دانشيار دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با هشدار نسبت به خطر لوله‌بازکن‌ها، انواع اسيدها و .. که در دسترس کودکان هستند، گفت: گاه با حوادثي مواجه مي‌شويم که بلع اين مواد از سوي کودکان خطرات جسمي و رواني ناراحت کننده‌اي براي آنها برجاي گذاشته است.

موفقيت در خارج‌ کردن اجسام خارجي از دستگاه گوارش کودکان

دکتر حميدرضا کياني‌فر، فوق‌تخصص گوارش اطفال در گفت‌و‌گو با خبرنگار وبدا با اشاره به موفقيت اساتيد علوم‌پزشکي مشهد در خارج‌ کردن اجسام خارجي از دستگاه گوارش کودکان، تصريح کرد: بدليل تعدد وقوع اين قبيل حوادث، اساتيد تجربه خوبي در درمان کودکان حادثه‌ديده دارند و خوشبختانه تاکنون مورد مرگ در مراجعان نداشته‌ايم اما موردي بوده که منجر به معلوليت کودک شده است.

وي خاطرنشان کرد: متأسفانه شاهد هستيم برخي خانواده‌ها، آب اسيدها و مواد سوزان را در يخچال قرار مي‌دهند و کودکان با اين تصور که خوردني است بدون پرسش، اقدام به بلع مي‌کنند.

دکتر کياني‌فر با اشاره به اين که «بلع موادسوزاننده و اجسام خارجي بيشتر در کودکان زير5سال اتفاق مي‌افتد»، هشدار داد:والدين مراقب باشند، چراکه کودکان در اين سنين براي تجربه طبيعت دوست دارند همه‌چيز را با دهان خود بيازمايند و به همين دليل حوادث اينچنيني مکرر رخ مي‌دهد.

باتري‌هاي ديسکي بسيارخطرناک و حتي کشنده است

به گفته اين عضو هيأت علمي دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد، در اجسام خارجي، آنچه بيش از هر جسم ديگري بلعيده مي‌شود، سکه‌ها هستند و آنچه بسيارحايزاهميت است، باتري‌هاي ديسکي بوده که در اسباب‌بازي‌هاي غيراستاندارد و ساعت‌ها وجود دارد و بسيارخطرناک و حتي کشنده است.

وي، مهمترين مسأله در برخورد با کودکان حادثه‌ديده را تشخيص بموقع عنوان کرد و خطاب به خانواده‌ها گفت: اجسام خارجي و موادسوزان به هيچ‌وجه در دسترس کودکان قرار ندهند و اکنون وقت آن رسيده که جاي نگهداري شيريني‌ها که بطورمعمول در ظرف‌هاي دربسته و سموم را در زير سينک آشپزخانه بصورت درباز نگهداري مي‌کنيم؛ را جابه‌جا کنيم.

برخورد با عوارض و عواقب حوادث گوارشي کودکان در علوم‌پزشکي مشهد منحصربفرد است

در همين رابطه، استاديار دانشگاه علوم‌پزشکي مشهد با بيان اين که «در زمينه اقدامات درماني، برخورد با عوارض و عواقب حوادث گوارشي کودکان در علوم‌پزشکي مشهد منحصربفرد است»، گفت: حادثه رايج بلع اجسام خارجي که بايد از دستگاه گوارشي خارج شود و پيش از اين بيمار عمل جراحي مي‌شد، اما امروزه با استفاده از آندوسکوپي بدون نياز به جراحي اجسام بلع‌شده قابل خارج کردن و درمان است.

دکتر سيدعلي جعفري، فوق‌تخصص گوارش اطفال خاطرنشان کرد: بلع مواد سوزاننده اسيدي و قليايي که اين روزها خيلي زياد مشاهده مي‌شود، موجب تنگي مري مي‌شود که پيش از اين براي رفع آن عمل جراحي باز صورت مي‌گرفت و قفسه سينه شکافته مي‌شد اما امروزه با آندوسکوپي و بدون نياز به جراحي، اين تنگي‌ها را گشاد مي‌کنيم و کودک مي‌تواند تا حدي به زندگي عادي و طبيعي بازگردد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image