مدیر نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: اصلاح الگوی تغذیه و استفاده ازسبدغذایی سالم به منظورحفظ و ارتقاء سلامت امری ضروری به شمار می رود.

دکتر علی اصغر اسماعیل زاده ضمن گرامیداشت روز جهانی غذا و اشاره به شعار ملی این روز در سال جاری مبنی بر" اصلاح الگوی تغذیه برای حفظ و ارتقاء سلامت " اظهار کرد: سازمان جهانی غذا (فائو) با توجه به سلامت غذا و سیستم های غذایی که مهمترین عامل سلامت انسان ها می باشند، 16 اکتبر هرسال را روز جهانی غذا اعلام و در همین راستا سی و نهمین مراسم ” روز جهانی غذا ”  در تاریخ  24 مهر ماه ( 16 اکتبر 2019) و بطور همزمان با برگزاری چهل و ششمین نشست کمیته امنیت جهانی غذا در مقر سازمان فائو در رم برگزار و در سراسر جهان نیز گرامی داشته می شود .

وی افزود: روز جهانی غذا در سال 2019 با شعار "عملکرد ما آینده ما است.نظام های غذایی سالم برای جهانی عاری از گرسنگی" بر آگاه سازی و اطلاع رسانی در خصوص اهمیت رژیم غذایی سالم تاکید و با توجه به ارتباط بین فقر و گرسنگی و تأثیر مستقیم آن‌ها بر یکدیگر، سازمان جهانی غذا هدف عمده خود را تأمین غذا برای تمامی مردم دنیا اعلام کرده است.

وی بیان داشت: بحران غذا هنوز یک بحران اساسی در سازمان‌های بین‌المللی بوده و این سازمان ها سعی دارند تا با رواج و گسترش کشاورزی بر این بحران فائق آیند. با تغییر شرایط آب و هوایی و تمام شدن منابع زمین،  برنامه‌‌ای دقیق در زمینه استفاده درست و مدیریت  بهینه منابع و همچنین پس مانده های غذایی می‌تواند از بحران غذا و هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری کند.

مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه با اشاره به تاثیر جهانی شدن، شهر نشینی و افزایش درآمد ها بر تغییر رژیم و عادات غذایی یادآور شد: در دهه های اخیر، مردم به سمت مصرف غذاهایی با کربوهیدرات تصفیه شده، قند و چربی و نمک زیاد ،غذاهای فرآوری شده حرکت و زمان کمتری برای تهیه وعده های غذایی صرف می کنند و مصرف کنندگان به ویژه در مناطق شهری به طور فزاینده ای از  فست فود ، غذاهای خیابانی و آماده  استفاده می کنند.

دکتر اسماعیل زاده گفت: رژیم های غذایی ناسالم و مواد غذایی غیر ایمن، عامل اصلی خطر مرگ و میر ناشی از بیماری های غیر واگیر (NCDs) از جمله بیماری های قلبی عروقی، دیابت و برخی سرطان ها است. عادات غذایی ناسالم علاوه بر اینکه یک پنجم مرگ ها را در سراسر دنیا رقم  می زند مبلغ سنگینی را به بخش سلامت تحمیل می کند. چاقی و سایر اشکال سوء تغذیه تقریباً از هر سه نفر یک نفر را مبتلا و  پیش بینی ها نشان می دهد که این تعداد تا سال 2025 به یک نفر از دو نفر خواهد رسید.

