پزشکی


درشهرستانهایی وضعیت سفید اعلام می شود که به مدت دو هفته هیچ بیماری به مراکز درمانی مراجعه نکرده استنماینده تام الاختیار وزیر بهداشت در راستای مدیریت بیماری کرونا در استان خراسان رضوی، خواستار رعایت زمان معین‌شده برگزاری مراسم شب قدر و حفظ فاصله اجتماعی استاندارد در مراسم شب های قدر شد.

دکتر سیدمحمدحسین بحرینی در گفت‌وگو با خبرنگار وب دا، ضمن عرض تسلیت ایام سوگواری امیر مؤمنان، حضرت علی(ع)، اظهار کرد: براساس اعلام رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مراسم معنوی شب‌های قدر امسال با توجه به وضعیت بحرانی کرونایی، با همت ائمه جمعه و جماعت در سراسر کشور، به استثناء استان‌های شدیداً درگیر و سایر مصادیقی که ستاد ملی مقابله با کرونا، یا کمیته‌های استانی، متشکل از نمایندگان ولی‌فقیه، استانداران و دانشگاه‌های علوم پزشکی تعیین کرده است برگزار خواهد شد.

وی ضمن تأکید برالویت برگزاری مراسم در فضای باز و یا برگزاری آن در شبستان‌های مساجد با 25 درصد ظرفیت با رعایت تهویه مناسب، خاطرنشان کرد: رعایت زمان برگزاری مراسم (حداکثر دو ساعت)، استفاده از ماسک و دستکش برای کلیه افراد، حفظ فاصله اجتماعی استاندارد، خودداری از توزیع و دریافت نذورات، استفاده از زیرانداز، سجاده، مهر، قرآن، مفاتیح و چادر نماز شخصی الزامی است.

دکتر بحرینی گفت: انتظار می‌رود خواهران و برادران روزه‌دار و کارگزاران مساجد و مصلی‌ها، با مراعات کامل ضوابط تدوین شده که در دسترس عموم قرار دارد و توجه به آثار شرعی بر هرگونه سهل‌انگاری در این زمینه که موجبات ضمان در برابر آسیب‌دیدگان را فراهم خواهد نمود، برای فراهم نمودن امکانات و تجهیزات لازم  به منظور پیشگیری از انتشار بیماری کووید 19، قدرت تعاون دینی مؤمنان را به نمایش بگذارند و با قانون‌پذیری، به اطمینان‌خاطر رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله‌العالی) از اهتمام عزاداران علوی در رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی عینیت ببخشند.


شرایط روزه داری بانوان باردار بستگی به مقاومت بدنی آنها داردتغذیه مناسب و اهمیت به وعده‌های سحری و افطار، انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه را در بدن تأمین می‌کند.

يكی از موضوعات مهم و مورد بحث در ماه مبارک رمضان، داشتن تغذيه‌ای سالم است كه تأمين‌كننده نيازهای اساسی بدن روزه‌داران در اين ايام است.

اصل فلسفه ماه مبارک رمضان، پرهیزکاری و خودداری از هرگونه افراط و تفریط در خوردن و آشامیدن است، این در حالی است که بسیاری از مردم با تصور طولانی بودن ساعات روزه‌داری، در وعده‌های افطار و سحر، بیش از حد ظرفیت خود از موادغذایی برای جبران گرسنگی طولانی استفاده می‌کنند و به افزایش چربی‌خون و قندخون دچار می‌شوند.

تغذیه مناسب و اهمیت به وعده‌های سحری و افطار، انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه را در بدن تأمین می‌کند؛ همچنین تنبلی در نخوردن وعده سحری، باعث می‌شود ذخایر بدن تا وعده افطار تمام شده و قندخون ماهیچه‌ها خالی شود و احساس ضعف را در بدن فرد روزه‌دار ایجاد کند.

بی‌ترديد در ماهی كه توجه به معنويات و سلامت معنوی، مهمترين اولويت مؤمنان است، عمل به توصيه‌های بهداشتی و تغذيه‌ای، تأمين‌كننده سلامت جسمی روزه‌داران خواهد بود.

در جهت روزه‌داری سالم و بی‌دغدغه در روزهای گرم و کرونایی ماه مبارک رمضان به سراغ دکتر مهدی یوسفی، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل رفتیم که حاصل این گفت‌وگو را در ادامه می‌خوانید؛

دکتر مهدی یوسفی با ذکر این نکته که در ماه مبارک رمضان دو وعده سحری و افطاری داریم و متأسفانه شاهد خوردن غذاهای سنگین در این دو وعده به‌خصوص در زمان افطار هستیم، گفت: شایسته نیست که معده خالی را با حجمی از مواد غذایی همراه با سردی و گرمی شدید پر کرد؛ بهترین تغذیه در زمان افطار کوبیدن مغزهای گردو، بادام، فندق و پسته به همراه عسل و لیوان شیر است.

