به گزارش وب دا، دکتر حميد رضا بهرامي در نشست خبري روز جهاني هپاتيت، با اشاره به اينکه اجراي برنامه هاي آموزشي و فرهنگ سازي مهمترين اقدام در راستاي پيشگيري از بيماري هپاتيت به شمار مي رود اظهار داشت: با اقدامات انجام شده، ميزان ابتلا به بيماري هپاتيت B از 18.2 در صد هزار در سال 89 به 9.5 درصد هزار در سال 92 کاهش يافته است.
وي با بيان اينکه بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهاني، بيش از 400 ميليون نفر در جهان مبتلا به هپاتيت B هستندخاطر نشان کرد: از سال 72 به منظور کاهش ميزان ابتلا به هپاتيت B، واکسيناسيون و ايمن سازي عليه اين بيماري در سطح کشور آغاز شد.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد با اشاره به اينکه بيماري هپاتيت به گروههاي A،B، C،E و D تقسيم مي شود تصريح کرد: بيماري هپاتيت B به دليل اينکه از طريق خون و ترشحات به فرد ديگر منتقل مي شود در زمينه پيشگيري و آموزش از اهميت بيشتري برخوردار است.
خال کوبي و حجامت غير بهداشتي امکان انتقال هپاتيت B را افزايش مي دهد
مدير گروه پيشگيري از بيماريهاي معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد هم در اين نشست اظهار داشت: استفاده از هر گونه ابزار تيز و برنده مشترک نظير سرنگ مشترک در معتادان تزريقي، خال کوبي، سوراخ کردن گوش در مراکز غير مجاز، ختنه غير بهداشتي و خدمات دندانپزشکي غير بهداشتي امکان انتقال بيماري هپاتيت B را افزايش مي دهد.
دکتر محمد رضا جويا افزود: واکسيناسيون از مهمترين اقدامات در راستاي پيشگيري از بيماري هپاتيت B به شمار مي رود و در اين برنامه تمامي کودکان، افراد در معرض آسيب(پزشکان و پرستاران)،خانواده هاي بيماران مبتلا به هپاتيت و افرادي که رفتارهاي پرخطر جنسي داشته اند زير پوشش قرار مي گيرند.
وي خاطر نشان کرد: به منظور پيشگيري از بيماري هپاتيت B سالانه 300 هزار دوز واکسن در سطح استان توزيع و مصرف مي شود.
راههاي انتقال ويروس هپاتيت B شبيه HIV است
کارشناس مسئول پيشگيري از بيماريهاي عفوني معاونت بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد هم در اين نشست با اشاره به اينکه بيماري هپاتيت B همانند بيماري HIV از طريق خون و ترشحات انسان (استفاده از سرنگ مشترک، وسايل برنده مشترک، تماس جنسي) منتقل مي شود اظهار داشت: اين بيماري تا زمان حاد شدن هيچ علامتي نداشته و به همين دليل از آن به عنوان قاتل خاموش ياد مي کنند.
دکتر علي محمد حسين پور با اشاره به اينکه با اجراي اقدامات پيشگيرانه که در ارتباط با هپاتیت B براي گروههاي هدف انجام شده شاهد کاهش این بیماری در استان هستیم تصريح کرد: در اين راستا،تمامي مراکز بهداشتی و درمانی استان نيز،خانواده فرد مبتلا به این بیماری را زير پوشش واکسیناسیون و آموزشهایی در ارتباط با این بیماری قرار میدهند و مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری عفونی در مشهد نیز اقدام به ارائه این آموزشها برای افراد میکند.
دکتر حسینپور به فعال بودن انجمن حمایت از بیماران کبدی خراسان رضوی اشاره کرد و افزود: این انجمن اقدامات خوبی را برای درمان و مراقبت بیماران مبتلا به این قاتل خاموش انجام میدهند.
28 ژولای مصادف با ششم مرداد ماه روز جهانی هپاتیت نامگذاری شده است.