کارشناس حوزهی خانواده،در همایش ویژه مجردین، ضمن مهم خواندن نقش ازدواج در ارتقاء ظرفیت های وجودی افراد، رسیدن به حد مطلوبی از بلوغ؛ اعم از بلوغ جسمی، روانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی را از ضروریات ازدواج موفق دانست.
به گزارش روابط عمومی ستاد ازدواج دانشجویی استان خراسان رضوی، دراین همایش که در دانشگاه صنعتی سجاد برگزار شد، جلیل معماریانی کارشناس حوزهی خانواده، بر اهمیت حصول شناخت در فرایند ارتباط گیری تاکید کرد و گفت: احساس ما نسبت به دیگران نشأت گرفته از شناختی است که از آنان داریم و به پشتوانه این شناخت میتوانیم افراد را برای ارتباط انتخاب کنیم.
وی افزود: بر خلاف این تصور که « ارتباط» پیش شرط « شناخت» در ازدواج است، لازم است ابتدا به دنبال شناخت باشیم، چرا که پس از برقراری ارتباط، وابستگی های عاطفی و روانی ایجاد می شود که مانع از رسیدن به شناخت شده و نتیجه آن پایه ریزی زندگی مشترک بر مبنای احساساتی خواهد بود که در دراز مدت دستخوش تغییر شده و حتی به تنفر تبدیل می شود.
معماریانی در همین خصوص اضافه کرد: درگیری های عاطفی و وابستگی های روانی که امروزه با عنوان "عشق" مطرح می شود، حاکی از کمبودها و خلإ های روانی افراد است که همچون براده های آهن، قطب نمای عشق( واقعی) را به جهتی نادرست منحرف کرده و نه تنها خلأ ها و کمبودهای روانی را جبران نمیکند، بلکه سبب آسیب های روحی عمیق، بویژه در دختران خواهد شد.
استاد دانشگاه امام رضا( ع) در ادامه، ضرورت تعیین ملاک های ازدواج و اولویت بندی آنها را یادآور شد و گفت: به هر میزان شناخت فرد از ویژگی های خودش، جامع تر بوده و و از مهارت خودآگاهی بیشتری برخوردار باشد، مشخص کردن این ملاک ها نیز با دقت بیشتری صورت می پذیرد.
مدیر عامل موسسه فرهنگی کتاب پردازان همچنین، با اشاره به نقش ازدواج در ارتقای ظرفیت های وجودی افراد، مصداق های این امر را تحت عناوینی همچون: افزایش مسئولیت پذیری، قانونمندی، تعهد گرایی و نظم پذیری بیان کرد.
معماریانی، به موضوع بلوغ افراد در هنگامهی ازدواج نیز اشاره کرد و گفت: بلوغ تنها به معنای رشد جسمی نیست و شامل موضوعات دیگری همچون بُعد روانی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی افراد نیز می شود.به عنوان مثال در بحث بلوغ اقتصادی، فرد باید آمادگی و توانایی بالقوه ( و اصطلاحاً جوهر کار) را برای ورود به عرصهی شغلی داشته باشد؛ هر چند یافتن کار مناسب و متناسب با توانمندی های او مدت ها به طول انجامد.
وی در پایان به موضوع ساختار شکنی و نقض برخی حریم ها در حوزه ازدواج اشاره و تاکید کرد: تغییر دادن مسیر انتخاب همسر، از شیوه های سنتی ( خواستگاری) به شیوه های اصطلاحاً مدرن ( روابط دوستانه قبل از ازدواج) ، نه تنها کمکی به شناخت بهتر افراد از یکدیگر نمیکند بلکه افراد را دچار وسواس و تردید در رابطه با صحت و درستی انتخابشان خواهد کرد.
معماریانی اضافه کرد: برخلاف تصور بسیاری از افراد که خواستگاری سنّتی را سبب کسر شأن دختران میدانند، این روش در صورتی که درست اجرا شود و طرفین فرصت کافی برای گفتگو و شناخت یکدیگر داشته باشند روش بهتری برای ازدواج خواهد بود.