به گزارش وب دا ، مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار داشت :‌ در صورتی که نمک به مقدار مناسب مصرف شود و کلیه ها هم سالم بوده و عملکرد خوبی داشته باشند نمک مورد نیاز بدن تامین می شود اما در صورت تداوم مصرف زیاد نمک و مواد شور و یا اختلال در کارکرد کلیه ها یا یکی از سیستم های مربوط به دفع ،نمک اضافی موجب تجمع آب در بدن شده و ایجاد ورم در تمام و یا قسمت هایی از بدن ايجاد مي شود .

دکتر زهرا اباصلتي مهمترين منابع دريافت نمک در رژيم غذايي را شامل  استفاده از نمک در حين آشپزي، انواع غذاهای آماده مانند سوسیس ،کالباس،همبرگر ،انواع کنسروها مانند کنسرو خورش ها ،کنسرو سبزیجات،انواع تنقلات شور مانند پنیر ،دوغ و کشک ،انواع شور مانند خیار شور ،کلم شور ،ترشی ها و آجیل و مغزهای شوربرشمرد .

مسئول بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکيد بر اينکه مصرف بيش از اندازه نمک موجب آسيب رساندن به سلامت مي شوند گفت :‌کنترل ميزان نمک مصرفي در زمان پخت غذا ، اجتناب از مصرف بي رويه نمک در در زمان مصرف غذا ، کاهش مصرف مواد غذايي کنسرو شده ، استفاده از ديگر طعم دهنده ها به جاي نمک همچون ليمو ترش وآب نارنج ، کاهش مصرف غذاهاي آماده و کاهش مصرف آجيل هاي شور از جمله راهکارهاي کاهش مصرف نمک به شمار مي رود .

دکتر اباصلتي افزود :‌جوش شیرین که ممکن است برای ورآمدن و پف کردن انواع نان و کیک بکار رود دارای مقدار زیادی سدیم (عنصر موثره نمک)است و  در افرادی که به علت ابتلا به بیماری محدودیت مصرف نمک دارند مصرف مواد حاوی جوش شیرین هم باید بسیار محدود شود.

 

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image