به گزارش وب دا ، دکتر مهرداد اسماعيل زاده متخصص عفوني شهرستان کاشمر با اشاره به تغييرات آب و هوايي در فصل پاييز و افزايش احتمال ابتلا به بيماريهاي ويروسي اظهار داشت :سر دسته این بیماریها سرماخوردگی یا در واقع همان ذکام است که یک بیماری حاد ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی بوده و بنام علمی نازوفارنژیت حاد ویروسی هم شناخته میشود. از سایر عفونتهای ویروسی دستگاه تنفسی میتوان به گوش دردمیانی(اتیت مدیا) ،سینوزیت،لارنژیت و اپی گلوتیت حاد ویروسی اشاره کرد.
وي استراحت،مصرف مایعات گرم و اجتناب از مصرف غذاهای محرک(مثل ادویه جات)را بهترین راه های کمک به درمان بيمارهاي ويروسي عنوان کرد و گفت: از آنجایی که این بیماریها در بسیاری از موارد وخامت و شدت کمی دارند فرد مبتلا یا آلوده به ویروس تلاش میکند که کار روزمره خود را انجام دهد و از استراحت و درخانه ماندن غافل می شود و لذا عده کثیری از مردم تنها توسط یک فرد مبتلا خواهند شد.
دکتر مهرداد اسماعيل زاده به مهمترین راههای انتقال این ویروسها اشاره کرد و گفت: قطرات ریز دستگاه تنفس همراه با عطسه و سرفه،آلودگی به ترشحات دستگاه تنفس فرد مبتلا از طریق دست دادن،روبوسی کردن و استفاده از ظروف و اشیاء مشترک مانند استکان،لیوان،حوله و حتی دستگیره درب به شرطی که مدت کمی از تماس فرد سالم توسط فرد بیمار لمس شده یا مورد استفاده قرار گرفته شده،مهمترین راههای انتقال این ویروسها می باشند.
متخصص عفوني شهرستان کاشمر خاطر نشان کرد : تجویز آنتی بیوتیک صرفاً در حیطه کار پزشک بوده و لذا از افراد غیر مسئول درخواست می شود که از خود درمانی با آنتی بیوتیک ها جدا پرهیز کنند و علی الخصوص هرگز از پزشک درخواست تجویز انتی بیوتیک نکنند.تجویز آنتی بیوتیک در موارد ویروسی دستگاه تنفس و بویژه سرما خوردگی نه تنها کمکی به بهبود بیماری یا سرعت بخشیدن به بهبود بیماری نمی کند، بلکه ممکن است سبب جایگزین شدن ویروس یا باکتریهای مقاوم بدرمان شود.
دکتر اسماعیل زاده با اشاره به اینکه استفاده از واکسن آنفولانزا در پیشگیری از بروز سرماخوردگی هیچ نقشی ندارد،افزود:این واکسن فقط و فقط برای پیشگیری از آنفولانزاست و تجویز آن در افراد سالم باسیستم ایمنی سالم، اصلا جایگاهی ندارد.تجویز این واکسن درکودکان مبتلا به بیماریهای خونی (نظیر تالاسمی و لوسمی)،افراد با بیماریهایی همراه با نقص ایمنی(نظیر افراد با کلیه پیوند شده،سیروز کبدی)و افراد مسن و ناتوان ،افراد با بیماریهای زمینه ای دستگاه تنفسی مثل آسم و افراد مبتلا به بیماریهای سیستمیک روماتیسمال توصیه می شود.
وی خاطر نشان کرد:مصرف میوه های تازه و سبزیجات بویژه میوه های حاوی ویتامین Cنظیر مرکبات و گوجه فرنگی میتواند جهت پیشگیری از سرماخودگی های ویروسی در فصل پائیز و زمستان مفید باشد.