به گزارش وب دا، دکتر بهمن کلالي خاطر نشان کرد: در پژوهشی که توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مورد کودکان 12 ساله ایرانی صورت گرفت، مشخص شد که حدود 62 درصد آنها دارای پوسیدگی دندان و 18 درصد به بيماريهاي لثه مبتلا هستند.
وي تصريح کرد :بر اساس اين تحقيقات با توجه به شیوع پوسیدگی دندانها و بیماری لثه، راهکار درمان به تنهایی کافی نيست و باید اقداماتی نظیر ( خود مراقبتی) در بین آحاد جامعه تقویت شود تا با رعایت مسائل بهداشتی، در ارتقاء و حفظ سلامت دهان ودندان موفق شويم .
کارشناس مسئول سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد استفاده از مواد غذایی مناسب و غیر پوسیدگی زا بویژه لبنیات و سبزی و میوه های تازه که حاوی ویتامین های A,C,D و کلسیم و فسفر را از جمله عوامل موثر در رشد مناسب و تقويت دندانها برشمرد.
دکتر کلالي با تاکيد بر کاهش تعداد دفعات مصرف مواد قندی خاطر نشان کرد: پس از 5 دقيقه از مصرف مواد قندی محیط دهان اسیدی شده و تا یک ساعت ادامه دارد و چنانچه این روند به صورت مکرر ایجاد شود منجر به تخریب مینای دندان و شروع روند پوسیدگی خواهد شد.
وي خاطر نشان کرد: پس از مصرف هر نوع ماده قندی، لازم است بلافاصله دندانها را مسواک کنیم و در صورت عدم دسترسی، حتماً چند مرتبه دهان ودندان را با آب شستشو دهیم ولی باید توجه داشت که روزی دو بار مسواک زدن با خمیردندان و حداقل یکبار استفاده از نخ دندان برای حفظ سلامتی ضروری است.
کارشناس مسئول سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد خاطر نشان کرد: بمنظور پیشگیری از بیماریهای دهان ودندان حداقل هر 6 ماه یکبار براي انجام معاینات دهان ودندان به دندانپزشک مراجعه شود البته در افرادی که دارای ریسک بالایی از پوسیدگی می باشند این زمان به سه ماه کاهش مي يابد.