دوز مصرف اسيدفوليک در مبتلايان به بيماريهاي طبي 4ميليگرم است
دکتر فريده اخلاقي، متخصص زنان و زايمان در گفتوگو با خبرنگار وبدا، خاطرنشان کرد: دوز مصرف قرص اسيدفوليک در خانمهايي که سابقه تولد نوزاد با ناهنجاريهاي سيستم عصبي، ديابت، صرع و ... دارند، بيشتر و حدود 4ميليگرم است و همه زنان باردار بايد مصرف اين قرص را تا سه ماهه اول بارداري ادامه دهند.
وي با بيان اين که «مبتلايان به بيماريهاي طبي خاص بايد با مشورت پزشک معالج بيماريشان اقدام به بارداري کنند»، تصريح کرد: اين افراد حتي اگر مجوز بارداري داشته باشند، جزو بارداريهاي پرخطر محسوب شده و بايد از سوي تيم پزشکي شامل متخصص زنان و پزشک مسوول بيماري خاص مراقبت شوند.
انجام آزمايشهاي کنترلي سلامت مادر پيش از بارداري
دکتر اخلاقي با تأکيد بر انجام آزمايشهاي کنترلي و بررسي سلامت مادر پيش از بارداري، تصريح کرد: اگر بارداري ناخواسته و بدون برنامهريزي اتفاق بيفتد، در سه ماهه اول به محض اين که فرد متوجه بارداري شد، بايد بررسيهاي لازم ميزان سلامت را انجام دهد و اسيدفوليک را مصرف کند.
مراقبتهاي هنگام بارداري
اين متخصص زنان و زايمان، درباره مراقبت از مادران سالم هنگام بارداري، به وبدا گفت: تا 7ماهگي ماهي يکبار، 7 تا 8ماهگي هر دو هفته يکبار و ماه آخر بارداري هر هفته، مادران باردار بايد مراجعه کرده و مراقبتهاي لازم از نظر سلامت مادر و بررسي علايم غيرمترقبه مانند مسموميتهاي حاملگي و ديابت بارداري که بطور معمول از ماه هفتم اتفاق ميافتد، و نيز وضعيت جنين، تعداد حرکات، وزنگيري و ... صورت گيرد.
زمان مراجعه زوجين براي بررسي ناباروري
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي مشهد، درباره زمان مراجعه زوجين براي بررسي ناباروري، اظهار کرد: يک زوج سالم اگر به مدت يکسال مقاربت بدون پيشگيري و منظم بدون نتيجه داشته باشند، بايد براي بررسي مراجعه کنند.
دکتر اخلاقي اضافه کرد: اگر خانمي در سن بالاي 30سال ازدواج و پس از 6ماه مقاربت بدون پيشگيري نتيجهاي نگرفت، بايد زودتر مراجعه کنند تا زمان را از دست ندهند.