دکتر حجت هاشم زهی در مراسم روز پنجم محرم در جمع کارکنان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، گفت: انسان باید در زندگی صبر را به عنوان یک مقوله مهم به کار بندد و همان گونه که در تاکیدات بزرگان دین اسلام نیز وجود دارد با صبر از مشکلات زندگی عبور کند.
به گزارش وب دا، وی ادامه داد: انسان در هر عرصه ای اگر بتواند پایدار باشد آرامش را در کنار خود خواهد داشت به نحوی که امام زین العابدین(ع) می فرمایند« همه خیر و خوبی در خویشتن داری است» و خویشتن داری به معنای خود کنترلی می باشد.
این استاد حوزه و دانشگاه گفت: خداوند عقل را در سر انسان به عنوان کنترل کننده غرایز قرار داده است تا از این طریق بتوان غرایز را مدیریت و تعدیل کرد.
دکتر هاشم زهی ابراز داشت: انسان صبور فرد عبوس و نا امید نیست بلکه در برابر مشکلات ایستادگی می کند و از مشکلات گله و شکوایه ای ندارد.
وی استقامت را دارای حوزه های متفاوتی دانست و به هفت حوزه در این خصوص اشاره و تصریح کرد: در ابتدا استقامت در راه عقیده است که خداوند در توصیف این گونه افراد می فرماید« قَالُوا رَبُّنَا اللَّـهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلَائِکَةُ» یعنی افرادی که مانند حسین بن علی(ع) در راه عقیده خود تا پای جان ایستادگی می کنند.
این استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: حسین بن علی(ع) در راه خدا استقامت می ورزد تا این عقیده و مرام الهی را در عرصه زندگی مردم تثبیت کند به نحوی که شهید مطهری نیز به زیبایی در تعریف استقامت در زندگی می فرماید« مشکلات زندگی با دادگاه ها حل نمی شود بلکه استقامت و صبر می تواند این مشکلات را حل کند».
دکتر هاشم زهی تاکید کرد: در صورتی که زن و شوهر و مردم در زندگی خود به آیات 34 سوره فصلت و آیه 40 سوره شورا عمل کنند 90 درصد از مشکلات زندگی امروزه مردم حل می شود.
وی ابراز داشت: باید در مسیر اسلام با بدعت ها مبارزه کرد و خرافه ها را از میان برد. بدعت ها در دوران معاویه به اوج خود رسید و تا کنون نیز ادامه دارد که تنها راه مبارزه با این مشکل استقامت در مسیر حقیقت است.
این استاد حوزه و دانشگاه بدعت را شکننده کمر دین دانست و گفت: به فرموده امام زمان(عج) در آخر الزمان افزایش خرافه و بدعت یکی از آسیب هایی است که مردم را گرفتار می کند و بر اساس اصل آرامش بخشی دین باید نسبت به هر آن چه که در دین آرامش دهنده نیست مراقبت کرد.
دکتر هاشم زهی استقامت در درستی کارها را نیز مهم ارزیابی کرد و گفت: نباید در زندگی کارها با بی توجهی و از سر گذراندن انجام دهیم بلکه باید مانند انبیاء و امامان خود کار را در صورت انجام به نحو احسن و با استقامت و صبر انجام دهیم.
وی خاطر نشان کرد: استقامت در برابر مصیبت نیز بسیار مهم است به نحوی که مولا علی(ع) فرمودند« صبر دوگونه است صبر در مصیبت و بلا که زیبا است و زیباتر صبر در برابر گناهان است».
این استاد حوزه و دانشگاه به استقامت در برابر طاعت اشاره کرد و افزود: دین مبین اسلام در قانون گذاری ساده است؛ اما در اجرا دقیق و درست می باشد. اسلام در احکام و قواعد خود بر بندگان سخت نگرفته است؛ اما بدون استقامت و صبر اجرای دین اسلام کار دشواری خواهد بود.
دکتر هاشم زهی به شهادت شهید محسن حججی اشاره کرد و افزود: استقامت در دیگر بعدش به حوزه امامت و ولایت باز می گردد و حرکتی که شهید مدافع حرم محسن حججی انجام داد از این دست می باشد. این شهید با اقتدا به امام خود نوع بی نظیری از استقامت را نشان داد.
وی افزود: زندگی غلام امام حسین(ع) جون در تاریخ نیز نشان دهنده نوع بی نظیری از استقامت است که از زمان غلامی این فرد نزد ابوذر غفاری آغاز شد و با هشت سال زندگی نزد مولا علی(ع) 10 سال زندگی در حضور مبارک امام حسن(ع) و در نهایت در محضر امام حسین(ع) سپری شد.
این استاد حوزه و دانشگاه در پایان گفت: این غلام در نهایت در صحرای کربلا در راه امام حسین(ع) در حالی که به سن پیری رسیده بود به شهادت رسید و از جمله شهیدانی بود که امام حسین(ع) در هنگام شهادتش بر بالین وی حاضر شد و سر وی را به دامن گرفت.
دکتر هاشم زهی خاطر نشان کرد: استقامت جون باعث می شود تا امام زمان(عج) به ایشان سلام کند و امام سجاد(ع) در توصیف پیکر این شهید بفرماید« در هنگام دیدن پیکر شهدای کربلا دیدیم شهیدی فضا را بسیار عطر آگین کرده در حالی که بدن سفیدی دارد و هنگامی که نزدیک شدم دیدم این شهید همان جون است».