یکم الی هفتم آبان ماه هفته پیشگیری از مسمومیت ها نامگذاری شده است و تلاش می شود در این هفته با افزایش آگاهی از مسمومیت های دارویی پیشگیری شود.
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا با بیان اینکه شعار هفته پیشگیری از مسمومیت ها در سال جاری مانند سال گذشته «با افزایش آگاهی، مانع مسمومیت دارویی شویم!» (به دلیل شیوع مسمومیت دارویی در کشور) است اظهار کرد: بدین منظور با برنامه ریزی و اجرای برنامه های مختلف در حوزه اطلاع رسانی و فرهنگ سازی تلاش می شود آگاهی مردم نسبت به نحوه صحیح داروها افزایش یابد.
دکتر موفق خاطر نشان کرد: چاپ بروشورها و پمفلتهای آموزشی جهت آگاهی خانوادهها، نصب بیلبوردهای آموزشی در خیابانها، توزیع پوسترهای جذاب و آگاهیدهنده در مراکز آموزشی- درمانی ، دانشگاه ها ، مراکز آموزش عالی، کارخانجات، موسسات، مدارس و عملیات وسیع اطلاعرسانی از طریق رسانههای عمومی شامل روزنامهها، رادیو و تلویزیون از جمله برنامه های اطلاع رسانی در این هفته به شمار می رود.
وی با بیان اینکه شیوهی جدید زندگی ماشینی و دسترسی آسان به انواع مواد شیمیایی، داروها، سموم و ... بدون داشتن اطلاعات کافی از نحوهی نگهداری، مصرف، عوارض، خطرات و هشدارهای مربوطه، شیوع مسمومیتهای اتفاقی و تعمدی را در جامعه به میزان زیادی افزایش داده است خاطر نشان کرد: اگرچه بسیاری از این مسمومیتها توسط کادر پزشکی - درمانی کنترل شده و به مرگ منتهی نمی شود اما خسارات جبرانناپذیری را به پیکرهی اقتصاد، سلامت و بهداشت جسمی و روانی جامعه و خانوادهها وارد می کند.
پیشگیری از بروز مسمومیت ناشی از داروها،پیشگیری از مسمومیت ها در کودکان،پیشگیری از مسمومیت ناشی از گازها و منوکسید کربن ،پیشگیری از مسمومیت با مواد غذایی، قارچ ها و گیاهان سمی،پیشگیری از بروز مسمومیت با سموم دفع آفات نباتی، مواد شیمیایی (شامل: اسید، قلیا و شوینده های خانگی، فرآورده های نفتی، فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و باتری مینیاتوری) ،پیشگیری از مسمومیت ناشی از گزیدگی جانوران سمی و پیشگیری از مسمومیت ناشی از سوء مصرف مواد مخدر، مواد محرک و الکل از جمله عناوین این هفته به شمار می رود.