به مناسبت فرارسیدن ایام شهادت امیرالمومنین علی بن ابیطالب( ع) و لیالی قدر، مراسمی ویژه همزمان در مسجد کوی پردیس دانشگاه علوم پزشکی و مسجد بیمارستان قائم (عج ) برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در مراسم احیای شب های قدر که به مدت سه شب از سوی دفتر نهاد دانشگاه و با همکاری شورای معاونت فرهنگی برگزار شد، برنامه های ویژه ای از جمله ﻗﺮاﺋﺖ دﻋﺎی ﺟﻮﺷﻦ ﮐﺒﯿﺮ، سخنرانی و احیای شب قدر ( قرآن به سر گرفتن ) با حضور قشرهای مختلف دانشگاهی و مردمی برگزارگردید.
شب قدر؛ فرصتی برای بیدار شدن و نه بیدار ماندن
در مراسم نخستین شب از لیالی قدر که در مسجد حضرت زهرا (س) کوی پردیس دانشگاه علوم پزشکی برگزار شد، حجت الاسلام سوری به اهمیت شب های قدر و شرایط بهره گیری از ثمرات معنوی آن اشاره و با بیان اینکه شب قدر فرصتی برای بیدار شدن دل است و نه بیدار ماندن چشم ها، تاکید کرد: ارزش مناجات،گریه ها و توبه ای که در این شب ها داریم به آن است که اخلاق و رفتار ما دستخوش تحولی پایدار و درازمدت شده و در یک کلام ما را به اصل خود که برگرفته از فطرت پاک الهی است بازگرداند. بنابراین صِرف حضور در چنین مراسماتی و ساعاتی راز و نیاز؛ بی آنکه در گذشته و آینده خود تاملی داشته باشیم، بی ثمر خواهد بود.
وی همچنین، با ذکر این نکته که اطاعت کردن خداوند مهمتر از عبادت کردن اوست تاکید کرد: اگر در جامعه امروز شاهد ناهنجاری ها و بداخلاقی هایی همچون طلاق و منازعات خانوادگی، احتکار، اختلاس و ... هستیم، این امر نشانگر آن است که موضوع تبعیت از فرامین الهی به موازات مناسک عبادی در زندگی ما تقویت نشده و اگرچه عبادت، جزئی از برنامه روزمره زندگی ماست اما آثار آن در جریان زندگی ما مشاهده نمی شود، لذا یکی از موضوعات مهمی که باید در این شب ها نسبت به آن اهتمام بیشتری داشته باشیم، هماهنگ و همسو ساختن جریان عبادت و اطاعت از خداوند در زندگی فردی و اجتماعی است که در این مسیر پیروی از سیره اهل بیت ( علیهم السلام ) به عنوان الگویی مناسب بسیار مهم و کمک کننده خواهد بود.
جایگاه محوری دعا در سبک زندگی دینی
در آخرین شب از برگزاری مراسم لیالی قدر ( بیست و سوم ماه مبارک رمضان )، مسئول نهاد رهبری دانشگاه علوم پزشکی به نقش محوری دعا در سبک زندگی دینی اشاره و تاکید کرد: دعا کردن نه به عنوان یک ابزار که به عنوان هدف و نه صرفا در جهت تامین حوائج دنیوی بلکه در راستای امور اخروی و سعادت ابدی باید مورد بهره گیری قرار گیرد.
وی افزود: در سبک زندگی اهل بیت ( علیهم السلام ) و اولیای الهی نیز می بینیم که دعا به عنوان یک جریان مستمر و بخشی مهم از زندگی آنان به شمار رفته و منحصر به حصول مواهب دنیوی و رفع مشکلات روزمره نیست؛ بر همین اساس ما نیز باید تلاش کنیم که دعا و مناجات به عنوان یک اصل پایدار و مداوم در زندگی مان نهادینه شود.
دکتر طباطبایی به پیامدهای کمرنگ شدن دعا و مناجات در زندگی انسان ها نیز اشاره و با بیان اینکه بسیاری از بحران های بشری و جرایم خشن اجتماعی ناشی از کاهش ارتباط انسان با خداوند است افزود: اگر جامعه ای بخواهد در حوزه های مختلف ( اجتماعی، خانوادگی، تربیت فرزند و...) موفق عمل کند قطعا نیازمند تقویت این ارتباط و بکارگیری سبکی مبتنی بر ارزش های دینی خواهد بود.
شایان ذکر است؛ همزمان با مراسم احیای شب های قدر در مسجد پردیس دانشگاه علوم پزشکی، مراسم ویژهی لیالی قدر درمسجد بیمارستان قائم (عج ) نیز برگزار شد.