گفتن از شهید و شهادت کار آسانی نیست و پرداختن به موضوع ایثار و فداکاری از جنس جانبازی اراده و توان خاص خود را می طلبد.
شهید انسانی است که از تمامی تعلقات دنیوی که بسیار هم دل کندن از آن سخت است، دل بریده و بزرگترین داشته خود یعنی جان را در طبق اخلاص در راه خداوند فدا می کند.
قرار دادن یک روز جهت بزرگداشت مقام شهید که خداوند در وصفش فرمود: «با ریخته شدن اولین قطره خون از بدن شهید تمامی گناهان وی بخشیده می شود» نمی تواند جایگاه واقعی شهیدان را نشان دهد.
اما به واقع و به فرموده رهبر انقلاب اسلامی «زنده نگاه داشتن یاد شهیدان کمتر از شهادت نیست» و به همین منظور مراسم باشکوهی با حضور رییس و معاونین دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تالار شهید چمران بیمارستان قائم(عج) برگزار شد تا ضمن رونمایی از تمثال سردار شهید ولی الله چراغچی از شهیدان و سیره این انسان های بزرگ گفته شود.
سال 95 در برگزاری برنامه های بزرگداشت شهدا پر بار بود
در ابتدای این مراسم حجت الاسلام ابراهیمی؛ معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر این نکته که در سال 95 چندین برنامه بزرگ در بزرگداشت مقام شهدا برگزار کرده ایم، گفت: برگزاری کنگره بزرگ شهدای دانشجو و چندین برنامه در بزرگداشت شهدای مدافع حرم و شهدای دفاع مقدس از توفیقاتی است که در سال جاری نصیب ما شده است.
وی ادامه داد: خداوند در قرآن حقیقتی را در خصوص شهدا بیان می کند که درک آن برای ما سخت است و آن حقیقت زنده بودن شهدا و خوردن روزی در نزد پروردگارشان است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، تصریح کرد: اگر با دقت به این موضوع توجه کنیم در می یابیم تمامی کسانی که از این دنیا به سرای آخرت هجرت می کنند در قالب روح زنده و در نزد خداوند حاضر هستند؛ اما شهدا زنده و عند ربهم یرزقون می باشند.
حجت الاسلام ابراهیمی افزود: در ذهن ما انسان ها این آیه نشان می دهد؛ که شهدا هرگز نمی میرند و زنده هستند؛ اما ما توان دیدن آن ها را نداریم و علاوه بر زنده بودن نزد خداوند دارای روزی هستند؛ اما چگونگی این امر را درک نمی کنیم.
وی جایگاه شهید را بسیار بالاتر از تصور انسان دانست و ابراز داشت: شهید انسانی است؛ که جزخداوند را نمی خواهد و این خدا است که تمام وجود او را در بر گرفته و او دیگر در این دنیا دلبستگی برای ماندن ندارد و نزد خدای خود شتابان می شود.
در تنها دیدار با شهید چراغچی آرامش وی قابل توجه بود
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد به نقل خاطره ای از شهید چراغچی پرداخت و ابراز داشت: در نوجوانی در هنگام گذراندن مدرسه طلبگی شهید چراغچی را در حجره یکی از دوستان دیدم و آرامش وی در نظرم بسیار بزرگ جلوه کرد به نحوی که پس از این همه سال این آرامش در ذهن من قابل توجه است.
حجت الاسلام ابراهیمی تصریح کرد: در این دیدار که چند ماه قبل از شهادت شهید چراغچی اتفاق و دیگر تکرار نشد وی که از من دارای سنی بیشتر بود صحبت هایی را برای جمع انجام داد که بسیار عادی و در بیان آرامش دهنده وی قابل توجه بود.
وی آرامش و سکوت در اخلاق و رفتار شهدا را قابل توجه دانست و بیان داشت: این یک واقعیت است که انسان همان گونه می میرد که زندگی می کند پس باید تلاش کنیم مانند شهدا زیبا زندگی کنیم با خود خلوت و زمزمه با خدا داشته باشیم و در سایه خلوت گزینی با خداوند به آرامش و سکوت شهدایی دست پیدا کنیم.
جهت ساخت تمثال شهید چراغچی 20 میلیون تومان هزینه شده است
در ادامه دکتر داستانی؛ رئیس بیمارستان قائم(عج) خانه تکانی شهدایی را در یک هفته باقی مانده به سال جدید را بسیار مهم اریابی کرد و ابراز داشت: برای ساخت این تمثال حدود 20 میلیون تومان هزینه و مدت شش ماه وقت صرف شده است.
رئیس بیمارستان قائم(عج) دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: شهدا مظهر رشادت، دلیری و استقامت هستند و برای ما افتخار است که بتوانیم در مسیر زنده نگه داشتن یاد و نام شهدا حرکتی را انجام دهیم.
ادامه این برنامه با سخنرانی سردار عابدین مقدم؛ مدیر کل بنیاد شهید امور ایثارگران خراسان رضوی دنبال شد.
وی در ابتدا با تاکید بر این که شهادت آرزوی هر انسانی است، تصریح کرد: پزشکان و پرستاران در دوران دفاع مقدس نقش بسیار مهمی را بر عهده داشتند و همبشه در کنار شهدا و جانبازان حضور پزشکان و پرستاران را می توانیم شاهد باشیم.
جانبازان نیازمند توجه جامعه پشکی و پرستاری هستند
مدیر کل بنیاد شهید امور ایثارگران خراسان رضوی ادامه داد: در حال حاضر حدود 48 هزار جانباز با شرایط سخت حضور دارند؛ که نیازمند رسیدگی و توجه جامعه پزشکی و پرستاری می باشند.
