به گزارش وب دا ، مدیر گروه تخصصی بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه آلودگی هوا به مقدار بالاتر از 100 (PSI) از نظر پزشكی و بهداشتی در شرایط هشدار قرار می گیرد اظهار داشت :هوای مشهد 32 روز (12%) در وضعيت پاك ، 168 روز (61%) در وضعيت سالم (ناسالم براي گروههاي حساس) ، 74 روز (27%) در وضعيت ناسالم و 2 روز (1%) در وضعيت بسيار ناسالم بوده است.
مهندس علی اصغر حسنی با اشاره به اینکه سردی هوا و بروز پدیده پایداری موجب افزایش پتانسیل های آلودگی هوای مشهد شده است اظهار داشت : گروه های آسیب پذیر جسمی نظیر بیماران تنفسی و قلبی عروقی، زنان باردار، كودكان ، بیماران مزمن و صعب العلاج و سالمندان درهوای آلوده بیشتر از روزهای عادی در معرض آسیب قرار می گیرند.
وی گفت: افرادی كه دچار بیماری زمینه ای تنفسی هستند در روزهایی كه غلظت آلاینده ذرات معلق بیش از حد استاندارد زیست محیطی است دچار مشكل حاد تنفسی شده و باید برای جلوگیری از این عارضه از حضور در اماكن عمومی خودداری كنند.
مدیر گروه تخصصی بهداشت محیط و حرفه ای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خاطر نشان کرد : ورزشكاران باید از فعالیت های ورزشی در روزهای آلوده خوداری کنند زیرا با افزایش حركت، بدن به اكسیژن بیشتری نیاز دارد و تنفس در هوای آلوده علاوه بر انباشت ذرات معلق در ریه ، روند اكسیژن رسانی كافی در خون و بافت ها را نیز مختل می كند.
علی اصغر حسنی با تاکید بر مشارکت عمومی در کاهش آلودگی هوا ، به افرادی که بیشترین زمان مواجهه با آلودگی هوا را دارند از جمله (نيروي انتظامي و پليس راهور ، کارکنان پايگاههاي اورژانس ، هلال احمر ، کارکنان شهرداري ها و خدمات شهري ) و همچنين کودکان و افراد سالخورده توصیه کرد از وسايل حفاظت تنفسي (ماسک ) مورد تاييد وزارت بهداشت ودرمان و آموزش پزشکی استفاده کنند .