دکتر مهناز بنيهاشمي، عضو هيأت علمي دانشگاه علومپزشکي مشهد در گفتوگو با خبرنگار وبدا، خاطرنشان کرد: استفاده از وسايل گرمکننده که حالت تهويهاي دارند، خوب است اما بخاري نبايد خيلي نزديک پوست قرار گيرد، چراکه اثرات تخريبي روي پوست ميگذارد و توصيه ميشود افراد در فصل سرما از منبع گرمايي فاصله داشته باشد.
وي افزود: در اين فصل، بيماريهاي درماتيت در افرادي که سابقه دارند، تشديد ميشود و لازم است حفاظتها و مراقبتهاي لازم پوستي انجام شود و مصرف سبزيجات و ميوههاي تازه نيز براي داشتن پوست سالم و باطراوت حايزاهميت است.
اين متخصص پوست و مو با بيان اين که «در فصل سرما، اگر افراد پس از استحمام احساس کشش پوست کردند، بايد از مرطوبکنندهها و لوسيونهاي بدن استفاده کنند تا خشکي پوستشان را رفع کند»، اظهار کرد: در غيراينصورت حالتهاي اگزمايي خيلي شديدي ايجاد ميشود که گاه بدليل خارش زياد منجر به شقاق شدن پشت دستها ميشود.
دکتر بنيهاشمي گفت: خشکي هوا در استان خراسان و سوختگي ناشي از آفتاب و يا سرما بطورقطع اثرات تخريبي روي پوست ميگذارد و به همين دليل استفاده از ضدآفتاب حتي در فصل پاييز و زمستان ضرورت دارد.
به گزارش وبدا، هوای سرد زمستان میتواند با از بین بردن رطوبت پوست، پدیدهای به نام "خارش زمستانی" را در پوست ایجاد کند و استفاده از رطوبتسازهای خانگی برای جلوگیری از خشک شدن هوای داخل اتاق مناسب است.
نکته مهم ديگر اين که: براي مرطوب نگهداشتن پوست خود در زمستان، بهتر است افراد پس از حمام، مرطوبکننده را به پوست نمدار خود بزنند و ، برای پوستهای حساس، از مرطوب کنندههایی استفاده شود که فاقد عطر یا لانولین باشند.
همچنين شستن صورت با آب داغ و صابون را به حداقل برسانید و پس از استحمام از وازلین استفاده کنید و پوست خود را پاکیزه نگه دارید، اما بيش از حد آن نشویید که رطوبت طبیعی پوست از بین ميرود.