به گزارش وب دا ، بر اساس اعلام واحد اطلاع رسانی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، بر اساس بررسی های صورت گرفته توسط مرکر ثبت و بررسی عوارض ناخواسته داروها بیش از 50 درصد عوارض به ثبت رسیده در این مرکز ناشی از مصرف داروهای ترزیقی بوده است در حالی که در بسیاری از موارد عوارض گزارش شده قابل پیشگیری بوده است .

در این اطلاعیه آمده است : اثر بخشی داروهای تزریقی لزوماً بیشتر از داروهای خوراکی نیست و در مواردی که امکان استفاده از اشکال غیر تزریقی وجود دارد پزشکان از تجویز فرآورده های تزریقی اجتناب کنند و بیماران نیز اصراری بر تجویز این گونه از داروها نداشته باشند .

داروهای تزریقی می توانند منجر به بروز عوارض خاصی از جمله آسیب به عصب در محل تزریق ، آسیب به عروق در محل تزریق ، آبسه یا سایر عوارض در محل تزریق ، خون مردگی و خونریزیهای زیر پوشتی ، ایجاد زخم و باقی ماندن جای آن در محل تزریق شود که با مصرف فرآورده های غیر تزریقی قابل پیشگیری است .

همچنین احتمال ابتلاء به بیماریهای عفونی همچون هپاتیت B، هیپاتیت C و ایدز در میان بیماران ،کادر درمانی و عموم جامعه در اثر تزریق غیر ضروری افزایش می یابد و یکی از راههای پیشگیری از انتقال این بیماریها کاهش تجویز و مصرف غیر ضروری داروهای تزریقی می باشد .

در کلینیک های درمانی به هنگام تجویز یا تزریق یک داروی تززیقی حتما در رابطه با سابقه ابتلاء به هر گونه عارضه دارویی نسبت به داروی مورد نطر از بیمار سوال شود زیر بروز مجدد آن عارضه می تواند کشنده یا تهدید کننده حیات باشد .

همچنین در این اطلاعیه تاکید شده است :هنگام تحویل یا تزریق داروهای تزریقی به ظاهر فیزیکی فرآورده توجه شود و در صورت مشاهده هر گونه ذرات غیر طبیعی و یا هر گونه تغییر رنگ غیر معمول از تزریق آن جداً خودداری کنید .

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image