وی افزود: در زمان افطار غذاهایی همچون سوپ، آش، شله‌زرد، فرنی، شیربرنج، ماقوت، حلوا ارده و غیره مناسب بوده، غذاهایی که نقش یک غذای کامل را هم ایفا می‌کنند، اما متأسفانه از این غذاها به عنوان پیش غذا یا دسر استفاده می‌شود و باید باورهای غلط را اصلاح کنیم تا از گزند آسیب و بلا به‌دور بمانیم.

رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد، سوپ جو و شربت سکنجبین را از مناسبت‌ترین تغذیه‌ها برای افطار ذکر کرد و افزود: همچنین یک ساعت پس از آن هم باید چند لقمه نان، پنیر، سبزی و گردو استفاده شود و از مصرف برنج، شله، حلیم و دیگر غذاهای سنگین در وعده افطار خودداری شود.

دکتر یوسفی با بیان اینکه باز کردن روزه با نمک توسط افرادی  که دچار نفخ هستند توصیه می‌شود، خاطرنشان کرد: اقدام اشتباهی که اغلب جوانان مرتکب می‌شوند بازکردن روزه با آب سرد بوده که این کار به‌شدت موجب آسیب‌رساندن به روده آنان می‌شود و نوشیدنی سرد به هیچ وجه مناسب باز کردن روزه نیست.

وی با ذکر این نکته که تغذیه مناسب و اهمیت به وعده‌های سحری و افطار، انرژی لازم برای فعالیت‌های روزانه را در بدن تأمین می‌کند، بیان کرد: با شرایط ماه مبارک رمضان باید از تغذیه سالم در مسیر کاهش وزن استفاده کنیم و امسال این ماه مبارک با توجه به وضعیت خاص کرونا از اهمیت بیشتری در تقویت بدن و تضمین سلامت ما در مسیر غلبه به کرونا برخوردار است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه در ماه مبارک رمضان بدن در حالت طبیعی دچار تشنگی و گرسنگی خواهد شد و باید در رفتارها و فعالیت‌های خود به‌گونه‌ای عمل کنیم تا در زمان روزه‌گذاری دچار ضعف روزه نشویم، تأکید کرد: باید در فاصله زمانی افطار تا سحر نوشیدنی‌های مقوی را در برنامه غذایی خود قرار دهیم تا در زمان روزه‌داری با ضعف بدن مواجه نشویم؛ همچنین در زمان سحر از مصرف غذاهای چرب، تند و شور خودداری کنیم، زیرا این 3 مورد موجب تشنگی شدید در زمان روزه‌داری می‌شود.

دکتر یوسفی تصریح کرد: مصرف غذاهای آب‌پز، آلوبخارا، انجیر، تمبرهندی و زرشک جهت مصرف در زمان افطار توصیه می‌شود و مصرف این محصولات ضمن کمک به کاهش حرارت و کاهش تشنگی در زمان روزه‌داری، موجب عدم ایجاد یبوست در فرد روزه‌دار می‌شود و در سوی مقابل از مصرف کشک، موز، بادمجان، ماهی، غذاهای سرخ‌کردنی، انواع ادویه‌جات و انواع غذاهای خمیری در وعده سحر به‌شدت خوداری کنند.

وی اضافه کرد: سبزی و میوه‌ به‌دلیل این که منبع خوبی از آب و فیبر به‌شمار می‌روند، تناول اين مواد غذايی هنگام افطار و در فاصله بین افطار تا سحر، برای دستگاه گوارش بسیار مفید است و مصرف آنها مانع بروز يبوست خواهد شد؛ سبزی به‌دليل دارابودن مواد مغذی مختلف و آب، علاوه بر تأمین ویتامین و موادمعدنی موردنیاز بدن، از تشنگی فرد روزه‌دار در طول روز جلوگیری می‌کند.

رئیس دانشکده طب ایرانی و مکمل دانشگاه علوم پزشکی مشهد ترس از روزه‌داری به‌جهت ابتلا به کرونا را بی‌اساس دانست و گفت: یکی از ترس‌های روزه‌داران جهت ابتلا به کرونا تشنگی آنان در زمان روزه‌داری است، سخنی که صحیح نیست و توصیه ما  این است که از خوردن موارد ذکر شده در وعده‌های سحر و افطار خودداری کنند تا با مشکلی مواجه نشوند.

