به گزارش وب دا، حجت الاسلام مهدی ابراهیمی به مناسبت روز دانشجو نگرش کیفی به مباحث ارزشی را از مهم ترین سیاست های حوزه فرهنگی ذکر و اظهار کرد: مسائل ارزشی و مذهبی باید در دانشگاه به صورت ریشه ای و بنیادی نهادینه شود.
وی خاطر نشان کرد: قضاوت در مسائل فرهنگی نباید سلیقه ای باشد بلکه باید مبتنی بر پژوهش صورت گیرد.
وی با بیان اینکه هیچ دانشجویی طی دو سال اخیر در شورای انضباطی این دانشگاه پرونده ندارد، افزود: در این مدت به جای نگرش امنیتی و معرفی دانشجویان به کمیته انضباطی، مسوولان را موظف کردیم که با دانشجویان گفت وگو کنند و مسائل به بیرون انتقال داده نشود تا آبروی دانشجو به خطر نيفتد.
وی بیان کرد: در گذشته دانشجو برای هر خطایی مثلا در حوزه پوشش به شورای انضباطی معرفی می شد، در حالیکه اکنون با گفت وگو و تذکر، اهداف دنبال می شود.
وی با اشاره به مسئله نحوه پوشش و حجاب دانشجویان،استادان و کارکنان گفت: هم اکنون مسائل در این خصوص از شکل امنیتی خارج شده و در چارچوب ارزشی و امر به معروف و نهی از منکر دنبال می شود.
حجت الاسلام ابراهیمی خاطر نشان کرد: در سال جاری حوزه معاونت فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در بحث حجاب و عفاف با وجود تمام بی مهری ها و تبلیعات منفی در کل دستگاههای اجرایی خراسان رضوی رتبه برتر را کسب کرد.
وی بیان مسائل غیر واقعی پیرامون برپایی اردوهای طبیعت گردی دانشجویان را از بی مهري ها نسبت به فعالیت های فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سالهای اخیر عنوان کرد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر نگرش فرا دانشجویی در این حوزه گفت: بر طبق این نگرش به جز دانشجو، استادان، کارمندان و مراکز درمانی نیز موضوع مباحث فرهنگی قرار می گیرند.
دکتر ابراهیمی از تشکیل معاونت های فرهنگی در دو بیمارستان بزرگ آموزشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد خبر داد و افزود: این اقدام برای نخستین بار به صورت آزمایشی در مراکز درمانی زیر پوشش دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجام می شود.
وی ساماندهی فعالیت های فرهنگی و ترویج اخلاق پزشکی و حرفه ای در محیط های درمانی را از اهداف معاونت های فرهنگی در مراکز درمانی عنوان کرد.
وي در بخشی دیگر از سخنانش بیان کرد: در دو سال اخیر توجه به فعالیت همه تشکل های دانشجویی و هم چنین ایجاد فضای آزاد اندیشی و رشد فکری دانشجویان مورد توجه قرار گرفته است.
وی تاکید کرد: دانشجو باید از کمای بی تفاوتی که اکنون گریبانگیر آن است، خارج شود و در شرایط کنونی دانشجو به دلیل ترس و واهمه تمایلی به فعالیت در تشکل ها و فضای آزاد اندیشی ندارد.
وی بیان کرد: اگرچه هدف اول این است که دانشجو باید درسش را بخواند اما دانشگاه محلی برای تمرین حضور اجتماعی است و صرف درس خواندن برای اداره یک کشور مفید نیست.
به گفته وی، در فضای امنیتی دانشجو احساس ناامنی می کند، درحالیکه هیچکس حق ندارد دانشجو را تهدید کند و این امر موجب شده است که دانشجویان از بیان ایده و نظرات خود خودداری کنند.
شورای انضباطی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مسائل کلیدی می پردازد
مسوول شورای انضباطی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز طی سخنانی در این جلسه گفت: فعالیت شورای انضباطی از نگرش سطحی گذشته تغییر رویه داده است و مهم ترین هدف آن اصلاح رفتار دانشجو است.
دکتر نجمه خدادادی افزود: تصور بر این است که دانشجو خطا کار است و اقتضای سنی اش باعث می شود که دانشجویان دچار خطا شوند اما مسوولان موظف هستند که خطاهای دانشجو را اصلاح کنند.
وی بیان کرد: بیش از 99 درصد دانشجویان به لحاظ سنی و ناآگاهی دچار خطا می شوند و با صحبت مقدماتی و جلسات مشاوره قابل اصلاح هستند.
وی تصریح کرد: در گذشته تعداد پرونده های شورای انضباطی نسبتا بالا بود و حتی به خاطر پوشش نامناسب احکام غیر منصفانه ای برای دانشجو صادر می شد، اما اکنون ابتدا مسئله در دانشکده مربوطه حل و فصل شده و اگر برای بار سوم موضوع تکرار شد در شورای انضباطی مطرح می گردد.
به گفته وی، در حال حاضر شورای انضباطی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مسائل کلیدی می پردازد و برخورد با خطاها در حوزه درمان و در جایی که با جان مردم سر و کار دارد، مورد تاکید است.