به گزارش وب دا ، دکتر محمد رضا جویا با اشاره به اینکه رژیم غذایی دومین علت قابل پیشگیری سرطان پس از دخانیات به شمار می رود اظهار داشت : بين تغذيه وسرطان ارتباطي پيچيده وجود دارد غذايي که ميخوريم مي تواند حاوي مواد سرطانزا وپيش ساز سرطان ويالعکس داراي مواد ضدسرطاني باشد.
وی مصرف روزانه حداقل 5 واحد میوه و سبزی در برنامه غذایی ، کاهش مصرف غذاهای پرچرب (همچون کره ، لبنیات پرچرب، گوشت قرمز ، روغن جامد و سس مایونز )، کاهش مصرف غذاهای شور ، محدودیت مصرف شیرینی و افزایش مصرف غذاهای حاوی فیبر (غلات سبوس دار و حبوبات) استفاده از روغنهای مایع و چربیهای غیر اشباع ، توجه به طبخ صحیح غذا و پرهیز از مصرف زیاد غذاهای سرخ شده را از جمله راهکارهای پیشگیری از سرطانهای مرتبط با تغذیه برشمرد .
مدیر گروه تخصصی پیشگیری از بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد سرطانهای دستگاه گوارش از جمله معده ، مری ، روده را از جمله سرطانهای مرتبط با تغذیه نادرست برشمرد و اظهار داشت : با انجام روشهای پیشگیرانه و تغذیه مناسب می توان تا حد زیادی از بروز این بیماری پیشگیری کرد .
گفتنی است بر اساس اعلام پزشکان فوق متخصص انکولوژی وجود توده در هرجايي از بدن ،تغيير در يك خال پوستي،زخمي كه بهبود نمي يابد، سرفه يا گرفتگي صدا بطور مداوم،سوء هاضمه يا اختلال در بلع بطور مداوم،تهوع يا سرفه خون آلود،تغيير در عادات طبيعي روده مانند اسهال يا يبوست بطور دايم، وجود هرگونه خون در ادرار يا مدفوع و هر خونريزي غير طبيعي و كاهش وزن غير قابل توجيه از جمله علائم هشدار دهنده بیماری سرطان به شمار می رود و افراد در صورت مشاهده باید با پزشکان متخصص مشورت کنند .
نهم الی پانزدهم بهمن ماه هفته پیشگیری از سرطان نامگذاری شده است . بر این اساس نهم بهمن ماه روز دخانیات و سرطان ، دهم بهمن ماه روز تغذیه مناسب و سرطان ، یازدهم بهمن ماه روز تحرک بدنی و سرطان ، دوازدهم بهمن ماه امنیت شغلی ،محیطزیست پاک وسرطان ،سیزدهم بهمن ماه روز تشخیص زودرس سرطان، چهاردهم بهمن ماه حمیات از بیماران سرطانی و پانزدهم بهمن روز جهانی سرطان نامگذاری شده است.