به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر سيدعلي جعفري در نشست خبري شیوههای جدید آندوسکوپی در کودکان، با بيان اين که «کودکان، کوچک، ظريف و لطيف هستند و يک طفل بيمار در واقع يک نفر نيست، بلکه چندنفر شامل والدين، پدربزرگ و مادربزرگ و .. است»، اظهار کرد: بر اين اساس انتقال بسياري از اقدامات تشخيصي تهاجمي مانند آندوسکوپي و کولونوسکوپي و ساير شيوههاي درماني از طب بزرگسال به اطفال باشيم، نيازمند نوعي جسارت است که اساتيد علومپزشکي مشهد در رشته فوقتخصصي گوارش اطفال داشتند.
برخورد با عوارض و عواقب حوادث گوارشي کودکان در علومپزشکي مشهد منحصربفرد است
استاديار دانشگاه علومپزشکي مشهد با بيان اين که «در زمينه اقدامات درماني، برخورد با عوارض و عواقب حوادث گوارشي کودکان در علومپزشکي مشهد منحصربفرد است»، گفت: حادثه رايج بلع اجسام خارجي که بايد از دستگاه گوارشي خارج شود و پيش از اين بيمار عمل جراحي ميشد، اما امروزه با استفاده از آندوسکوپ بدون نياز به جراحي اجسام بلعشده قابل خارج کردن و درمان است.
وي خاطرنشان کرد: بلع مواد سوزانده اسيدي و قليايي که اين روزها خيلي زياد مشاهده ميشود، موجب تنگي مري ميشود که پيش از اين براي رفع آن عمل جراحي باز صورت ميگرفت و قفسه سينه شکافته ميشد اما امروزه با آندوسکوپي و بدون نياز به جراحي، اين تنگيها را گشاد ميکنيم و کودک ميتواند تا حدي به زندگي عادي و طبيعي بازگردد.
شيوه جديد تغذيه کودکاني که به هر دليل توان بلع تغذيهاي را از دست ميدهند
دکتر جعفري درباره شيوه جديد تغذيه کودکاني که به هر دليل توان بلع تغذيهاي را از دست ميدهند، گفت: پيش از اين براي کارگذاري لوله داخل معده کودک بايد شکم شکافته و جراحي انجام ميشد، اما در حال حاضر از طريق آندوسکوپ، اين لوله را کار ميگذاريم و اين اقدام را بصورت مرتب براي کودکان بيمار انجام ميدهيم و نتايج خوبي دربرداشته است.
فوقتخصص گوارش کودکان به استفاده از "کپسول آندوسکوپي" در کودکان براي اولين بار در بيمارستان قائم(عج) مشهد اشاره کرد و گفت: اين روش تشخيصي پيش از اين در بزرگسالان انجام ميشده اما براي کودکان، جسارتش نبود که خوشبختانه به همت اساتيد علومپزشکي مشهد، تکنولوژي آن راهاندازي شد و در چند کودک بيمار مورد استفاده قرار گرفت و بسيار موفقيتآميز بود.
به هیچوجه کپسول آندوسکوپی جایگزین آندوسکوپی فوقاني نیست
دکتر جعفري با تأکيد بر اين که «به هیچوجه کپسول آندوسکوپی جایگزین آندوسکوپی فوقاني نیست»، گفت: همچنان براي تشخيص ضايعات مري و معده و روده بزرگ از آندوسکوپي و کولونوسکوپي استفاده ميشود و اين کپسول فقط براي يافتن ضايعات روده باريک بوده و اين تکنولوژي در ادامه ساير اقدامات تشخيصي است.