دکتر یوسفی با ذکر این نکته که توصیه دیگرمان عدم مصرف انواع کنسروها، زولبیا و بامیه‌ها و پشمک‌ها در دو وعده سحر و افطار است، بیان کرد: مواردی که متأسفانه به غلط در فرهنگ ایرانیان جا افتاده نه تنها هیچ خاصیتی برای فرد روزه‌دار ندارد، بلکه بسیار مضر هم هست و باید از خوردن آن‌ها اجتناب شود؛ این محصولات با ترکیبات نشاسته، شیرینی و چربی درست می‌شوند، 3 محصولی که مضر بوده و وقتی هر 3 آن در یک محصول ترکیب می‌شود ضرر آن به مراتب بیشتر می‌شود.

وی اضافه کرد: مصرف نوشیدنی‌های ترش و شیرین با ترکیبات عسل، شکر، شیره، سکنجبین، آبلیمو، سرکه، آب نارنج و غیره در ماه مبارک رمضان در فاصله افطار تا سحر توصیه می‌شود تا فرد روزه‌دار در زمان روزه‌داری با مشکل تشنگی و عطش و خشکی بالا مواجه نباشد؛ همچنین از دیگر محصولات مفید می‌توان به انواع سبزی‌ها همچون خرفه، ماالشعیر طبی با عسل، فالوده هندوانه با سکنجبین، کاهو و سکنجبین، فالوده خیار با سکنجبین و دمنوش‌های گیاهی اشاره کرد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: روزه‌داران مصرف چایی را ترجیحاً به زمان افطار موکول کنند و اگر تمایل به مصرف در زمان سحر دارند آن را کمرنگ بنوشند تا در زمان روزه‌داری با تشنگی و ضعف بدن مواجه نشوند.


ایجاد بیش از 14 هزار و 500 مسیر سبز در مسیر تقاطع های شهري برای آمبولانس های اورژانس 115مدیر مرکز حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: در راستای حفظ آرامش و سلامت عزاداران علوی کلیه نیروهای اورژانس ۱۱۵ در شب‌های قدر به حالت آماده‌باش درآمده‌اند.

دکتر رضا وفایی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار وب دا، خاطر نشان کرد: در روزهای اخیر دستورالعمل ویژه شب‌های قدر تدوین شده است و در جهت حفظ آرامش و سلامت عزاداران علوی کلیه نیروهای اورژانس ۱۱۵ هم به حالت آماده‌باش درآمده است.

وی افزود: در شب‌های ۱۹، ۲۱ و ۲۳ ماه مبارک رمضان و از ساعت ۲۱ تا ۲۴ که مراسم احیاء  برگزار می‌شود حضور نیروهای تکنسین اورژانس ۱۱۵ را خواهیم داشت؛ هرچند که حضور نیروهای امدادی و انتظامی در محل از یک ساعت قبل از مراسم تا یک ساعت پس از مراسم خواهد بود.

مدیر مرکز حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد درخصوص استقرار آمبولانس و اتوبوس آمبولانس در محل‌های برگزاری مراسم شب قدر، گفت: در این طرح  استقرار آمبولانس و اتوبوس‌آمبولانس را در محل نخواهیم داشت؛ اما همانطور که اعلام شد نیروهای تکنسین اورژانس در کنار سایر نیروهای امدادی در محل برگزاری مراسم حضور دارند تا اقدامات درمانی اولیه و سرپایی را داشته باشند و در صورت نیاز بلافاصله نزدیک‌ترین آمبولانس به محل حادثه اعزام خواهد شد.

دکتر وفایی‌نژاد تصریح کرد: هماهنگی لازم با ستاد هدایت دانشگاه و مرکز MCMC به منظور خدمات رسانی مناسب به بیماران انجام شده است.

وی تاکید کرد: عمده مشکلات این شب‌ها ناشی از مسمومیت‌های تغذیه‌های ناسالم بوده و توصیه اکید ما به مردم این است که ضمن پرهیز از دادن و گرفتن انواع نذری‌ها، با داشتن تغذیه سالم در مسیر حفظ سلامت خود و اطرافیانشان کوشا باشند؛ همچنین به‌جهت عدم انتقال میکروب و ویروس از وسایل مشترک استفاده نکنند.


معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حضور در بیمارستان شهید هاشمی نژاد، ضمن بازدید از بخش های مختلف این مرکز، در جریان اقدامات انجام شده به بیماران قرار گرفت.