وی ضمن تاکید به موضوع اولویت بخشیدن به ایمنی غذا خاطر نشان کرد: سرمایه گذاری درجامعه مستلزم ارتباط سیستم های غذایی، کشاورزی،بهداشتی و نظام های آموزشی دخیل در تامین ایمنی غذا از مزرعه تا سفره است که در این زمینه تلاش تولیدکنندگان مواد غذایی بویژه در جهت تولید فرآورده سالم و ایمن با ایجاد شرایط خوب تولید و ارتقا ایمنی و سلامت مصرف کننده از طریق کاهش اثرات منفی وزیان بار مواد افزودنی شیمیایی سنتتیک،  فلزات سنگین، سموم و باقیمانده آنها، کاهش مصرف کربوهیدارت های ساده، چربی و نمک، به حداقل رساندن ترکیبات و عوامل خطرساز از قبیل اسیدهای چرب ترانس و اشباع و ...، استفاده از مواد افزودنی و اولیه طبیعی و ارگانیک در فرمولاسیون فرآورده های غذایی ضمن بکارگیری ساز و کارهای بهبود ارزش تغذیه ای فرآورده که نتیجه آن کاهش بیماری های غیر واگیر را بهمراه خواهد داشت از اهمیت ویژه ای برخوردار است.  هرچند که آسیب‌های جدی ناشی از مداخلات غیرمسئولانه و غیراخلاقی نظیر عرضه فرآورده‌های غذایی جعلی، تقلبی و قاچاق را هم باید در نظر داشت که از تهدیدات فرا روی سلامت غذا است و نگاه ویژه همه دولت‌ها و جوامع را می‌طلبد.

دکتر اسماعیل زاده ضمن برشمردن اقدامات نظارتی معاونت غذا و دارو دانشگاه یادآور شد: استان خراسان رضوی یکی از بزرگترین مناطق تولید کننده فرآورده های خوراکی و آشامیدنی است که بالغ بر هزار واحد تولیدی در این استان به فعالیت مشغولند و مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه ضمن صدور، تمدید و اصلاح پروانه های بهداشتی فرآورده های غذایی، آرایشی و  بهداشتی با انجام بازدیدهای مستمر؛نمونه برداری و آزمون های کنترلی توسط آزمایشگاه کنترل غذا و دارو استان بر نحوه فعالیت واحد های تولیدی و کیفیت محصولات تولید شده نظارت و نیز در طول سال بر اساس طرح پایش، محصولات سطح عرضه را خریداری و مورد ارزیابی کمی و کیفی قرار داده و در موارد عدم انطباق با استانداردهای مربوطه اقدامات قانونی لازم اعم از جمع آوری محصولات از سطح عرضه، تعطیلی خط تولید و معرفی به مراجع قضایی را بمنظور تولید و عرضه محصولات سالم و باکیفیت در دستور کار قرار داده ضمن اینکه در راستای تسهیل صدور مجوزهای بهداشتی و امور مربوط و همچنین نظارت و رهگیری مستمر، راه اندازی سامانه مدیریت واحدهای تولیدی، غذایی و آشامیدنی مشهد صورت پذیرفته و تمام واحدهای تحت پوشش با ثبت اطلاعات و احراز صلاحیت در سامانه مذکور کلیه اقدامات مرتبط را انجام می دهند لذا  فعالیت این حوزه براساس سیاست های سازمان غذا و دارو  و با تاکید بر موضوع ایمنی مواد غذایی می باشد که با تلاش مجریان امر و تولید کنندگان، سطح کیفیت تولیدات استان مطلوب و محصولات بسیاری از شرکت های تولیدی استان در سطح ملی و بین المللی (صادرات) مطرح و حتی تعدادی از آنها موفق به دریافت نشان ایمنی و سلامت از سازمان غذا و دارو شده اند.

مدیریت نظارت بر مواد غذایی،آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه در پایان ضمن تاکید بر خود مراقبتی با استفاده از سبد غذایی سالم و اصلاح الگوی مصرف و سهم عظیم آن در کاهش بیمار ی های غیر واگیر خاطر نشان کرد:  دانشگاه علوم پزشکی مشهد از تلاش‌ها و خدمات فعالان و دست اندرکاران حوزه تأمین، تولید، توزیع و نظارت بر غذای سالم از «مزرعه تا سفره» در زمینه ارتقاء سلامت و ایمنی غذایی حمایت و امسال نیز همچون سال های گذشته با معرفی واحدهای تولیدی برتر سطح استان سعی بر ایجاد زمینه تشویق مضاعف و جایگاه برتر تولیدکنندگان را خواهد داشت.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image