کارشناس و مشاور خانواده در جمع دانشجویان مجرد گفت: بسیاری از تفکرات منفی گرا و منفعل کننده در افراد ناشی از باورهای غلطی است که در اثر القائات فردی یا اجتماعی در آنها بوجود آمده، بنابراین برای داشتن تفکر شاد و مثبت تغییر و اصلاح این باورها ضروری است.
به گزارش روابط عمومی ستاد ازدواج دانشجویی استان خراسان رضوی، پانزدهمین همایش از مجموعه همایش های جشنواره مسیر خوشبختی در بخش مجردین، با موضوع « تفکر شاد و نقش آن در زندگی» در تالار رازی دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد.
در ابتدای این همایش دکتر محمد رضا صنم یار، به ارایه و تحلیلی مختصر از روند رو به رشد طلاق در یک دهه ی اخیر پرداخت و با اشاره به آمار کاهشی ازدواج در همین فاصله ی زمانی گفت: اگر بخواهیم آمار فوق در هر دو حوزه ی طلاق و ازدواج سیری معکوس را در پیش بگیرد بایستی مشاوره های قبل از ازدواج را بطور گسترده ای افزایش داده و از مراکز مختلفی از جمله فرهنگسرا ها، صدا و سیما و حتی دبیرستان ها نیز این آموزش ها را بصورت رایگان در اختیار جوانان قرار دهیم.
وی با بیان اینکه مهمترین عامل جدایی همسران، آگاهی نداشتن آنان از معیارهای اصلی ازدواج و شیوه اولویت بندی آنهاست افزود: جوانانی که در جلسات مشاوره ای شرکت می کنند ضمن شناخت معیارهای ازدواج و اولویت بندی آن، به این درک خواهند رسید که انتخاب آنان تا چه حد صحیح است و اصطلاحا « چقدر به درد هم می خورند» و بر همین اساس میتوانند تصمیم به ادامه یا قطع فرایند ازدواج بگیرند.
این کارشناس و مشاور خانواده، در ادامه با اشاره به موضوع اصلی همایش گفت: نقش تفکر مثبت و شاد در موفقیت انسان امری واضح و انکار ناپذیر است؛ چرا که ذهن انسان همچون آهن ربایی آنچه را که درباره آن فکر کرده و احساس میکند از محیط پیرامون جذب می کند و رفتاری متناسب با آن نشان می دهد.
دکترصنم یار افزود: طبیعی است، فردی که تفکر و ذهنیت مثبت ندارد نمی تواند رفتاری متعادل داشته باشد و روابط خانوادگی و اجتماعی او نیز متاثر از همین تفکرات و رفتارها محدود خواهد شد و لذا ضروری است که چنین فردی از طریق دو اصل روانشناسی، تفکرات خود را اصلاح کند؛ اول « خواستن و اراده کردن برای تغییر یا اصلاح تفکرات » و دوم « توکل و یقین به پشتوانه ای محکم که همانا ذات یگانه خداوند است.»
وی به نقش باورهای خانوادگی و اجتماعی در جهت دهی تفکرات فردی نیز اشاره کرد و گفت: بسیاری از تفکرات منفی گرا و منفعل کننده در افراد ناشی از باورهای غلطی است که در اثر القائات خانوادگی یا اجتماعی در آنها بوجود آمده و در قالب تعابیری همچون « بدشانسی ، تیره بختی» و...بیان می شود و حضور افرادی سودجو همانند فالگیرها، رمال ها، جادوگران و... که اغلب در جوامعی با سطح فرهنگ پایین دیده می شود، نیز به این مساله دامن می زند.
دکتر صنم یار ، نقش تفکر مثبت در بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن را نیز خاطرنشان کرد و گفت: بررسی های علمی نشان می دهد که عملکرد سیستم ایمنی بدن ارتباطی مستقیم با افکار انسان دارد و در بعد روانی نیز بخش مهمی از اختلالات ریشه در تفکرات ناصحیح و رفتارهای ناشی از آن دارد، بنابراین برای رسیدن به ثبات جسمی و روانی لازم است که تفکرات و باورهای ما در جهت مثبت اصلاح و تقویت شود.