به گزارش خبرنگار وبدا، تنها لازم است که اين چند پيشنهاد ساده را دستور برنامه زندگي خود قرار دهيد تا در معرض بيماري ديابت و عوارض ناشي از آن قرار نگيريد!
دکتر رضا سعيدي، معاون بهداشتي دانشگاه علومپزشکي مشهد در گفتوگو با وبدا، با اشاره به فاکتورهاي خطر ابتلا به ديابت، تصريح کرد: متأسفانه بسياري از اين بيماريها حالت خزنده و پنهان دارند، بطوري که ممکن است سالها ديابت و فشارخون داشته باشند، اما بياطلاع باشند.
بايد از بيماريهاي غيرواگير بترسيم
وي در نشست خبري روز يکشنبه سوم آذرماه، با اعلام اين که «50درصد کساني که ديابت دارند، از بيماري خود خبر ندارند و اين درحاليست که بيماري در حال صدمه زدن به آنهاست»، تأکيد کرد: بايد از بيماريهاي غيرواگير بترسيم و توجه داشته باشيم که دهههاي آينده سونامي اين بيماريها خواهد بود، از اين رو تغيير الگوهاي رفتاري و سبک زندگي ايراني بيش از هر زمان ديگر، ضرورت دارد.
پيشگيري از پيگيري بهتر است
دکتر سعيدي با بيان اين که «پيشگيري از پيگيري بهتر است»، خاطرنشان کرد: سعي کنيم سالم باشيم و به مردم بياموزيم که رفتارهايي داشته باشند که جلوي بروز بيماري را بگيرند و به مصرف ميوه و سبزيجات اهميت دهند.
افزايش دو برابري مبتلايان به ديابت در دهههاي آينده
معاون بهداشتي علومپزشکي مشهد درباره آمار مبتلايان به ديابت نيز به اين نکته اشاره کرد که در حال حاضر 366ميليون ديابتي در دنيا داريم که پيشبيني ميشود اين رقم تا سال 2030 به 552ميليون نفر افزايش يابد که وضعيت نگرانکنندهاي است؛ ضمن اين که هزينه سالانه بار اين بيماري در دنيا، 465ميليارد دلار تخمين زده شده است.
به گفته وي، آمار مبتلايان به ديابت در کشور نيز حدود 5/2ميليون نفر است که در سالهاي آينده افزايش چشمگيري خواهد داشت.
4درصد جمعيت روستايي بالاي 30سال ديابت داشتهاند
دکتر سعيدي با اشاره به غربالگري انجام شده ديابت در خراسانرضوي، گفت: مراکز بهداشتي و درماني تا کنون حدود يک ميليون نفر را غربال کردهاند و در جمعيت روستايي بالاي 30سال، 17هزار و 500مبتلا و در جمعيت شهري تا کنون 45هزار ديابتي شناسايي شدهاند.
430هزار نفر در جمعيت شهري بالاي 30سال غربالگري شدهاند
معاون بهداشتي علوم پزشکي مشهد با اشاره به اتمام غربالگري جمعيت روستايي، اظهار کرد: در جمعيت شهري بالاي 30سال تنها 430هزار نفر غربالگري شده و معادل 10درصد جمعيت غربال شده مبتلا به ديابت شناسايي شده است.
به گفته وي، پيشبيني ميشود با پايان غربالگري شهري بالاي 30سال، 4تا 7درصد جمعيت شهري در خراسانرضوي مبتلا به ديابت باشند.