یک استاد دانشگاه در مراسم افتتاحیه پنجمین جشنواره مسیر خوشبختی، یکی از دلایل افزایش طلاق را گم کردن هدف ازدواج دانست و گفت: زن و شوهر برای رسیدن به آرامش باید محبت شان را نسبت به یکدیگر اظهار کنند.
به گزارش وب دا، در این مراسم که 28 مهرماه در دو بخش مجردین و زوجین برگزار شد، دکتر غلامعلی افروز، استاد دانشگاه تهران با اشاره به تفاو ت های ایجاد شده در ساختار ازدواج از گذشته تا کنون گفت: سن زیستی جوانان به صورت میانگین، سن زیستی والدین خودشان است؛ دختر 40سال امروز با دختر بیست سال گذشته از جهات مختلف تفاوت دارد و اینکه میگویند، بعد از 35 سال فرزند آوری ریسک است، یک دروغ علمی است.
دکتر افروز با اشاره به اینکه یکی از ملاک های ازدواج، سن روانی افراد است، افزود: در زندگی زوجین،عاطفه باید وجود داشته باشد در غیر این صورت آنها نمیتوانند به آرامی با هم زندگی کنند.
استاد دانشگاه تهران با اشاره به ازدواج هایی که سن زن بیشتر از مرد است، خاطرنشان کرد: تفاوت سنی شناسنامهای در امر ازدواج ملاک نیست و چنانچه خانمها از آقایان بزرگتر باشند نه تنها مشکل خاصی در زندگی آنان ایجاد نمیشود بلکه آمار نشان داده طلاق در بین چنین زوجینی کمتر است .
وی درباره میزان تحصیلات برای ازدواج گفت: در ازدواج میزان تحصیلات طرف مقابل را در نظر نگیرید چون تجارب حرفه ای انسان در زندگی موثر است.
رییس اندیشکده خانواده در بخش دیگري از سخنان خود با ابراز تاسف از هزینههای سنگین که صرف خرید جهیزیه و جشن عروسی میشود، اضافه کرد: من مخالف برگزاری جشن پرهزینه و تهیه جهیزیه گران قیمت هستم، ما باید کارهایی انجام دهیم که به آینده کمک کند.
استاد دانشگاه تهران در بخشی دیگر از سخنان خود با اشاره به تاثیر ارتباط دختر و پسر در قبل از ازدواج در افزایش آمار طلاق، بیان کرد: در قرآن کریم امده است اگر دختر یا پسری قبل از ازدواج الودگی جنسی نداشته باشند شایسته بهترین ها خواهند بود بنابراین دختر و پسری که قصد ازدواج با هم را دارند، باید هر دو پاک باشند.
وی ادامه داد: آمار نشان داده است طلاق در بین زوجینی که هر دو در قبل از ازدواج تجربه جنسی نداشته اند، یک درصد و هنگامی که هر دو چنین تجربهای داشته اند آمار طلاق در بین آنان بالای 70درصد است.
در بخش دوم این همایش، دکتر افروز با حضور در جمع دانشجویان متاهل گفت: محبوبترين بنا در اسلام، خانواده و پرثوابترين واسطهگري، واسطهگري براي ازدواج است.
رییس اندیشکده خانواده ، اظهار داشت: از منظر روانشناسي ديني، هر دختر و پسري كه بلوغ جنسي، سلامت عقلي، تعادل رواني و عاطفي، كفايت شخصيتي و قابليت مسووليتپذيري اجتماعي دارد، ميتواند زوجش را انتخاب كند و شغل يا ميزان سواد تاثيري در حق ازدواج ندارد.
افروز درباره پرورش عواطف میان زوجین خاطرنشان کرد: پیامبر اسلام(ص) می فرمایند: «اگر می خواهی محبوب شوی تقوایت را بیشتر کن» چرا که تقوا در واقع اجتناب از لغزش ها است.
استاد دانشگاه تهران افزود: همسرانی که روزبه روز محبتشان به هم بیشتر می شود، خوشبخت هستند چرا که رمز ماندگاری وجود انسان در محبوبیت است نه شهرت.
وی همچنین با اشاره به اهمیت بهبود روابط زناشویی در حل مشکلات زوجین و پایداری ازدواج ها، این مهم را منوط به ایجاد جاذبه های روانی و رفتاری دانست.
بنابراین گزارش، سلسله همایش های مسیر خوشبختی ویژه زوجین، مجردین و والدین دانشجویان تا بهمن ماه سال جاری هر هفته ادامه خواهد داشت.
یادآور می شود خراسان رضوی تنها استانی است که به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد، طرح ازدواج دانشجویی را به صورت جشنواره ویژه برگزار و افزون بر مزدوجین، دانشجویان مجرد و والدین را نیز تحت پوشش قرار می دهد. این جشنواره با برگزاری برنامه های متنوع آموزشی، فرهنگی و تفریحی از اواخر مهرماه جاری تا تیرماه96 ادامه دارد.