به گزارش وب دا ، کارشناس فیزیوتراپی گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اينکه بورس  پری پتلار زانو کیسه های حاوی مایع می باشند که اطراف مفاصل و تندونها قرار دارند و  کار آنها کاهش اصطکاک بین ساختارهای مختلف مفصل می باشد اظهار داشت :‌  التهاب این بورس گاهی اوقات تحت عنوان زانوی خدمتکاران خوانده می شود که به دلیل تماس سر زانو با زمین هنگام نظافت کف زمین ایجاد می شود و این بیماری معمولا در کشتی گیران و والیبالیستها به دلیل تماس زیاد زانو با زمین ایجاد می شود.

مجيد شهبازي با اشاره به اينکه استفاده بیش ازحد از زانو، ضربه مستقیم به زانو، اصطکاک مداوم سر زانو بخصوص هنگام وضعیت زانو زدن در هنگام نظافت  از علل ابتلا به اين بيماري است اظهار داشت :‌ درد و التهاب در جلوی زانو  و احساس درد در زمان خم و یا صاف کردن زانو  از علائم ابتلا به اين بيماري است .

اين دانشجوي مقطع phd فيزيوتراپي دانشگاه علوم پزشکي مشهد اظهار داشت :‌برای تشخیص این عارضه متخصص ارتوپدی ممکن است به حساسیت روی زانو دقت داشته باشند و ممکن است مایع داخل کیسه بورس را برای تشخیص های افتراقی از جمله عفونتها مورد بررسی قرار دهند و نیز گاهی موارد درخواست رادیولوژی زانو می شود.

متخصص ارتوپدی بر اساس شرایط بیمار داروهای ضد التهابی و ضد درد مثل ایبوپروفن و یا دیگر داروها را ممکن است تجویز کند و گاهاً تزریق در کیسه ملتهب  و فيزيوتراپي را پیشنهاد دهد .

وي در خصوص اقدامات فيزيوتراپي در اين دسته از بيماران اظهار داشت :‌استراحت و بالا قرار دادن مفصل درگیر، حذف عوامل تحریک کننده مثل تماس زانو با زمین، استفاده از کیسه های یخ، ژل های سرمایی و یا بسته های سرد شده مواد منجمد شده، بانداژ کردن مفصل، استفاده از تحریکات الکتریکی به منظور کاهش درد و  التهاب، استفاده از التراسوند همراه با داروهای ضد التهابی و یا جریان الکتریکی برای انتقال دارو به موضع درگیر، لیزر و تمرین درمانی از اقدامات فيزيوتراپي به شمار مي رود.

کارشناس فیزیوتراپی گروه ارتوپدی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود :‌در مورد تمرین درمانی یکسری تمرینات به منظور کشش عضلات پشت ساق و همسترینگها و عضله رکتوس فموریس و یکسری تمرینات جهت  تقویت عضلات چهارسر زانو و عضله گلوتئوس مدیوس پشنهاد میشود.

لازم به ذکر است این تمرینات با توجه به شرایط و مراحل بیماری تجویز می شود و فیزیوتراپیست این اطلاعات را در معاینات مکرر در طی دوره درمان بدست می آورد.

دوره بهبودی این بیماری بستگی به فاکتورهای زیادی مثل سن بیمار، سابقه بیماری های قبلی و شدت عارضه فاکتورهای دیگر بستگی دارد. اما عموماً درد چند هفته اول بهبود می یابد اما التهاب ممکن است برای چندین ماه باقی بماند.

در خصوص برگشت به فعالیتهای روزمره زندگی که از اهداف فیزیوتراپی می باشد موارد زیر در نظر گرفته می شود

  • زانوی آسیب دیده بتواند به طور کامل بدون درد خم و راست شود .
  • زانوی آسیب دیده از نظر قدرت عضلانی مانند طرف سالم شود.
  • بورس روی کشکک به لمس حساس نباشد.
  • بیمار قادر باشد روی زانوی درگیر بدون درد تحمل وزن کند و بتواند در تماس با زمین قرار دهد.
  • بیمار بتواند بدون لنگش راه برود

وي تاکيد کرد :‌برای جلو گیری از این عارضه توصیه می شود که از تماس طولانی مدت زانو با زمین خودداری شود و در مواردی که فرد ناچار به تماس زانو با زمین است، از پدهای محافظتی استفاده شود.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image