دکتر علی اسکندری متخصص بیماریهای قلب و عروق شهرستان کاشمر گفت:در تحقیقاتی که بر روی 230 نفر روزه دار صورت گرفته است نشان داده شده  که روزه داری منظم خطر بیماریهای قلبی و عروقی را کاهش میدهد.

این متخصص بیماریهای قلب و عروق خاطر نشان کرد:در واقع به هنگام روزه داری بدن کلسترل بیشتری آزاد میکند و اجازه میدهد کلسترول به جای گلوکز به عنوان منبع انرژی استفاده گردد. به این ترتیب تعداد سلول های چربی کاهش می یابد در واقع این جنبه مهم است که چرا روزه منجر به کاهش چربی و کاهش احتمال پیشرفت مقاومت انسولین یا دیابت میشود. نتایج این تحقیقات  همچنین نشان داد که روزه اثراتی بر روی تولید بیشتر هورمون رشد می گذارد و یک اثر حفاظتی در مورد ساختمان عضلانی  تعادل متابولیکی دارد.

وی خاطر نشان کرد:افرادی که روزه میگیرند 58 درصد کمتر نسبت به افرادی که روزه نمیگیرند در معرض خطر بروز بیماریهای قلبی وعروقی قرار دارند.

دکتر اسکندری تصریح کرد:بیماران قلبی و بیماران مبتلا به پرفشاری خون یا به اصطلاح بیماران فشار خونی قبل از روزه گرفتن حتما با پزشک قلب وعروق مشورت نمایند

متخصص قلب و عروق  شهرستان کاشمر گفت:بیماران مبتلا به فشار خون خفیف تا متوسط با تغییر رژیم دارویی زیر نظر پزشک مجاز به گرفتن روزه میباشند این گروه از بیماران در طی ماه رمضان  استفاده از دیورتیک ها   یا داروهای  مدر- به علت ایجاد کم آبی بدن- را قطع نمایند و در عوض از داروهایی با نیمه عمر طولانی یا مصرف با حداکثر  دو  بار در شبانه روز استفاده نمایند.

وی گفت:آن دسته از بیماران مبتلا به فشار خون بسیار بالا که کنترل فشارشان مستلزم مصرف همزمان چند دارو میباشند از گرفتن روزه معاف میباشند. همچنین در گروهی از بیمارانی که علاوه بر فشار خون بالا از بیماری همزمان دیابت با قندهای کنترل نشده بالا رنج میبرند از گرفتن روزه منع شده اند .

این پزشک متخصص افزود: بیماران قلبی که تنگی عروق قلب یا کرونر در آنها اثبات شده است اما هنوز اقدام خاصی بجز درمان طبی شامل آنژیوپلاستی(باز کردن رگ به کمک فنر یا استنت ) یا عمل جراحی قلب باز جهت آنها صورت نگرفته است از گرفتن روزه معاف میباشند. اما گروهی که تحت عمل  جراحی قلب یا آنژیو پلاستی قرا ر گرفته اند وطبق نظر پزشک درحال حاضر در وضعیت قابل قبولی یا اصطلاح استیبل (Stable)می باشند با مصرف منظم دارو  قادر به انجام روزه گرفتن میباشند.

افراد مبتلا به نارسایی قلب

دکتر اسکندری در خصوص افراد  مبتلا به نارسایی قلب گفت: این افراد میتوانند تحت نظر پزشک خود روزه بگیرند اما گروه مبتلا به نارسایی متوسط تا شدید که مستلزم مصرف همزمان چند گروه دارویی هستند به علت اینکه اختلال الکترولیتی   در طی کم آبی بدن وجود دارد از گرفتن روزه منع میشوند.

وی خاطر نشان کرد: بیماران مبتلا به بیماریهای دریچه ای قلب که تحت درمان وارنارین   جهت جلوگیری از لخته برروی دریچه می باشند به علت افزایش احتمال تشکیل لخته در طی کم آبی بدن از گرفتن روزه معاف می باشند.

دکتر اسکندری گفت: بیماران مبتلا به اختلالات ترومبوآمبولی وریدی که تحت درمان با وارنالین می باشند از گرفتن روزه معاف می باشند.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image