همزمان با سالروز شهادت آیت الله دکتر مفتح، نشست " وحدت حوزه و دانشگاه " با هدف تبیین دستاوردهای مشترک حوزه و دانشگاه و بررسی راهکارهای بهبود تعاملات دو مجموعه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی نهاد نمایندگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، در مقدمهی این مراسم حجت السلام والمسلمین دکتر طباطبایی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت الله دکتر مفتح، موضوع وحدت حوزه و دانشگاه را زمینه ساز تقویت و پیشرفت هر دو مجموعه عنوان و اظهار داشت: در طول چهار دهه اخیر اقدامات شایانی در خصوص تحکیم ارتباط میان حوزه و دانشگاه انجام شده که از جملهی آن ارائه دروس معارف در سطح همه دانشگاه ها و تاسیس مجموعه های علمی آکادمیک در حوزه های علمیه کشور می باشد.
وی با بیان اینکه جلسات وحدت حوزه و دانشگاه طی سالهای گذشته، در سطح اساتید برنامه ریزی و اجرا شده افزود: برآنیم که جلسات فوق را با حضور دانشجویان و طلاب نیز برگزار کنیم و امید است این جلسات بتواند زمینه تاسیس مجمع وحدت حوزه و دانشگاه با حضور طلاب و دانشجویان را فراهم آورد.
تمدن سازی بر پایه انگاره های اسلامی؛ ضرورتی اجتناب ناپذیر
حجت الاسلام والمسلمین نوایی، مسؤول واحد تحقیقات و پذیرش هیأت بررسی امور حوزة علمیة خراسان هم در این مراسم بر ضرورت تمدن سازی بر پایه انگاره های اسلامی تاکید و خاطرنشان کرد: هم افزایی و تعامل حوزه و دانشگاه می تواند گامهای بنیادینی را در زمینه های علم، معرفت دینی، فناوری، صنعت و سایر وابسته های به علوم مختلف ( اعم از علوم انسانی و تجربی) محقق سازد و این حرکتی تعیین کننده در جهت ایجاد تمدن نوین اسلامی است که مقام معظم رهبری هم در مراحل گامهای پنجگانه انقلاب اسلامی به آن اشاره داشته اند.
وی با بیان اینکه تحقق چشم انداز تمدن نوین اسلامی، نیازمند راهبردهای علمی و عملی در فرایند تعامل قشر دانشگاهی و حوزویان می باشد افزود: برای تحقق این مهم 5 راهبرد اساسی را می توان در نظر گرفت: 1. تولید دانش و محتوای اسلامی و نظریه پردازی در این راستا. 2.اسلامی سازی علوم انسانی که در راستای نظریه انطباق و در مقابل مکتب گرایی غرب است.3. تدوین نظریات تأسیسی 4. اشاعه و نشر دانش تولید شده بر مبنای پژوهش. ( حتی بهتر است که در این راستا با کشورهای آسیای میانه، کشورهای عربی و اروپایی هم ارتباط داشته باشیم).5. ارتقای مبانی معرفتی و غنی سازی علوم ؛ زیرا آنچه ما در حوزه های علمیه و دانشگاه داریم بعضاً مربوط به چندصد سال قبل است و نیامند بروزرسانی و متناسب سازی با شرایط روز دنیا است.
نیازمند تلفیق الهیات با علوم مختلف روز هستیم
دکتر تقی پور عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در این مراسم، از موضوع حذف الهیات و معنویت در علوم مختلف غربی به عنوان یکی از نقایص مهم آن نام برد و خطاب به دانشجویان و طلاب حاضر در جلسه گفت: هنر شما دانشجویان و طلاب که سربازان خط مقدم این عرصه هستید، تلفیق مجدد الهیات با علم و ساختن یک تمدن نوین اسلامی است؛ هر چند که به فرمایش مقام معظم رهبری مسیر، مسیر سختی است و باید سالها کار کرد، اما حداقل می توان مسیر ریل گذاری این تمدن را هموار کرد که به یاری خداوند و همت امثال شما قابل تحقق می باشد.
وی اضافه کرد؛ دنیای امروز، دنیای ارتباطات است و شما جوانان دانشجو و حوزوی می توانید با بهره گیری از ظرفیت های رسانه ای؛ از جمله راه اندازی سایت، ایجاد گروه های مجازی و سایر راه های ارتباطی به زبان های مختلف مطالب و نظرات خود را به جهان اطلاع رسانی کنید. برگزاری نشست ها و جلسات منظم جهت نقد و بررسی نظرات خلاقانه هم می تواند به اثربخشی این فعالیتها کمک کند.
در ادامه این همایش، نمایندگانی از قشر دانشجویان و طلاب حوزوی به ارائه نظرات و دیدگاه های خود درخصوص چگونگی تقویت تعاملات حوزه و دانشگاه پرداختند.