رئیس دپارتمان علوم اعصاب و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: آنچه که ما مصرف میکنیم بر روی احساس و حالت روحی ما تاثیر میگذارد و میتواند منجر به افزایش شدت تنش و اضطراب شود، از همین رو مصرف غذاهای دریایی در شرایط تنش زا توصیه می شود.
پروفسور علی گرجی، در گفتگو با وب دا با اشاره به اینکه طبیعی است که برای سلامتی بدن نگهداشتن اعتدال در خوردن و آشامیدن انواع غذاها و نوشیدنیها لازم است؛ اما بعضی اوقات هنگامی که در شرایط خاصی قرار میگیریم بهتر است برخی غذاها و نوشیدنیها را بیشتر و یا کمتر مصرف کنیم، عنوان کرد: تغذیه در طب قدیم ایران جایگاه ویژهای در درمان بیماریها داشته است، اگر شما دچار تنش و اضطراب روزانه هستید، انتخاب نوع غذا و نوشیدنی میتواند به شما کمک فراوانی نماید.
وی با بیان اینکه میتوان با اجتناب از بعضی از غذاها و نوشیدنیها و جایگزین کردن آنها با تغذیه مناسب به مدیریت تنشهای روزانه کمک کرد، گفت :غذاهايي به آرامش ما در حين مقابله با تنش و اضطراب كمك ميكنند که از آن جمله می توان به غذاهای دریایی اشاره کرد.
دکتر گرجی با اشاره به اینکه مواد غذايي سرشار از منيزيم مانند سبزيجات و حبوبات از جمله اسفناج، لوبيا، نخود و غلات سبوس دار به کنترل استرسها کمک می کنند، ابراز کرد: غذاهاي دريايي پروتئين زيادي به بدن ما ميرسانند كه عملكرد مغز ما را تقويت و فشارخون را تنظيم ميكنند.
رئیس دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه غذاهاي پركربوهيدرات و ميوه ها به خصوص مركبات مانند پرتغال كه حاوي ويتامين C هستند و سطح هورمونهاي استرس زا را كاهش ميدهند، سبزيجات (به خصوص اسفناج و هويج)، شير گرم و جوشانده هاي گياهي (مانند گل گاو زبان، به ليمو، بهارنارنج و بابونه) نیز در کاهش استرس موثر است، گفت: مغزهاي گياهي مانند پسته، بادام، فندق نیز در کاهش استرس موثر است.
وی اظهار کرد: مصرف قهوه، چای، نوشابه (كولا) و شکلات به این دلیل که خوراکیها حاوی کافئین هستند، تنش و اضطراب فرد را افزايش ميدهد و ضربان قلب را بالا ميبرند؛ علاوه براین هضم خوراکیهای چرب نیز برای بدن دشوار است از همین رو در زماني كه بدن در حال هضم اين دسته از موادغذايي ميباشد نميتواند با استرس و اضطراب پيش آمده به درستي مقابله نمايد.
دکتر گرجی بیان کرد: مصرف الكل باعث ميشود كه اضطراب و تنش ما افزايش يابد و هورمونها و تعادل مواد مغذي بدن مختل شود.
وی با اشاره به اینکه مصرف بیش از حد محصولات لبني بهخصوص پنير و خامه، ميتواند سطح آدرنالين خون را بالا ببرد و استرسزا باشند، گفت: غذاهاي اسيدي مانند ماست، ترشي و تخم مرغ جزو گروه غذايي هستند كه با كاهش منيزيم، استرس و اضطراب را افزايش ميدهند.
برگرفته از کتاب اضطراب زدایی از جامعه ایرانی نوشته دکتر علی گرجی