یک کارشناس مسائل خانواده در همایش ویژه والدین گفت: والدین باید ضمن در نظر داشتن نقش حمایتی و نظارتی خود در خصوص ازدواج فرزندان، از هرگونه دخالت و اِعمال فشار بر آنان بپرهیزند.
به گزارش روابط عمومی ستاد ازدواج دانشجویی استان خراسان ، در پنجمین همایش از سلسله همایش های جشنواره مسیر خوشبختی که با حضور جمعی از والدین دانشجویان دانشگاه های استان برگزار شد، حمید صادقیان کارشناس مسائل خانواده به اهمیت نقش والدین در ازدواج موفق فرزندان اشاره کرد و گفت: والدین باید بکوشند که زمینه ازدواجی" بهنگام، آگاهانه، آسان و پایدار " را برای فرزندان خود فراهم سازند.
وی با بیان اینکه حمایت والدین در خصوص ازدواج فرزندان، باید در سه مرحله ی قبل از ازدواج، هنگامه ی ازدواج و پس از ازدواج وجود داشته باشد افزود: لازم است فرزندان پیش از ازدواج فلسفه و چرایی ازدواج را بدانند و با مهمترین اهداف این امر که همانا "کسب آرامش و امنیت روانی، بقای نسل، ارضای غرایز جنسی بصورت صحیح، تکریم شخصیت، مسوولیت پذیری، اجتماعی شدن و..." است، آشنا شوند که در این آگاهی بخشی والدین نقشی بسزا و موثر خواهند داشت.
صادقیان افزود: در مرحله دوم که زمان " همسرگزینی" است، فرزندان باید تصمیم بگیرند وانتخاب کنند. این انتخاب اغلب بر پنج سبک متفاوت استوار خواهد بود؛ سبک تصمیم گیری احساسی، مطیعانه، اخلاقی، اجتنابی و عقلانی.
وی اضافه کرد: در سبک احساسی و اخلاقی فرد با حس درونی خود درگیر بوده و نوعی ترحم در او ایجاد می شود که او را ملزم به انتخابی هر چند نادرست می سازد. در سبک تصمیم گیری اجتنابی هم ترس ناشی از شکست فرد را از ادامه مسیر باز می دارد و در سبک تصمیم گیری مطیعانه ( که عموما در گذشته مرسوم بود)، فرد منفعل و مطیع نظرات بوده و در واقع حق انتخاب را از خود سلب میکند و در این بین تنها سبک عقلانی است که به گزینش درست منتهی خواهد شد.
صادقیان در ادامه، به معیارهای انتخاب همسر اشاره کرد و گفت: هر چند موضوع ملاک های همسرگزینی، در فرهنگ های گوناگون به شکلی متفاوت مطرح می شود اما بصورت کلی می توان فاکتورهایی همچون اخلاق، مذهب، شغل، تحصیلات، سن، ظاهر، هوش و قومیت را به عنوان موارد مهم و مشترک در بین همه جوامع، به عنوان معیارهای انتخاب همسر در نظر گرفت.
این کارشناس حوزه خانواده در خصوص نقش حمایتی والدین در مرحله سوم ازدواج فرزندان ( همسرداری) نیز گفت: پشتیبانی خانواده ها در این مرحله نیز لازم و موثر است اما این تاثیر میتواند سازنده یا مخرب باشد. لذا والدین بایستی با احتیاط بیشتر و به نحوی که روابط زوجین دچار آسیب نشود، به حمایت از آنان ادامه دهند.
یادآور می شود: سلسله همایش های پنجمین جشنواره مسیر خوشبختی از سوی ستاد ازدواج دانشجویی استان خراسان و در سه بخش مجردین، زوجین و والدین برگزار می گردد که دانشجویان علاقمند می توانند جهت شرکت در این همایش ها و دیگر برنامه های جشنواره به سایت www.nahad.mums.ac.ir مراجعه نمایند.