سید حسن پورحسینیان در چهارمین همایش ویژه زوجین ضمن بیان این مطلب که رفتار افراد بر اساس تئوری « کودک، والد، بالغ» تحلیل میشود، رفتار بالغانه را بهترین نوع رفتار و مبتنی بر اعتدال و انعطاف دانست.
به گزارش روابط عمومی ستاد ازدواج دانشجویی استان خراسان، چهارمین همایش از سلسله همایش های جشنواره مسیر خوشبختی در بخش متاهلین، با حضور سید حسن پورحسینیان در تالار رازی دانشکده بهداشت برگزار شد.
در این همایش، که در سه بخش اجرای نمایش صحنه ای، پخش فیلم و تحلیل موضوع برگزار شد، استاد پورحسینیان به موضوع ارتباط متقابل زوجین و عوامل موثر در تقویت یا تخریب آن اشاره کرد و گفت: صرفنظر از موقعیت سنی افراد، رفتار هر فرد می تواند در یکی از قالب های شخصیتی « کودک، والد، بالغ» تحلیل شده و مورد اصلاح قرار گیرد.
وی افزود: در شخصیت کودک و والد، ابعاد رفتار فردی و بازخورد آن می تواند بصورت منفی یا مثبت ارایه شود و به عبارت دیگر بروز رفتار صحیح یا ناصحیح در فرد قابل پیش بینی است، اما در شخصیت بالغ ابعاد منفی رفتار از شخصیت فرد حذف شده و او خودش را ملزم به بروز رفتاری مبتنی بر اعتدال و انعطاف میداند.
پورحسینیان، رفتارهایی همچون « لجبازی، پرتوقع بودن و پایین بودن آستانه تحمل » را جزیی از شخصیت « کودک » افراد و رفتارهای مبتنی بر « سرزنش، امرو نهی و...» را از جمله ویژگی های « والد » هر فرد برشمرد و افزود: در مقابل این ویژگی ها که می تواند ارتباط افراد تا مرز جدایی پیش ببرد شخصیت بالغ با ویژگی هایی همچون « صبوری، هدفمندی، اعتدال و انعطاف» وجود دارد که میتواند با تمرین مستمر جایگزین شخصیت کودک و والد شود.
مدیر موسسه سفیران فرهنگ و اندیشه همچنین با اشاره به افزایش آمار طلاق در سال های اخیر، بخش عمده ی این امر را معلول رفتارهای کودکانه و والدگرانه همسران دانست و گفت: اگر فردی مایل است همسرش رفتاری بالغانه با او داشته باشد باید در این امر پیشقدم شده و خود اولین گام در ارایه چنین رفتاری بردارد.
پورحسینیان در همین خصوص، به چند راهکار نیز اشاره کرد وگفت: همه افراد و از جمله همسران زمانیکه با رفتاری غیرمنتظره از سوی دیگری مواجه می شوند بهتر است ( حداقل) سه تا ده ثانیه ارایه پاسخ را به تاخیر بیندازند و از قضاوت عجولانه بپرهیزند که در اینصورت بازخورد آنان سنجیده تر و ضریب خطا نیز کمتر خواهدبود.
وی، دوران عقد را بهترین زمان برای شناخت و تمرین کردن رفتارهای بالغانه دانست و افزود: با توجه به ملاحظاتی که همسران نسبت به شرایط یکدیگر در این دوران ( عقد ) دارند، فرصت خوبی جهت اصلاح رفتار و تقویت شخصیت بالغ در آنان خواهد بود.
در ادامه، پورحسینیان با پخش بخش هایی از یک فیلم از زوج های حاضر در سالن خواست رفتارهای « کودک، والد و بالغ» را در شخصیت های فیلم شناسایی و بیان کنند. اجرای تآتر صحنه ای نیز از دیگر بخش های این همایش بود که در سه بخش اجرا و مورد تحلیل حاضران قرار گرفت.