دکتر رضا سعيدي در گفت‌و‌گو با خبرنگار وبدا، با اشاره به برگزاري برنامه بازآموزي يک روزه بيماري‌هاي تنفسي با اولويت آنفلوآنزا، خاطرنشان کرد: اين همايش با رويکرد بروز کردن اطلاعات پزشکي و آشنايي با بيماري آنفلوانزا برگزار شد و در آن، نظام مراقبت آنفلوانزا، روش‌هاي تشخيص، پيشگيري و درمان جديد اين بيماري‌ها را براي گروه هدف اعم از پزشکان متخصص، عمومي، پزشکان خانواده، کارشناسان بهداشت عمومي، کارشناسان پرستاري و مامايي مطرح کرديم.

ويروس آنفلوآنزا بايد مورد توجه قرار گيرد

وي تصريح کرد: آنفلوآنزا در سه پاندمي اخير طي يک قرن گذشته، تنها در سال 1918، 20 تا 40ميليون فوتي برجاي گذاشته و بدليل اين که اين ويروس بطوردايم در حال تغيير شکل و جهش‌هاي ژني است، بايد مورد توجه قرار گيرد.

تزريق واکسن را براي شيرخواران زير 6ماه توصيه نمي‌کنيم

دکتر سعيدي با اشاره به انواع واکسن آنفلوآنزا شامل اسپري بيني و تزريقي بصورت عضلاني يا زيرجلدي، به وبدا گفت: در کشور ما، نوع تزريقي اين واکسن موجود است که استفاده از آن را براي شيرخواران زير 6ماه توصيه نمي‌کنيم.

افراد سالم از تزريق خودداري کنند

معاون بهداشتی دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد از شهروندان درخواست کرد که با توجه به کمبود واکسن آنفلوآنزا، افراد سالم که خطر خاصي ندارند، از تزريق خودداري کنند و اجازه دهند افرادي که نياز بيشتري دارند مانند پيوندي‌هاي کليه و کبد، سالمندان، افرادي که بيماري زمينه‌اي مانند ديابت دارند، بيماراني که نقص ايمني داشته يا شيمي‌درماني مي‌کنند، اين واکسن‌ها استفاده کنند.

خانم‌هاي باردار بعد از سه ماهه اول بارداري واکسن بزنند

وي تأکيد کرد که خانم‌هاي باردار بعد از سه ماهه اول بارداري مي‌توانند نسبت به تزريق واکسن آنفلوآنزا اقدام کنند و ايمني بدن خود را افزايش دهند.

دکتر سعيدي همچنين نسبت به رعايت بهداشت فردي و فاصله حدود دو متري با فرد مبتلا به آنفلوآنزا، پوشاندن جلوي دهان و بيني در صورت عطسه و سرفه، شست‌و‌شوي مکرر دست‌ها، خودداري از تردد در مناطق شلوغ هنگام بيماري و تهويه مناسب محيط‌هاي بسته براي پيشگيري از ابتلا به آنفلوآنزا توصيه کرد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image