشمی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه رادیولوژی نام یک رشته از تخصصهای پزشکی است که از پرتو ایکس و دیگر امواج و پرتوها برای تشخیص و درمان بیماری و حالات غیرطبیعی کمک میگیرد، اظهار کرد: هدف تشخیص بیماری یا حالات غیرطبیعی بدن به کمک روشهای پیشرفته تصویری است.
وی اظهار کرد: رادیولوژی از کلمه لاتین Radius به معنای پرتو مشتق شده است. رادیولوژی دربرگیرنده رشتههای بسیاری است که بر مبنای کاربرد پرتوهای یون ساز برای تشخیص بیماریها و یا درمان آنها استفاده می شود.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه بخش رادیولوژی در بیمارستان امام رضا (ع) از سال ۱۳۱۸ و در بیمارستان قائم(عج) از سال ۱۳۵۰ و همزمان با آغاز به کار این بیمارستان افتتاح شدند، گفت: در سال 1352 گروه رادیولوژی بیمارستان قائم (عج) و بیمارستان امام رضا (ع) از یکدیگر جدا و هر کدام عهده دار امور آموزشی و درمانی بیمارستان تابعه مراکز پزشکی خود شدند.
وی با بیان اینکه شکوفائی بخش رادیولوژی دانشکده پزشکی قائم (عج)، بعد از انقلاب مرهون سالها زحمات استاد مرحوم دکتر امیرشیبانی، استاد دکتر صدری و استاد دکتر رحیمی است، گفت: در سال 1353 آقای دکتر محمد رضا داودی دارای بورد تخصصی رادیولوژی از دو دانشگاه تهران در سال 1349 و انستیتو برامتون لندن و فلوشیپ رادیولوژی قفسه صدری همین دانشگاه به گروه رادیولوژی پیوستند و با رتبه دانشیاری و بعنوان معاون آموزشی دانشکده پزشکی امام رضا (ع) و مدیر گروه رادیولوژی این دانشکده شروع بکار نمودند. در سال 1354 وزارت علوم عهده دار امتحانات دانشنامه تخصصی رادیولوژی گردید.
وی اظهار کرد: علیرغم ادغام گروه های رادیولوژی بیمارستانهای امام رضا (ع) و قائم (عج) در سال 1364، آموزش عملی دستیاران ورودی رادیولوژی انحصاراً فقط در بیمارستان قائم (عج) یا فقط در بیمارستان امام رضا (ع) صورت می گرفت که از سال 1383 با چرخش سالانه دستیاران بین دو مرکز، همه دستیاران از تجربیات علمی همه اساتید گروه بهره مند می گردند.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه رادیولوژی مداخله ای در گروه به همت اساتید دکتر نکوئي و دکتر علمداران در بیمارستانهای شهید کامیاب، قائم (عج) و دکتر شیخ راه اندازی شد و پس از آن آقای دکتر پزشکیراد با گذراندن دوره رادیولوژی مداخله ای این رشته فوق تخصصی را در بیمارستان امام رضا (ع) فعال نمودند، گفت: از سال بخش رادیولوژی مداخلهای از سال ۱۳۹۶ به همت دکتر پزشکی راد در بیمارستان امامرضا (ع) افتتاح شد و از سال ۱۳۹۷ دکتر عباسی بعد از گذراندن دوره فلوشیپ رادیولوژی مداخلهای، به این تیم فوق تخصصی اضافه شدند.
وی با بیان اینکه به عنوان عضو هیات علمی کار خود را از سال 65آغاز کردم و در حال حاضر مدت 28 سال در خدمت دانشگاه علوم پزشکی مشهد هستم، اظهار کرد: در دوران دانشجویی خدمات رادیولوژی به تشخیص پوزیشن جنین و سی تی اسکن خلاصه میشد.
دکتر هاشمی با اشاره به اینکه با توجه به سرعت پیشرفت تکنولوژی سی تی اسکن قلب برای بیماران تهیه شد علاوه براین بخش رادیولوژی بیمارستان به سیستم دیجیتال مجهز شده است تا بتوانیم خدمات بیشتری به بیماران ارایه کنیم.
وی با بیان اینکه خدمات تصویر برداری دایره گسترده ای از خدمات را شامل می شود از همین رو پیشنهاد می شود در شرایط فعلی که منابع ارزی محدود است ارز ترجیحی در اختیار نیروهای جوان برای توسعه فعالیتهای خود قرار دهند، گفت: ارایه خدمات رادیولوژی با کیفیت خوب و قیمت مناسب در کشور ما عرضه م شود تا دسترسی عمومی به این امکانات فراهم شود.
دکتر هاشمی با بیان اینکه در حال حاضر دانشجویان فلوشیپ فوق تخصصی تنها در رشته اینترویشن جذب شده اند این در حالی است که جذب دانشجویان در سایر رشته های فوق تخصصی زمینه موفقیت علمی همکاران و توسعه خدمات تشخیصی را فراهم می کند، گفت: دانشجویان و رزیدنت ها به دو صورت عملی وتئوری با رادیوگرافی آشنا می شوند.
وی اظهار کرد: حدود 120 دانشجوی رزیدنت در این رشته مشغول تحصیل هستند و 10 تا 15 نفر نیز سالانه فارغ التحصیل می شوند.
عضو هیات علمی گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بیمارستان فوق تخصصی اکبر و کامیاب نیز خدمات رادیولوژی را به صورت تخصصی به کودکان ارایه می کنند ، گفت: توسعه بخش رادیولوژی باعث غنای آموزشی و تربیت نیروهای متخصص می شود.
وی اظهار کرد: دکتر علمداران در حوزه تجهیز امکانات رادیولوژی و جذب دانشجویان و توسعه آموزش قدم های موثری برداشت.