سردار عابدینی مقدم به دوران دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: شهید ولی الله چراغچی در جنگ فرمانده من بود و متانت و آرامش از خصوصیات بارز ایشان در تمامی مناسبات جنگ به شمار می رفت.
وی اظهار داشت: وی فردی تصمیم گیر و پر تلاش بود که بی خوابی ها و خستگی های بسباری را در راه جهاد فی سبیل الله از خود نشان داد تا این که پس از 23 روز بستری بودن در بیمارستان به فیض شهادت نائل آمد.
مدیر کل بنیاد شهید امور ایثارگران خراسان رضوی به حضور دو پزشک و پرستار در دوران اسارت و مجروحیت خود در بغداد اشاره کرد و گفت: دو خانم شیعه با نام های زهرا و زینب در دوران اسارت و مجروحیت رزمندگان اسلام در دست دشمن بعثی در بیمارستان بغداد بر بالین اسرای ایرانی حاضر و به درمان سربازان ایرانی اقدام می کردند.
سردار عابدینی تاکید کرد: نکته قابل توجه تشخیص عصب داشتن پای من از سوی خانم پزشک بود که بعد از جراحی و خارج کردن تیر از پای من این اقدام را حرکتی در مسیر رضایت صاحب الزمان(عج) عنوان و در فضای سرد اسارت دل رزمندگان را شاد کرد.
وی سیره پزشکان و پرستاران را حرکت در مسیر خدا عنوان کرد و افزود: همانگونه که پزشکان و پرستاران کشور به دنبال جلب رضایت خداوند هستند امیدواریم این فرهنگ کمک کند تا رنج و نیاز جانبازان با همراهی دوستان کمتر شود.
دکتر عرفانیان؛ همسر شهید چراغچی سخنران دیگر این همایش بزرگ بود که در زمانی کوتاه به بیان برخی خصوصیات اخلاقی شهید چراغچی پرداخت.
شهید چراغچی دفاع مقدس را بر ادامه تحصیل ترجیح داد
وی در ابتدا به شرط ضمن عقد همسر خود اشاره کرد و گفت: ولی الله از من خواسته بود تا او را برای حضور همیشه در جبهه حق علیه باطل همراهی کنم و این گونه شد که چهار روز بعد از ازدواج به جبهه رفت و تا سه ماه نیز به خانه بر نگشت.
دکتر عرفانیان افزود: در مدت حضور های طولانی ولی الله در جبهه من بسیار بی قرار بودم و حتی در برخی تماس ها از سوی ایشان از این دلتنگی اشک می ریختم؛ اما ولی الله اعتقاد داشت که باید تمام جسم، فکر و روحش در خدمت جبهه باشد و از این حیث جهت انتقال خانه و زندگی به اهواز جهت دیدن بیشتر یکدیگر موافقت نمی کرد.
همسر شهید چراغچی ابراز داشت: ولی الله دانشجوی ریاضی و از یک خانواده مرفه بود؛ که امکان ادامه تحصیل در خارج از کشور را داشت؛ اما در برابر اصرار خانواده جهت ادامه تحصیل، حرف امام(ره) را که فرمودند:«جنگ در راس همه امور است» تکرار و از ادامه تحصیل ممانعت می کرد.
وی به لحظه عقد خود با شهید چراغچی اشاره کرد و افزود: در هنگام خواندن خطبه عقد آنقدر جذب چهره نورانی امام (ره) شده بودم؛ که متوجه نشدم ایشان چندین بار خطبه را خوانده اند و منتظر پاسخ من می باشند و به یک باره با عجله سه بار بله را گفتم.
دکتر عرفانیان گفت: حاصل عمر سه ساله زندگی من و ولی الله دختری با نام فاطمه بود، ولی الله در این مدت از جبهه تنها یک نامه برای من نوشت و تمام فکر و ذکرش دفاع از انقلاب اسلامی بود که در نهایت به آرزوی خود رسید و شهید شد.
شهدا اطاعات عملی از دستورات رهبری را نشان دادند
همسر شهید چراغچی اطاعت عملی از دستور رهبری انقلاب را وظیفه همه دانست و ابراز داشت: شهدا ثابت کردند که تا پای جان مطیع فرمایشات رهبر خود هستند و ما نیز نباید تنها به گفتن از شهدا بسنده کنیم و در اطاعت از دستورات رهبر معظم انقلاب سست باشیم.
پس از اجرای سرود زنده توسط عرفان طیرانیان؛ نوجوان بسیجی؛ بریدن کیک شهدا با تصاویر شهیدان توسط خانواده شهید ولی الله چراغچی و تعداد دیگری از خانواده شهدای دفاع مقدس و مدافع حرم انجام شد.
نماز شب ارتباط انسان با خدا را بسیار تقویت می کند
مادر شهید ولی الله چراغچی در حین انجام این مراسم، گفت: ولی الله بسیار نماز شب خوان بود و هر دوشنبه و پنج شنبه روزه می گرفت، جوانان امروز نیز اگر می خواهند برای انقلاب کاری انجام دهند باید ارتباط خود با خدا را تقویت کنند.
جمعیت جهت رونمایی از تمثال شهید چراغچی همراه با مارش نظامی به سمت ابتدای خیابان پرستار، دیوار مجاور کلینیک بیمارستان قائم(عج) حرکت کردند.
پایان زیبای این همایش معنوی کنار رفتن پرده از تمثال و چهره زیبای شهید چراغچی بود که به فضای پر ازدحام شهر همراه با صدای بوق های ممتد و انسان های سر در گریبان فرو برده معنویت خاصی داده بود.