به گزارش وب دا ، دکتر علی صادقیان بابيان اينكه گروههاي سني بالاتر از 65 سال ، زنان باردار ، كودكان زیر 5 سال ، بیماران قلبی و عروقی و افراد داراي بيماريهاي مزمن بيشتر در معرض ابتلا به بيماريهاي واگيردار فصلي قرار دارند به اين افراد توصيه كرد براي جلوگيري از ابتلا به آنفلولانزا واكسن اين بيماري را تزريق كنند.
استاد گروه میکروب شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه افراد می توانند در ابتدای فصل سرما تا اوایل فصل بهار از این واکسن استفاده کنند خاطر نشان کرد : توجه به تاریخ تولید و انقضاء واکسن و خرید از مکانهای مورد تائید از جمله داروخانه ها از جمله نکاتی است که باید در زمان تهیه واکسن آنفولانزا به آن توجه شود .
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه برخی از افراد به تصور اینکه واکسن آنفولانزا از سرماخوردگی هم پیشگیری می کند گفت : واکسن آنفولانزا صرفا از این بیماری پیشگیری می کند و ممکن است فرد به سرماخوردگی های که علل ویروسی و غیر ویروسی باشد مبتلا شود .
دکتر علی صادقیان با بيان اينكه شستشوي دهان و بيني نقش مهمي در پيشگيري از سرماخوردگي و آنفلولانزا دارد، افزود: شستشوي مجاري تنفسي و دهان با سرم شستشو و يا محلول آب نمك شب ها قبل از خواب و صبح ها بعد از بيدار شدن ، نقش مهي در پيشگيري از اين بيماريها دارد.
وي اظهارداشت:براي درست كردن اين محلول مي توانيد يك قاشق چايخوري نمك خالص را در 250 سي سي آب مخلوط كنيد و اين محلول مي تواند جايگزين سرم شستشو(نرمالسالين) باشد.
رئیس مرکز تحقیقات میکروب شناسی و ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی مشهد کاهش حضور در اماکن پر ازدحام و تردد در بیرون از منزل ، شستشوی مرتب دست ها ، اجتناب از دست و روبوسی با افراد مبتلا ، مصرف مايعات ، مصرف ميوه هايي مانند ليمو شيرين و پرتقال، مصرف سوپ هاي فصلي داراي شلغم از راهكارهاي پيشگيري و درمان بيماري سرماخوردگي و آنفلوانزا برشمرد.