عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزایش سن ، چاقی شکمی و عدم تحرک را از عوامل زمینه ساز ابتلاء به سنگ کیسه صفرا اعلام کرد .
به گزارش وب دا ، دکتر سید ضیاء الله حقی با اشاره به اینکه ابتلاء به سنگ کیسه صفرا در زنان شایعتر از مردان است اظهار داشت:شکم برآمده ،بالا رفتن سن (پنجاه سالگی )سابقه چند زایی ، سبک زندگی نادرست ، ورزش نکردن و تغذیه نامناسب از دیگر عوامل ابتلاء به این بیماری به شمار می رود .
استاد گروه جراحی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت:این بیماری ابتدا درد و یا علائم خاصی ندارد و هنگامی علامت دار میشود که سنگ تشکیل شده و معمولا با بروز درد در ناحیه پهلوی راست و زیر دنده ها خود را نشان می دهد .
وی درخصوص رنگ پوست بيماران مبتلا به سنگ صفرا افزود: بعضی از مبتلایان به بیماری کیسه صفرا به علت انسداد مجرای صفراوی دچار زردي میشوند، به این دلیل که صفرا به جای تخلیه به درون اثنیعشر وارد خون شده و در نتیجه پوست و مخاط بیمار زردرنگ میشوند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به بیماریهای شایع مجاری صفراوی اشاره كرده و ميافزايد: سنگ کیسه صفرا، سنگ مجرای اصلی صفراوی و التهاب کیسه صفرا از جمله شايعترين بيماريها ميباشد و بیشتر سنگها از کلسترول، بیلیروبین و نمکهای صفراوی تشکیل شدهاند.
دکتر سید ضیاء الله حقی با بیان اینکه براي تشخيص بهتر این بیماری از سونوگرافي استفاده ميشود و تنها راه درمان اين بيماري، جراحي است خاطر نشان کرد : خوشبختانه کیسه صفرا، عضوی است که افراد میتوانند بدون آن زندگی کنند و با از دست دادن اين عضو، نیاز چنداني به تغییر دادن رژیم غذایی ندارند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به تغذیه در بیماران مبتلا به سنگ کیسه صفرا گفت : از آنجا که عامل ایجاد حدود ۹۰درصد سنگهای صفراوی، از نوع کلسترول است، بنابراین رژیم کمچربی و کمکلسترول توصیه میشود، البته در مواردی که چربی مسبب بروز علايم نباشد نیاز به رعايت چنين رژيمي نیست.
وی گفت: افزایش مصرف میوه و سبزی و کاهش مصرف چربیهای حاصل از مواد غذایی حیوانی مانند خامه، کره و انواع گوشتها،مصرف غلات کامل، سبوس و نانهای سبوسدار را از جمله مواردی برشمرد که این دسته از بیماران باید رعایت کنند .