معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اجرای موفق بسته ترویج زایمان طبیعی در این دانشگاه اظهار داشت: در شش ماهه نخست امسال شاخص آماری سزارین در مراکز درمانی زیر پوشش 9 درصد کاهش یافته است.
به گزارش وب دا، دکتر محمد هادی سعید مدقق با اشاره به اینکه 15 بلوک زایمان در مراکز دانشگاهی و 17 بلوک در مراکز غیر دانشگاهی سطح استان فعاليت دارند اظهار داشت: با اقدامات صورت گرفته شاخص آماری سزارین در مراکز درمانی زیر پوشش شاخص آماری سزارین اولیه دانشگاه از 25.7 درصد در پایان سال 94 به 24.3 در شش ماهه نخست امسال و غیر دانشگاهی از 34.6 به 32.2 کاهش یافته است.
ساخت، بهسازی و نوسازی 15 بلوک زایمان در دانشگاه علوم پزشکی مشهد
وی با اشاره به اجرای ساخت، نوسازی وبهسازی 15 بلوک زایمان در مراکز زیر پوشش دانشگاه اظهار داشت: این طرح در 13 بلوک زایمان در قالب بهسازی و نوسازی و ساخت دو بلوک زایمان در بیمارستان های کاشمر و قوپان به منظور تکریم مادران باردار و ایجاد بیمارستان دوستدار مادر با اعتبار 13 میلیارد و 390 میلیون تومان در حال اجراست.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص روند اجرای این پروژه ها نیز اظهار داشت: تا کنون بلوک زایمان در بیمارستان های ام البنین(س)، شریعتی و هاشمی نژاد مشهد، 22 بهمن خواف، ثامن الائمه چناران، خاتم الانبیا(ص) تایباد، امام خمینی(ره) درگز و ولیعصر بردسکن به بهره برداری رسیده است.
دکتر مدقق اظهار داشت: بهسازی و نوسازی بلوک های زایمان در بیمارستان های امام رضا(ع)، قائم(عج) و امام خمینی(ره) فریمان با پیشرفت 90 درصدی در در بیمارستانهای لقمان حکیم سرخس و امام حسن(ع)کلات با پیشرفت 50 درصدی در حال اجراست.
وی با تاکید بر اینکه با بهره برداری کامل از این طرح ها 105 اتاق زایمان LDR در مراکز زیر پوشش دانشگاه ایجاد می شود خاطر نشان کرد: در طراحی این اتاق ها شرایطی فراهم شده است که مادر با حفظ آرامش و آسایش و مراقبت هایی که از وی می شود، بهترین لحظات زندگی خود را در کنار همسرش طی کند.
پیگیری ایجاد و راه اندازی بخش و یا واحد بارداری پرخطر
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه از پیگیری ایجاد و راه اندازی بخش یا واحد بارداری پرخطر در مراکز سطح سه خدمات مادر و نوزاد خبر داد و اظهار داشت: این طرح قرار است در بیمارستان های امام رضا(ع) ، قائم(عج)، هاشمی نژاد، شهدای قوچان و حضرت ابوالفضل(ع) کاشمر اجرا شود.
دکتر مدقق به نقش آموزش در افزایش سلامت مادران باردار و کاهش آمار سزارین اشاره کرد و اظهار داشت: در حال حاضر دوره های آموزشی آمادگی زایمان برای مادران باردار در بیش از 80 درصد از مراکز دانشگاهی و غیر دانشگاهی برگزار می شود.
وی خاطر نشان کرد: در این راستا 11 دوره آموزشی زایمان فیزیولوژیک، 13 دوره فوریت های مامایی و 4 دوره ارزیابی سلامت جنین به منظور توانمند سازی ماماها برگزار شده است.
راه اندازی مراکز مشاوره خدمات مامایی در مراکز درمانی
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه از اعطای مجوز و راه اندازی شش مرکز مشاوره خدمات مامایی در بخش خصوصی و فعال سازی مامای همراه در بیمارستان های خصوصی خبر داد.
دکتر مدقق گفت: این طرح در بیمارستان های دولتی نیز در دست اقدام و پیگیری است.