بعد از 60سالگي، نيمي از تمام مرگها بدليل بيماريهاي قلبي رخ ميدهد
دکتر علياصغر دادگر در گفتوگو با خبرنگار وبدا، با بيان اين که «هرچه ميانگين سني افراد بيشتر ميشود، شيوع بيماريهاي قلب و عروق افزايش مييابد»، اظهار کرد: بر اين اساس در سن بالاي 40سال، شيوع بيماريهاي قلب و عروق بيشتر است، بطوري که بعد از 60سالگي، يک سوم تا نيمي از تمام مرگ و ميرها بدليل بيماريهاي قلبي است.
وي خاطرنشان کرد: ارتقاي بهداشت رواني، الگوي تغذيهاي مناسب و تغيير عادات غذايي، ورزش و پرهيز از بيتحرکي و ژنتيک، فاکتورهايي هستند که در ابتلا و يا پيشگيري از ابتلا به اين بيماري نقش مهمي ايفا ميکنند.
از پرخوري و کمتحرکي بپرهيزيد
اين متخصص قلب و عروق تصريح کرد: امروزه توصيه ميکنند که افراد از چربيهاي حيواني و اشباع شده کمتر استفاده کنند، سبزي و ميوهها را فراوان مصرف کنند و بطورکلي از پرخوري و بدخوري و کمتحرکي بپرهيزند.
چه کساني آسپرين استفاده کنند؟
دکتر دادگر درباره مصرف خودسرانه آسپرين به اين نکته اشاره کرد که افراد بعد از سن 40سالگي،اگر دو عامل خطر مانند ديابت، چاقي، فشارخون بالا و ...يا بيشتر و بعد از 50سالگي، اگر يک ريسک فاکتور را دارا هستند، ميتوانند با تجويز پزشک اقدام به مصرف آسپرين کنند، در غيراينصورت به هيچوجه مصرف آسپرين آنهم در سنين 30 تا 35سالگي و بدون هيچ ريسکفاکتوري توصيه نميشود.
چاقي و افزايش سن دو ريسکفاکتور فشارخون بالا
وي، فشارخون بالا را شايعترين بيماري در همه کشورها عنوان کرد و افزود: هر چه ميزان چاقي و سن افزايش يابد، احتمال ابتلا به فشارخون بالا بيشتر ميشود.
بعد از 75سالگي، 90درصد مردم فشارخون بالا دارند
به گفته مديرگروه قلب و عروق دانشگاه علومپزشکی مشهد، در جمعيت بالغ 15 تا 25درصد 18 تا 45سالهها در مناطق مختلف دنيا مبتلا به فشارخون بالا هستند و بدليل شيوع بالا، اهميت زيادي دارد.بر اين اساس بعد از 50سالگي 50درصد، 60سالگي دو سوم و بعد از 75سالگي 90درصد مردم فشارخون بالا دارند.
دکتر دادگر ادامه داد: نکته حايزاهميت اين که پرفشاري ريسک ايجاد برخي بيماريهاي مهم ديگر همچون نارساييها و سکتههاي قلبي، اختلالات بينايي، مشکلات کليوي و .. را افزايش ميدهد و مهمترين عامل خطر بروز اين بيماريها محسوب ميشود.
ادويه ها براي بيماران قلبي مفيد هستند
وي همچنين درباره استفاده از ادويه ها، عنوان کرد: انواع ادويه بدليل خاصيت ضدچربي بودن، براي بيماران قلبي مفيد هستند، اما بايد به اندازه مصرف شوند.