دکتر شاپور بدیعی در حاشیه این بازدید در گفتگو با وب دا، با بیان اینکه رسیدگی و بازدید از بخش های بستری غیر کرونایی از اولویت این معاونت به شمار می رود اظهار کرد: بیمارستان شهید هاشمی نژاد از ابتدای شیوع کووید-19 تا کنون اقدامات موثری را در راستای خدمات رسانی به بیماران کرونایی، تروما و سایر بیماران داشته است.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: یکی از اقدامات مهمی که در این مدت با همکاری معاونت آموزشی و رییس دانشکده پزشکی انجام شد، انتقال بخش مسمومین از بیمارستان امام رضا(ع) به بیمارستان شهید هاشمی نژاد به منظور ارائه خدمات به بیماران و همچنین اختصاص بخش های مراقبت ویژه بیمارستان امام رضا به بیماران کرونایی بود که تلاش تمامی اعضای هیات علمی و مسئولان در این حوزه قابل تقدیر است.

دکتر بدیعی تصریح کرد: از دو سال گذشته به منظور گسترش خدمات به بیماران در حوزه مسمومیت، برنامه ریزی برای راه اندازی یک بخش در بیمارستان جدید شهید هاشمی نژاد در دستور کار قرار گرفته است که با افتتاح این پروژه این بخش به این مرکز انتقال می یابد.

وی با اشاره به مراحل انتهایی ساخت بیمارستان شهید هاشمی نژاد اظهار کرد: به همین منظور کارگروه هایی به منظور تجهیز و تامین نیروی انسانی این مرکز تشکیل شد تا بتوانیم در اولین فرصت این مرکز را در راستای خدمات رسانی به مردم شریف منطقه به بهره برداری رساند.


رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد از فراهم‌شدن زیرساخت‌های مرتبط با بهبود و افزایش گردشگری سلامت برای کشور ترکمنستان در آینده‌ای نزدیک خبر داد.

به گزارش وب دا،دکتر سیدمحمدحسین بحرینی در نشست با سفیر ایران در کشور ترکمنستان که با موضوع بررسی راهکارهای تقویت همکاری‌های  پزشکی میان ایران و ترکمنستان و با حضور معاون درمان، مدیر و معاون مدیر بین‌الملل و  مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: قابلیت‌های بخش درمان در کشورما بسیار بالا بوده و از نظر کیفیت وهزینه‌ها قابل رقابت با کشورهای پیشرفته است و توانایی‌مان در حوزه پزشکی به‌قدری قابل توجه بوده که از دیگر کشورها جهت درمان به شهرهای مختلف ایران، به‌خصوص مشهد می‌آیند.

وی ضمن  استقبال و اعلام آمادگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد جهت برگزاری همایش معرفی توانمندی‌های این دانشگاه در کشور ترکمنستان و پذیرش دانشجوی بین‌الملل، افزود: زیرساخت‌های مرتبط با بهبود و افزایش گردشگری سلامت به‌ویژه برای کشور دوست و همسایه ترکمنستان به‌زودی مهیا خواهد شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ذکر این نکته که خوشبختانه دستاوردهای بسیارخوبی در حوزه پزشکی داشته‌ایم و در جهت گسترش گردشگری سلامت برنامه‌های ویژه‌ای خواهیم داشت، خاطرنشان کرد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد با حمایت استانداری خراسان رضوی، وزارت امور خارجه و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، موانع جذب گردشگری سلامت از کشورهای منطقه به‌ویژه ترکمنستان را مرتفع خواهد کرد.

در این جلسه دکتر غلامعباس ارباب‌خالص، سفیر جدید ایران در کشور ترکمنستان ضمن پیشنهاد انعقاد تفاهم‌نامه بین دو کشور ایران و ترکمنستان جهت فعالیت‌ها و همکاری‌های فی‌مابین در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اظهار کرد: از دانشگاه علوم پزشکی مشهد می‌خواهیم با توجه به توان و پتانسیل بالایی که دارد محوریت اجرایی این فعالیت‌ها را به عهده بگیرد.

 وی بیان کرد: پیگیری فعالیت‌ها و هماهنگی‌های لازم برای تبادل گروه‌های متخصص درمانی و آموزشی بین دو کشور و همچنین اطلاع‌رسانی و پذیرش دانشجوی بین‌الملل ازدیگر فعالیت‌های سفارت جمهوری اسلامی ایران در کشور ترکمنستان بوده و معتقدیم که می‌تواند درآمدزایی خوبی در حوزه‌های مختلف آموزشی از جمله پزشکی برای کشورمان داشته باشد.

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image