به گزارش وبدا، دکتر ابراهيم خالقي در نشست خبري شهرک دانش و سلامت درباره پيوند پوست، اظهار کرد: اولين پيوند پوست در مشهد در 27شهريورماه سال 86، انجام شد و دهنده آن نوجوان مرگمغزيشده از بيمارستان 22بهمن نيشابور بود.
وي تصريح کرد: در بسياري موارد، خانواده بيماران مرگمغزي شده داوطلب اهداي عضو مطرح ميکنند که هر ارگاني براي پيوند خواستيد، برداريد اما به پوستش دست نزنيد، چراکه تصور ميکنند برداشت پوست(آلوگرافت) ممکن است به ظاهر متوفيشان خللي وارد کند، در حالي که آنقدر لايه پوست جدا شده نازک است که به هيچوجه آسيبي به ظاهر متوفي نميزند.
دکتر خالقي خاطرنشان کرد: خوشبختانه فرهنگ اهداي عضو در بين مردم خوب جا افتاده اما در رابطه با اهداي پوست بايد اطلاعرساني بيشتري صورت گيرد و خانوادهها توجه داشته باشند که تنها لايه بسيار نازکي از پوست بيمار مرگمغزيشده برداشته ميشود و هيچ تأثيري روي ظاهر متوفي ندارد.
مسوول واحد فراهمآوري اعضاي پيوندي بيمارستان منتصريه تأکيد کرد: هدف ما به هيچ وجه اين نيست که کسي دچار مرگ مغزي شود اما در صورتي که اين اتفاق بيفتد، بهترين کار خداپسندانه از سوي خانواده اين بيماران که بهر حال محکوم به مرگ هستند، اهداي اعضاي آنهاست تا از اين طريق جان بيماراني که محکوم به زندگي هستند، نجات يابد و با کيفيت بيشتري ادامه حيات داشته باشند.
وي گفت: در سال 81-80 بيش از 80درصد آمار مرگ مغزيشده مربوط به تصادفات بود که خوشبختانه اين رقم در حال حاضر به 48درصد رسيده است.همچنين رنج سني اين افراد بين 20 تا 40 سال بود که اين ميانگين هم در حال تغيير به سمت افزايش سن است.
دکتر خالقي همچنين اعلام کرد: طي 10سال گذشته تا کنون، يکهزار و 272 مورد معرفي داوطلب اهداي عضو از بيمارستانهاي مختلف استان داشتيم که 101 مورد نامناسب و يکهزار و 171 مورد نيز مناسب اهدا بودند و به اين ترتيب يکهزار و 425 عضو اهدايي به بيماران نيازمند پيوند زده شد.