یک کارشناس مسائل دینی گفت: جایگاه علمی ائمه اطهار و بعد علمی شخصیت اهل بیت پیامبر (ص) در طول تاریخ اسلام بسیار برجسته است؛ اما متاسفانه این بعد مهم از زندگی ائمه(ع) آن گونه که باید در مجالس دینی بیان نمی شود.

به گزارش وب دا؛ حجت الاسلام هاشم زهی در مراسم روز سوم عزاداری ابا عبدالله (ع) در مجموعه فرهنگی شهرک دانش و سلامت با تاکید بر این موضوع که ائمه در طول زندگی انسان ها نقطه تحول به شمار می آیند، بیان داشت: برای ما این سئوال در ایام عزاداری امام حسین (ع) مطرح است که چرا حر بن ریاحی در اتفاقات صورت گرفته در حادثه کربلا متحول شد؛ اما عمر سعد این تحول را به دست نیاورد؟.

وی ادامه داد: این نکته اهمیت بسیاری دارد که اولین عامل تحول در زندگی، علم و آگاهی است و استناد ما در این خصوص داستان ها و اتفاقات بسیار مهم در طول تاریخ برای انسان هایی است که در صبحگاه در مسیر کفر بوده اند و در شامگاه در مسیر حق به شهادت رسیده اند.

این کارشناس مسائل دینی در ادامه به داستان ساحران ایمان آورده به حضرت موسی(ع) اشاره کرد و ابراز داشت: در سوره مبارکه طه آیه 71 به وضوح مشاهده می کنیم همان ساحرانی که صبح جیره خوار فرعون هستند به دلیل علم و آگاهی به معجزه حضرت موسی(ع)، شامگاهان سر به سجده در برابر خدای او می گذارند.

حجت الاسلام هاشم زهی اضافه کرد: مجلس ائمه اطهار (ع) باید تحول گرا باشد لذا در این خصوص تذکر داده شده است که در مجلسی شرکت کنید که شما را متحول کند و نگاه عالمانه داشته باشد.

وی ادامه داد: رسول گرامی اسلام در جمع امت خود فرمودند؛ که در محفلی بنشینید که امور ما را احیا کند؛ به این معنا که در آن مجلس از اهل بیت(ع) سخن بگویند و شما نیز به این گفته ها عمل کنید.

این کارشناس مسائل دینی شرکت در مجالس اهل بیت(ع) را موجب زنده ماندن دل مومن دانست و متذکر شد: رسول گرامی اسلام می فرمایند«کسی که در مجالس اهل البیت(ع) بنشیند در روزی که دل ها می میرند دل او زنده خواهد ماند» که این نکته نشان می دهد علم از پایه های دین مبین اسلام است.

حجت الاسلام هاشم زهی با انتقاد از نگاه مدرک گرایانه به علم گفت: مراد از علم در حوزه های دین ما مدرک نیست؛ لذا کلمه فارغ التحصیل نمی تواند نگاه ما به علم را بیان کند؛ زیرا انسان همواره جویای علم است و باید به جای این کلمه برای هر فرد در هر مقطع علمی، کلمه دانش آموخته  را به کار ببریم.

وی بیان داشت: دین اسلام عالمانه سخن می گوید و برای هر گفته خود دلیل علمی دارد و هرگز با خرافه کنار نمی آید.

این کارشناس مسائل دینی تصریح کرد: در کنار درد دین باید درک درستی از دین داشت و این نیاز حتی در زندگی مشترک ما انسان ها نیز صادق است.

حجت الاسلام هاشم زهی تاکید کرد: اگر علم به مسائل دینی در میان فرزندان و افراد خانواده ما جایگاه خود را پیدا کند جامعه نورانی خواهد شد و تفاوت میان دین عالمانه با دین جاهلانه و تقلیدی مشخص می شود.

وی به شخصیت علمی ائمه اطهار(ع) اشاره کرد و گفت: جایگاه علمی ائمه اطهار و بعد علمی شخصیت اهل بیت پیامبر (ص) در طول تاریخ اسلام بسیار برجسته است؛ اما متاسفانه این بعد مهم از زندگی ائمه(ع) آن گونه که باید در مجالس دینی بیان نمی شود.

این کارشناس مسائل دینی شخصیت علمی ماه محرم را امام حسین(ع) عنوان کرد و گفت: مجموع سخنان امام حسین(ع) از 28 رجب سال 60 تا روز عاشورا،  700 صفحه  است و دعای عرفه ایشان در جایگاه بسیار بالای علمی از هنگام شکل گیری انسان در نطفه تا بیان اعضای او بیان شده است.

هاشم زهی به بیان برخی روایات در اثبات علم بالای امام حسین(ع) اشاره کرد و افزود: پاسخ امام حسین(ع) به «نافع بن ارزق» به عنوان رهبر یکی ازفرقه های خوارج به حدی عالمانه و دقیق است که این فرد را که در تمام طول زندگی در برابر رسول گرامی و امام علی (ع) جبهه گرفته بود به حقانیت شناخت خداوند می رساند.

وی ادامه داد: خوارج افراد از دین خارج شده ای بودند که به نام دین امام علی (ع) را در شب قدر (که بهترین اعمال را باید در این شب انجام داد) به شهادت می رسانند و این گونه امام حسین (ع) جهل این افراد را به علم تبدیل می کند.

این کارشناس مسائل دینی به صحیفه سجادیه اشاره کرد و افزود: صحیفه سجادیه امام سجاد(ع) یک کتاب دعا نیست بلکه یک دستور العمل زندگی است؛ که اگر تنها به فراز بیست و چهارم آن عمل شود تمامی خانه های سالمندان در کشور باید جمع شوند.

هاشم زهی در پایان گفت: حضرت عباس(ع)، حضرت زینب(س) و تمامی اهل بیت رسول گرامی اسلام علیهم السلام در جایگاه علمی و به شکل عالمانه تبلیغ دین را انجام داده اند؛ اما دشمن تلاش دارد ابعاد شخصیتی این بزرگان را تنها در لوای ظاهر دین خلاصه کند؛ که در این شرایط نیاز به درک ما از دین بسیار مهم است.

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

اطلاعات تماس سامانه خبری وب دا

Image
آدرس: مشهد، خیابان دانشگاه، ساختمان قرشی
کد پستی :۹۱۷۷۸۹۹۱۹۱
نمابر: ۳۸۴۳۶۸۲۷ ۰۵۱
رایانامه :webda@mums.ac.ir
سامانه پیام کوتاه: ۳۰۰۰۲۱۹۱
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image