به گزارش وبدا، دکتر سیدحسن هاشمی در روز پایانی اجلاس رؤسای دانشگاههای علومپزشکی سراسرکشور که با هدف برنامه تحول سلامت در حوزه بهداشت برگزار شد، خطاب به حاضران گفت: در طراحی بستههای خدمتی و اجرای طرح تحول در حوزه بهداشت شروع خوبی داشتهاید، وزارت بهداشت در سالهای پيش همیشه به بیکفایتی متهم میشد اما اجرای این طرح بزرگ و افزایش رضایتمنديها، این ذهنیت را از بین برده است.
نظارت مداوم و تصميمگيري با وسواس يک ضرورت است
وی با ابرازامیدواری نسبت به اجراي موفق بسته شهرهای زیر 20هزار نفر و رسیدگی به حاشیه شهرها، تصريح کرد: باید بر کیفیبودن کار نیز توجه ویژه داشت و در اين باره، نظارت مداوم و تصميمگيري با وسواس هر چه بیشتر حايزاهميت و یک ضرورت برای کشور است.
دکتر هاشمي تأکيد کرد: بايد باور کنيم: کار اصلی، نظام شبکه و استقرار نظام ارجاع و توانمندکردن مردم برای توجه به سلامتیشان است و به اين ترتيب در جهت تحولی که انتظار میرود، مؤثر و نقشآفرين باشيم.
وي درباره چگونگی اجرای بستههای خدمتی در حوزه بهداشت گفت: بيشتر خانههای بهداشت قدیمی هستند و بهتر است با بهرهگیری از ایدههای جدید و مطابق با شرایط امروزی طراحی شوند.
همه بايد آرزوي اجراي پزشک خانواده را داشته باشند
برنامه پزشک خانواده نيز بخش ديگري از سخنان وزير را به خود اختصاص داد؛ وي در اين باره به اجراي اين برنامه در دو استان فارس و مازندران اشاره کرد و گفت: بايد الگویی در این دو استان عملیاتی و فضایی ایجاد شود که همه نمایندگان و فرمانداران، آرزوی اجرای پزشک خانواده را در استانهای دیگر داشته باشند و از برکات آن برخوردار شوند.
هیچ تحمیل و اجباری برای تعطیلی مطبها وجود ندارد
وزيربهداشت با بيان اين که «هیچگونه تحمیل و اجباری برای تعطیلی مطبها در راستاي اجراي طرح تحول وجود ندارد»، خاطرنشان کرد: تنها با درنظر گرفتن امتیازات ویژه برای کسانی که میخواهند مشمول طرح شوند در چارچوب قانون عمل میشود و صدور هرگونه پروانه مطب برای پزشکان متخصص و فوقتخصص که از هم اکنون مشمول طرح نیروی انسانی میشوند، غیرمجاز است و همه باید متعهد به اجرای قانون باشیم.
البته دکتر هاشمي، موضوع را درباره پزشکانی که پروانه مطبشان اعتبار دارد، متفاوت دانست و خطاب به رؤساي دانشگاههاي علومپزشکي گفت: اين پزشکان مجاز هستند به فعالیت خود در مطب ادامه دهند.
وي افزود: به آن گروه از پزشکان که مایلند از مزایای طرح برخوردار شوند نيز فرصت دهید که به این باور برسند که اجرای طرح استمرار دارد و به اين ترتيب مطب خود را به کلینیک ویژه که شرایطی مشابه دارد، منتقل کرده و مشمول طرح شوند.
سختگیریها برای ایجاد نظم است
«استقلال دانشگاهها ضامن بقا و توسعه آنهاست»؛ اين مطلب را وزيربهداشت در ادامه سخنانش به رؤسا و معاونان دانشگاههاي علومپزشکي عنوان کرد و افزود: ما وظیفه حمایتی از رؤسای دانشگاهها را بر عهده داریم و اگر گاه، سختگیریهایی اعمال میشود، تنها برای ایجاد نظم و انسجام در انجام امور محوله است.
اعتبارات را مديريت کنيد
دکترهاشمي، توصيه ديگري نيز حاضران در اجلاس داشت؛ اين که: «اعتباراتی که به دانشگاهها تعلق میگیرد را مدیریت کنید و اعتبارات حوزه بهداشت را فقط در همین حوزه هزینه و الزامات طرح را اجرا کنید. با بخش خصوصی، رفتاری محترمانه و منصفانهای داشته باشید.»
تاکید بر اصلاح نظام پرداخت
وي با تأکید بر اصلاح نظامهاي پرداخت گفت: در اجرای این طرح باید بر نظام پرداخت به تیم سلامت مورد توجه قرار بگیرد؛ بويژه کادر پرستاری که باید در این طرح دیده شوند.
از ظرفيت روابطعموميها غفلت نکنيد
وزیربهداشت خاطرنشان کرد: در اجرای این طرح ملی از ظرفیت روابط عمومیها غافل نشوید و از این فرصت برای سلامت مردم نهایت استفاده را ببرید.دکتر هاشمی با تاكيد بر اينكه، هزينه كردن در حوزه روابط عمومي اسراف منابع نيست بلكه يك نوع سرمايه گذاري است؛ خاطر نشان كرد: روابط عمومي وظايفي چون اطلاعرساني، پاسخگويي و شناخت افكار عمومي را بر عهده دارد و در پي آن است تا با پيشگيري از تهديد ها، بهترين استفاده را از فرصتها براي تحقق اهداف وزارتخانه در خدمت به مردم ببرد بنابراين روساي دانشگاه هاي علوم پزشكي با داشتن چنين ظرفيتي مي توانند در اجراي هر چه بهتر طرح تحول نظام سلامت ايفاي نقش كنند
طرح تحول نظام سلامت متعلق به کل نظام است
وي، طرح تحول نظام سلامت را متعلق به کل نظام دانست و ابرازاميدواري کرد که با همت مضاعف متولیان اجرای طرح، تحول سلامت پایدار بماند و اعتماد ایجاد شده خدشهدار نشود.
به گزارش ويدا، در اجلاس دو روزه رؤسای دانشگاههای علومپزشکی سراسرکشور که در محل وزارت بهداشت برگزار شد، رييس و معاونان توسعه و بهداشت و رييس روابط عمومي دانشگاه علومپزشکي مشهد نيز حضور يافتند.